BASINDA TDVS

CAMİLER DE KONTROL EDİLSİN

CAMİLER DE KONTROL EDİLSİN

Türk Diyanet Vakıf-Sen, camilerin de depreme hazır hale getirilmesi için Diyanet'e yazılı başvuruda bulundu. Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, "Camilerde toplu halde ibadet ediliyor. Olası bir deprem anında can kaybını önlemek için camiler de aynı okullarda olduğu gibi kontrol edilmeli, depreme dayanıklı hale getirilmeli" dedi. Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Ünal, geçtiğimiz günlerde Elazığ'da meydana gelen depremi hatırlatarak; camilerin, Kur'an kurslarının ve Diyanete bağlı eğitim merkezlerinin de kontrol edilerek depreme hazır hale getirilmesi gerektiğini kaydetti. Ünal, "Bu mekânlarda toplu halde ibadet ediliyor. Olası bir deprem anında can kaybını önlemek için bu mekânlarda aynı okullarda olduğu gibi kontrol edilmeli, depreme dayanıklı hale getirilmeli. Bunun için Diyanet İşleri Başkanlığına bir yazı yazarak talepte bulunduk" dedi.

BİRLİKTELİK TAKDİRE ŞAYAN

Ünal, geçtiğimiz günlerde Elazığ'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Ünal, "Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Deprem bölgesinde görev yapan tüm kamu görevlilerine ve özel olarak gidip hizmet eden vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Burada belirtmek istediğimiz önemli bir husus var.

" VATANDAŞLARIMIZ CANİLERİMİZE SIĞINDI "

O gün Diyanet İşleri Başkanımız bir açıklama yaptı. 'Evlerine giremeyen vatandaşlar camilerde kalabilir' dedi. Din görevlisi arkadaşlarımız da sağ olsunlar bunu önceden ilan etmişlerdi. Medyada Muhabirimiz Emrah Özcan'a konuşan Ünal, "Camilerde hem toplu halde ibadet ediliyor, hem de deprem sonrası sığınma alanı olarak kullanılıyor." da geniş yer buldu. Vatandaşlarımız camilerimize sığındı. Askeriye kendi misafirhanelerini açtı, Devlet Demir Yollan vagonları açtı, Milli Eğitim Bakanlığı okulları açtı. Bu milletin birlikteliği dayanışması takdire şayandır Kriz durumunda birlik ve beraberliğimiz adeta tüm toplumlara örnek olacak seviyelerde oluyor.

" TALEPTE BULUNDUK "

Burada şu husus akla geldi. Depremde hasar gören binalar yıkılmaya başlandı. Bunların arasında cami de bulunuyor. Elazığ Çatalçeşme Mahallesinde bulunan Çatalçeşme Cami depremden dolayı ağır hasar aldı ve kontrollü bir şekilde yıkım çalışması yapıldı. Biz de Diyanet İşleri Başkanlığına bir yazı yazarak camilerin depreme hazır hale getirilmesi için talepte bulunduk, ilgili kurumlarla Türkiye'deki bütün camiler -tabi burada öncelik fay hatlarının üzerinde olan bölgeler olmalı- kontrol edilsin istiyoruz" dedi.

CAMİLER, KUR'AN KURSLARI, EĞİTİM MERKEZLERİ

Birçok toplanma alanında yapılaşma mevcut olduğunu, vatandaşların bu gibi durumlarda mecburen camilere sığındığını hatırlatan Ünal, "Bu yüzden camileri de kontrol ettirmek gerekiyor. Bu konuyu önemsiyoruz, takipçisiyiz. Camilerin, Kur'an kurslarının, Diyanete bağlı eğitim merkezlerinin kontrol edilmesi lazım. Çünkü bu mekânlarda toplu halde ibadet ediliyor.

" TOPLU HALDE İBADET EDİLİYOR "

İstanbul'da okullar kontrol edildi, birçoğu testten geçti ama camilere bakılmadı. Camilere özellikle Cuma günleri insanlarımız dolup taşıyor. Buraların da kontrol edilerek bir sıkıntı var ise giderilmesi gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığının belki böyle bir çalışması vardır. Belki onlar düşünmüşlerdir ama biz bir sivil toplum örgütü olarak bir farkındalık oluşsun diye böyle bir talepte bulunduk" ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER

İLK SAYFA GAZETESİ - 06.02.2020


Ekleyen: CAMİLER DE KONTROL EDİLSİN