BASINDA TDVS

KUDÜS İÇİN NÖBETTEYİZ

BAŞTA TÜRKİYE VE FİLİSTİN OLMAK ÜZERE, BUTUN MÜMİNLER MEYDANLARDA

Küresel eşkıya ABD ile terör devleti İsrail'in Kudüs'ü Siyonistlere teslim etme planına tepkiler çığ gibi büyüyor. Türkiye'de siyasetçiler ve STK'lar Kudüs'ü Yahudileştirme tezgâhına sert tepki gösterirken, Filistin'in birçok bölgesinde İsrail'i protesto eylemleri yapılıyor. Akit'e konuşan Filistinli aktivist Musa Hicaz, "Elimizde silah olmasa da meydanlarda nöbetteyiz. İşgal oyununa müsaade etmeyeceğiz" dedi. Trump ve Netanyahu'nun Kudüs'ü işgal planını açıklamasının ardından başlayan protesto eylemleri sürüyor. Filistinliler, işgal altındaki Batı Yaka'nın El-Bire ile El Halil kentine bağlı Sa'ir beldesinde sözde barış planına tepki eylemleri düzenledi. Terör devletinin eyleme müdahalesinde 5 Filistinli yaralandı. Gazze'deki Birleşmiş Milletler Orta Doğu Özel Koordinatörlük Ofisi ile Filistin Gazeteciler Sendikası da aşağılık planı protesto etti.

KUDÜS MÜSLÜMAN KALACAK

Filistin'i işgal etmeye yönelik söz barış planını protesto eden aktivist Musa Hicaz, Filistin'in Yahudileştirilmek istendiğini ifade ederek, "1917'den beri bu tezgâhlar hep kuruluyor. Zamanında İngiltere Dışişleri Bakanının Yahudilere verdiği sözü yerine getirerek, Filistin'i ve Kudüs'ü Müslümanların elinden almak istiyorlar. Ancak şunu unutuyorlar, Kudüs, Müslümandır, Müslüman kalacak" dedi.

BU İŞGALE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ ÜMMET BUGÜN CUMA NAMAZINDA BULUŞUYOR

İşgal girişimi karşısında direneceklerini söyleyen Hicaz, "Müslümanlara düşmanlıkları bitmedi ve bitmeyecek. Biz bu işgal oyununa müsaade etmeyeceğiz. Elimizde silah yok ama biz hep hurdayız. Nöbet tutuyoruz. Çünkü Filistin, biz Müslümanların çok önemli bir değeridir. Hamdolsun ki şu an burada halk, bir oldu. İşgal altında olsak da korkmadan 'Kudüs bizimdir' diye haykırıyoruz" şeklinde konuştu. • Kudüs bizimdir bizim kalacak! ■ ABD ile israil'in, yüzyılın anlaşması aldatmacasıyla israil'i meşrulaştırma planına tepkiler sürüyor. Bugün, başını İHH, AGD ve Köklü Değişim grubunun çektiği STK'lar, Cuma namazı sonrası Siyonist İsrail'i ve ABD'yi protesto edecek. ■ Türkiye genelinde düzenlenecek protesto eylemlerinde onbinlerce mü'min, Filistin'e destek mesajları verip, "Yüz yıllık değil, bin yıllık plan da yapsanız, Kudüs bizimdir bizim kalacak" diye haykıracak.

 ABD KUKLASI ARAP LİDERLERE TEPKİ ÇIĞ GİBİ 

Sözde barış planını protesto eden Filistinli aktivist Musa Hicazi, Filistin'in Yahudileştirilmek istendiğini belirterek, "Bu oyunlar 1917'den beri Filistin'i Müslümanların elinden almak için oynanıyor. Ama biz bu işgal oyununa müsaade etmeyeceğiz. Elimizde silah yok ama hep burdayız, nöbetteyiz ve korkmuyoruz. Kudüs Müslümandır, Müslüman kalacak" dedi. KUDÜS İÇİN NÖBETTEYİZ

İstanbul neyse Kudüs odur. ABD'nin sözde Ortadoğu barış planı Türkiye'nin dört bir yanında protesto edilmeye devam ediliyor. Van, Bitlis ve Muş'taki STK temsilcileri, plana tepki gösterdi. Van'da basın toplantısı düzenleyen Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Abdurrahman Er, "Bu planı öne sürmeye çalışanlar, şunu asla unutmamalıdırlar ki Filistin halkı ve Kudüs asla sahipsiz değil. Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Kudüs bizlere Yüce Peygamberimizin emanetidir. Bu emanete dünyadaki tüm Müslümanların tek ses halinde sahip çıkması gerekir" diye konuştu.

 KUDÜS, ÜMMETİN DEĞERİDİR!

Siyonist ve emperyalistlerin tarih boyunca Müslümanların düşmanı olduklarını ifade eden Aktivist Hicazi, şunları dile getirdi: "Kudüs, Müslümandır, Müslüman kalacak. Bu oyunlar da 1917'den beri Filistin'e karşı ve Filistin'i Müslümanların elinden almak için oynanıyor. Zamanında ingiltere Dışişleri Bakanının Yahudilere verdiği söz hâlâ geçerli oluyor. Şaşırmadık buna. Oyun devam ediyor. Çünkü tarih boyunca onlar hep Müslümanların düşmanı oldular, hâlâ da öyleler. Ama biz bu işgal oyununa müsaade etmeyeceğiz. Elimizde silah yok ama biz hep hurdayız. Nöbet tutuyoruz. Çünkü Filistin, biz Müslümanların çok önemli bir değeridir.

ABDÜLHAMİD HAN GİBİ YAPMALIYIZ

Hamdolsun ki şu an burada halk, bir oldu. En büyük hata, Amerikalılara ve kukla Arap liderlere inanmak. Yaser Arafat'a İsrail ile iyi geçinmesi şartıyla kendisine devlet vaat ettiler ve buna inandı. Ama Sultan Abdülhamid gibi yapmış olsaydı biz bu hale gelmezdik. Filistin'de İsrail'in olmasından daha büyük, daha facia varsa o da Yaser Arafat'ın yaptığı Oslo Anlaşmasıdır. Onlara güvenilmemeli. Hainlere güvenilmemeli. Maalesef Yaser Arafat, Amerikalılara, Yahudilere, kukla Suudi Arabistanlılara inanarak küçük bir devlet kurup İsrail'i yok edeceğini sandı."

SELAHADDİN EYYÜBİ'NİN TORUNLARI

Bu telaşın Filistin'in özgürlüğünün yakın olduğunu gösterdiğini belirten Hicazi, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizden olan diye bildiklerimiz de İsrailliler kadar tehlikeli. Birleşik Arap Emirlikleri, Yahudilerden bile daha Yahudi oldular. Bu sebepten ötürü bütün derdimiz onlardandır. Bu bize, Selahaddin Eyyübi'nin zamanını hatırlatıyor. Etraftaki kuklalar yüzünden Kudüs, Haçlıların eline geçmişti.

FİLİSTİN'İN ÖZGÜRLÜĞÜ YAKINDIR

Mescid-i Aksa 80 yıl işgal altında kaldı. Haç konuldu. Fakat Arap olmayan, Filistinli olmayan bir lider Selahaddin Eyyübi gelerek, bütün kuklaları indirip, Müslümanları birleştirerek Filistin'i kurtardı. Korkmuyoruz. İşgal altındayız ve bunu haykırıyoruz. Birleşeceğiz ve elimizden geleni yapacağız. Bunun günü yaklaştı. Bunlar öyle davranıyorsa demek ki bizim özgürlüğümüz daha yakındır." ■ Kendisini Müslüman olarak adlandıran ancak Müslümanlara ihanet eden Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn yönetimlerinin ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı yüzyılın ihanet planına destek vermesi, STK temsilcileri tarafından tepkiyle karşılandı. ZULME ORTAK Akit'e konuşan Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, şunları dile getirdi: "Bunlardan farklı bir yaklaşım beklemek yanlış olurdu. Ben Müslümanım diyen bir insan bu zulme ortak olmaz. Bu sözde Müslüman ülkeler, Türkiye'nin düşündüğünün onda birini düşünseler ne ABD ne de İsrail böyle pervasızca davranamaz. Bugün Suriye'de, Irak'ta ölen Arap insanlara bile bu ülkeler sırt çevirmiştir. O yüzden Türkiye, Müslümanlığın son kalesidir diyoruz." 

YENİ AKİT GAZETESİ - 31.01.2020


Ekleyen: KUDÜS İÇİN NÖBETTEYİZ