KAMU-SEN HABER DETAYLAR

EMEKLİLER REFORM BEKLİYOR


Türk Emekli–Sen ve Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Osman Özdemir, yaptığı yazılı açıklama ile emeklilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek şunları söyledi;

"Türkiye İstatistik Kurumunun yaptığı açıklamaya göre 2020 Ocak ayı enflasyonu % 1,35 oldu. Emeklilerin yılbaşı zammından elinde %2,65 kaldı, Temmuza daha 5 ay var. Ocak ayında sadece gıda harcamaları %4,32 arttı, ilk altı aylık zammı sadece gıda aldı götürdü.

Bir ailenin sağlıklı bir biçimde beslenebilmesi için Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan Ocak 2020 ayı verilerine göre yaptığımız hesaplamada günlük 53,84 lira olduğu belirlendi. 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması ise 1615,26 lira oldu. Yine Türkiye İstatistik Kurumu verilerinde 1024,96 lira olarak belirlenen kira gideri ile birlikte kira ve gıda gideri aylık 2640,22 TL olmaktadır.

12 milyon emeklinin %50’si aylık 2640,22 TL’nin altında maaş almaktadır. 6 milyon emekli ne yiyor, ne içiyor ne ile geçiniyor bunu düşünen yok. Hala herşeye zam geliyor.

Emeklilerde para bitti, şimdiden karta yüklendi, kart nasıl ödenecek düşünmek bile istemiyor.

Şimdiden eriyen maaş zamlarıyla birlikte ardı arkası kesilmeyen zamlar emeklinin belini iyiden iyiye büktü.

Ekonomik gerçeklerle bağdaşmayan maaş zamları emeklinin derdine çare olmuyor.

Biz emekliler olarak önce emekli maaşı bağlama oranlarının adil bir seviyeye getirilmesini sonra da hakkaniyetli bir maaş düzenlemesi yapılmasını beklerken tasarruf tedbirleri kapsamında emekli maaşlarından %5 kesinti ile bayram ikramiyelerinin kaldırılmasını Sosyal Güvenlik Kurumu’nun talep ettiği haberleri geldi.

Bilahare bu tür haberler yalanlanmış olmakla birlikte, ‘’Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.’’ Atasözümüze istinaden ileride böyle bir şey olursa emekliler çok kötü duruma düşürülmüş olur.

Yetkililer zaten yokluk içinde perişan olan emeklilerimize bu muameleyi reva görmemeli akıllarından bile geçirmemelidir."

 




Haber Grubu: SPOT HABERLER
Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder