HABER DETAYLARI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR.


Türkiye Cumhuriyeti Devleti
sonsuza dek yaşayacaktır.

95.yıl kutlu olsun

 

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ünal, yazılı açıklamasında; “tarih sahnesine çıktığı günden beri adaletle, hakkaniyetle, insanı yaşatmak uğruna çaba gösteren Türk milletinin son asırda kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 95. yılı hayırlı olsun” dedi.

"Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz" diyen Ünal, “topluma önderlik ve rehberlik yapan din görevlilerimizden o günün zorlu şartlarında vatan müdafaasında da öncülük yapan bütün kahraman hocalarımızı da saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

"Çevremizde yaşanan olumsuzluklar, mazlum milletlerin içine düştükleri iç karışıklıklar, kan ve gözyaşları bizleri de derinden üzmektedir" ifadelerini kullanan Ünal mesajında şunlara yer verdi:

"Son Peygamber Hz.Muhammed’e ümmet olmuş şerefli insanlar böyle bir zilleti asla ve asla hak etmemektedir. Oluk oluk akan kan müslüman kanıdır, akıtan da emperyalistler ve onların oyuncağı olan yerli işbirlikçileridir. Harap olan geçmişten günümüze emanet İslam eserleridir ve beldeleridir. Bu acıklı hale gözü dönmüşler ellerini ovuşturarak kıs kıs gülerken, çocuklar, kadınlar ve masumlar katledilmektedirler. Tarihimiz, bu kara bulutları dağıtmanın yolu için önemli bir kaynaktır. Vatan, millet, bayrak, din ve devlet uğruna mücadele ve bu uğurda canından vaz geçebilmeyi bilmeyenler ezilmeye, yok olmaya ve esarete mahkûmdurlar. “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır” anlayışıyla, her şeyi bir olan insanların ve ülkelerin bir ve beraber olma zorunluluğu vardır. Cumhuriyetimizin 95. yılı buna vesile olabilir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Bu kutlu mücadeleye önderlik yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, arkadaşları ve cennet bahçesine girercesine canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyor, Yüce Allah`tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza dek yaşayacaktır."




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder