HABER DETAYLARI

TDVS ELAZIĞ ŞUBE BAŞKANI BAŞKAN ÖKSÜZTEPE/ ?DİN GÖREVLİLERİNİN BAZI SORUNLARI HALA ÇÖZÜM BEKLİYOR?


Türk Diyanet Vakıf-Sen Elazığ Şube Başkanı Ahmet Öksüztepe mesajında haftanın önemine değinerek din görevlilerinin devam eden ve çözüm bekleyen sorunlarına dikkat çekti.

 

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Türk Diyanet Vakıf-Sen (TDVS) Elazığ Şube Başkanı Ahmet Öksüztepe bir mesaj yayımladı...

 

Elazığ Şube Başkanı Ahmet Öksüztepe mesajında haftanın önemine değinerek din görevlilerinin devam eden ve çözüm bekleyen sorunlarına dikkat çekti.

 

Başkan Öksüztepe mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

Diyanet İşleri Başkanlığımız 1986 yılından bu yana 1-7 Ekim tarihleri arasını Camiler Haftası olarak ilan etmiş; 2003 yılından bu yana ise Din Görevlilerimizi de bu haftaya katarak Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak belirlemiştir. Tabi bu ulvi görev ve hizmetin bir haftaya sığdırılması mümkün değildir elbet. Ancak bundan amaç, yoğunluklu olarak bu haftayı değerlendirerek toplumun gündemine taşımak ve farkındalık oluşturmaktır. Bu nedenle her yıl bir ana tema belirlenerek ülke genelinde ve yurtdışı temsilciliklerimizde konuları gündeme taşınmaktır. 2017 yılında hatırlanacağı üzere ana tema Cami, Şehir ve Medeniyet idi. 2018`de ise “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” olarak planlanmıştır.

 

“CAMİLER VE DİN HİZMETİNE ADANMIŞ ÖMÜRLER”

 

“Dünyaya Geldiğimiz Andan İtibaren Yanımızda Olan Birileri Var”

“Günde Beş Vakit Kurtuluş Çağrısıyla Yanımızda Olan Birileri Var”

“Birlikte Huzura Durduğumuzda Yanımızda Olan Birileri Var”

“Kur’an’ı Öğrenmek ve Anlamak İstediğimizde Yanımızda Olan Birileri Var”

“En Mutlu Günlerimizde Yanımızda Olan Birileri Var”

“İslam’ın Rehberliğine İhtiyaç Duyduğumuzda Yanımızda Olan Birileri Var”

 

"Din görevlilerimizin bazı sorunlar hala çözüm beklemektedir!"

 

Başkan Ahmet Öksüztepe mesajının devamında din görevlilerinin sorunlarına maddeler halinde dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi:

 

"Camierimizde hizmet veren, hayatımızın üzüntülü ve sevinçli anlarını paylaştığımız din görevlilerimizin bazı sorunlar hala çözüm beklemektedir.

 

16 yıl köylerde, 14 yıl da Elazığ merkezde imamlık yapan TÜRK DİYANET VAKIF-SEN ELAZIĞ Şube Başkanı olarak sorunlarımızdan sadece birkaçını Camiler ve Din Görevlileri Haftamızda ele almayı bir görev bilerek sıralıyorum.

 

1) Camiler ve Din görevlileri haftasında görevlilerimiz camilerin gölgesinde kalmamalıdır. Din görevlilerimiz ön planda olacak şekilde Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanmalıdır.

 

2) Camilerin temizlik ve bakımı belediyeler tarafından üstlenilmeli, görevlilerimiz özellikle camilerin lavabolarının temizliğinden mesul tutulmamalıdır.

 

3) MBST Sınavı ve sistemi baştan aşağı saçmalıktır bu sınav derhal kaldırılmalıdır. Ayrıca sınav ücretinde adil değildir.

 

4) Hac ve umre görevlendirilmesinde hizmet yılı esas alınsın. Görevlilerimiz kutsal toprakları ziyaret etmeden emekli olmasın. DİYANET VE VAKIF ÇALIŞANLARI`NIN birinci dereceden yakınları HAC kurası dışında bırakılmalı ve HAC ücretinde indirim yapılmalı. Din görevlilerinin umreci toplaması kaldırılmalı, din görevlisi kapı kapı dolaşarak umreci toplamamalıdır.

 

5) Hac ve Umre sınavlarına gidenlere yol ücretleri verilmeli.

 

6) Çağımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde içinde insanca yaşayabileceğimiz Cami lojmanları yapılmalıdır. Lojmanı eski harabe olan köylere görevli verilmemelidir. il ilçe kasaba merkezlerinde görev yapan görevlilerimize görev yaptıkları camiye yakın mesafede lojman temin edilmelidir. Diyanet Vakfı`na vatandaşlar tarafından hibe edilmiş hemen hemen her mahallede daireler varken malesef müftülük daire personeli bu evlerden yararlanmakta Diyanet`in ana omurgasını oluşturan din görevlilerimiz yararlanamamaktadır. Diyanet Vakfı`na ait evler din görevlilerimize tahsis edilmelidir.

 

7) Türkiye Diyanet Vakfı`nın yurtlarında diyanet personeline öncelik verilmeli. Personelin çocuklarına verilen burslar iyileştirilmelidir.

 

9) Din görevlilerinin amiri muhtar veya cami dernek yönetimi değildir. Din görevlilerimiz muhtarların ve cami dernek yönetiminin baskısından kurtarılmalıdır. İsimsiz şikayetler ve ihbarlar dikkate alınmamalıdır.

 

10) Din görevlilerimiz yardım toplama memuru değildir. Son zamanlarda toplanan yardımlar bir katılım bankasına yatırılıp dekontu müftülüklere teslim edilmektedir. Din görevlisi saatlerce bankada sıra beklemekte göreve gidememektedir. Bu ise bazı camilerimizde tatsızlığa sebep olmaktadır. Toplanan yardımları müftülüklerdeki görevliler veya o bankanın çalışanı gelip müftülüklerde teslim almalıdır. Din görevlisinin saatlerce bankada sıra beklemesi son derece yanlıştır. İbadete açık olan camilerimizin ihtiyacını Diyanet İşleri Başkanlığımız gidermeli, imamın adı mümkün oldukça paraya karıştırılmamalıdır.

 

11) Diyanet Evleri her ilde açılmalıdır.

 

12) Nakil sınavlarında mülakat kaldırılmalı görevlinin hizmet yılı ve hizmette performansı ve çocuklarının eğitim problemleri değerlendirilerek nakiller yapılmalıdır.

 

13) Siyasiler Müftülüklere müdahale etmemelidir. Yetkili sendika ve yöneticiler tarafından din görevlilerimiz tehdit edilmektedir. Bazı müftülüklerde mobbing uygulamalar hala devam etmektedir. Müftüler halkın ve Hakkın Müftüsü olmalıdır. Sendikanın ve siyasetin müftüsü olmaz. Bu gibi müftüler derhal müftülüklerden el çektirilmelidir. Diyanet İşleri Başkanlığımız görevlilerimizin sendikasına bakarak muamele edenleri cezalandırmalıdır. Diyanet sendikaları siyasetin gölgesinde kalmamalıdır din görevlileri siyaset üstü şahsiyetlerdir.

 

14) Camilerimizin ısınma giderleri DİYANET ve Vakıflar tarafından karşılanmalıdır.

 

15) Kamu çalışanları arasında en fazla görev yapan din görevlileridir. 7 gün 24 saat görev yapan cami görevlilerimizdir. Kamu çalışanları Haftada iki gün izin kullanırken, cami görevlilerimiz haftada 1 gün izin kullanmaktadır. Haftada bir gün de fazla mesai ücreti ödenmelidir.

 

16) 4B Sözleşmeli imamlarımız Kadrolu imamlarımızla aynı işi yapmakta fakat aynı haklara sahip değillerdir. Devlet vatandaşı arasında ayrım yapmamalıdır. Sözleşmeli Arkadaşlarımız yıllardır kadro bekliyor. Sözleşmeli imamlara kadro verilmelidir.

 

17 ) Diyanet İşleri başkanlığımız diploma ayrımına son vermeli, ilahiyat diğer önlisans mezunları veya lisans mezunları eşit tutulmalıdır.

 

18) Yüksek Okulu mezunu hizmetli sınıfında olan görevlilerimiz ek göstergeye düşmeli, yeşil pasaport alabilmelidir.

 

19) Kur an Kursu hocalarımız öğretmen statüsüne kavuşmalı. Yılda iki kez tayin isteme hakkı olmalı. Her yıl öğretmenlere ödenen kırtasiye yardımı Kur `an kursu öğreticilerimize de ödenmelidir. Kur `an kursu öğreticilerimiz ve din görevlilerimiz bu vatanın öz be öz evlatlarıdır. Kamu çalışanlarıyla ayrı muameleye tabi tutulmamalıdır. Öğrenci yeter sayısı 8`e düşürülmelidir.

 

20) Diyanet İşleri başkanlığımız ve müftülüklerimiz din görevlilerimize karşı daha anlayışlı ve kardeşçe tuttum sergilemelidir. Baskıcı korkutucu tutum ve davranışlar Erzincan`da yaşanan menfur hadisenin yaşanmasına sebep olmuştur. Bu gibi hadiselerin yaşanmaması için baskıcı korkutucu tutum ve davranışlardan vaz geçilmelidir.

 

21) Din görevlileri hakkında asılsız ihbarlar, isimsiz şikayetler dikkate alınmamalıdır.

 

22) İzine ayrılan din görevlilerimize yerine görevli bulması şartıyla izin verilmektedir. Din görevlisi izindeyken yerine bakacak görevli bulmakla yükümlü değildir. Sorun müftülüklerin sorunudur.

 

23) Sayın Cumhurbaşkanımızın 3600 ek gösterge vaadi hakkında henüz hiç bir adım atılmamıştır. Din görevlilerimiz 3600 ek göstergeyi merakla beklemektedir. Devletimiz şartlarını zorlamalı ve bu vaat için çalışmalar başlatılmadır.

 

24) Diyanet İşleri Başkanlığımız çeşitli tarihlerde 9500 personel alınacağı duyurusu yapmıştı. Halen geçici ve Vekil olarak çalışan Kur `an kursu öğreticileri ve imamlar alınacak olan 9500 kişilik kadroya dahil edilmelidir. Geçici ve Vekil görevlilerimiz boynu bükük bırakılmamalıdır.

 

Bu sorunları dile getirirken, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın Diyanet çalışanlarımıza ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, kuruluşundan bugüne kadar personelimizden vefat edenleri rahmetle yad ediyor, emekli olan ve halen görevlerine devam eden bütün çalışanlarımıza huzur, mutluluk, sağlık ve esenlikler diliyorum. Haftamız kutlu olsun.”

 

                                                                                      Ahmet ÖKSÜZTEPE

                                                                                  TÜRK DİYANET VAKIF SEN

                                                                                     ELAZIĞ ŞUBE BAŞKANI  




04.10/ 2018
Ekleyen: ELAZIĞ ŞUBESİ

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder