HABER DETAYLARI

GENEL BAŞKANIMIZDAN YENİ YIL MESAJI


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın
yeni yıl nedeniyle yayınladıkları mesaj
31 Aralık 2019

Tarihin tozlu sayfalarında, acısıyla tatlısıyla yerini alacak bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2019 yılında insanlarımızı, ülkemizi ve bütün dünyayı ilgilendiren önemli hadiseler yaşandı.

Emperyalist anlayış, insanlığın kanını emmekten vaz geçmedi. Doğu Türkistan’dan Filistin’e, Karabağ’dan Suriye’ye, Irak’tan Somali’ye kadar kan, gözyaşı ve zulüm 2019 yılında da hız kesmeden devam etti.

Ülkemizi içeriden ve dışarıdan zayıflatmak isteyenler boş durmadılar ve duracak gibi de gözükmüyorlar. Bütün hainlikleri bozmak için, bizlere düşen görev ise birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde, ülkemizin ve milletimizin huzuru, mutluluğu ve geleceği için çalışmaktır.

Devletimizin birliği, ülkemizin bütünlüğü ve milletimizin geleceği için, Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, çalışanlarımızın hak ve menfaatlerini korumak ve kollamak uğruna, 2019 yılında da yılmadan, yorulmadan üzerimize düşeni yapmanın gayreti içerisinde olduk.

Sendikal çalışmalarımızı, kurumlarımız olan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nü önceleyerek, ahlaki değerlerimize zarar vermeden yapmaya devam ettik. Her türlü olumsuzluklara rağmen, üye sayımızdaki artış devam etti ve artmaya da devam edecek. Bu zorlu mücadelede emeği geçen bütün arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

2019 yılı, üzülerek söylemek gerekirse yetkili Konfederasyonun iş bilmezliği yüzünden, bütün kamu çalışanları ve emeklileri gibi, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımız için de hayal kırıklığı içinde geçmiştir. Yapılan, 5. Dönem Toplu Sözleşmenin sonucu 2020 ve 2021 yılları heba edilmiştir.

Temennimiz, 2020 yılında Türkiye Kamu-Sen ve Sendikalarımızın tekrar yetkiyi almalarıdır. Böylelikle emanet ehline geçmiş olacaktır. Kamu çalışanlarının yüzü gülecek, hak yerini bulacaktır. Çalışmalarımız bu yöndedir ve böyle olacağına da inancımız tamdır.

2020 yılında, başta Diyanet ve Vakıflar çalışanları olmak üzere, bütün kamu çalışanlarının hak ettikleri yere, kendi haklarıyla gelebilecekleri bir sistemin oluşması hedefimizdir. Kamu çalışanları, atama, nakil, unvan ve görev değişikliklerinde, sendikaların, siyasetçilerin ve hatırlı kişilerin kapısına gönderilmemelidir. Görevde yükselme, yer ve unvan değişikliklerinde Devletimize sadakat ve milletimize hizmet esas olmalıdır. Liyakat, ehliyet, bilgi, başarı, kıdem gibi olmazsa olmaz özellikler aranmalıdır. Bu zordur, bu zoru başarmak hepimizin görevdir.

Sendikal rekabetin hizmette yarış anlayışının öne çıkarıldığı ve ahlaki olmayan davranışlardan uzak olması gerektiğini bir kez daha vurguluyorum. Sendikaların bir araç olduğunu tekrar hatırlatıyorum.

2020 yılının; 3600 ek göstergenin herkesi kapsayacak şekilde yasalaştığı, 4/B sözleşmeli çalışanlar, vekil imam-hatip, müezzin-kayyım ve fahri Kur’an kursu öğreticilerinin kadroya geçirildiği, emekli olurken maaşların düşmediği, çalışanlar ve idarecilerin birbirine inandığı ve güvendiği, böylelikle verimliliğin arttığı ve problemlerin çözüme kavuştuğu bir yıl olmasını diliyorum.

Cennet vatan Türkiye’mizi mübarek kanlarıyla bizlere emanet eden bütün aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum.

2020 yılında; Devletimizin daha da güçlü olarak, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın, milletimizin ve Türk-İslam aleminin huzurlu, mutlu, müreffeh ve esenlik içerisinde olmasını, kanayan yaramız Doğu Türkistan başta olmak üzere, bütün mazlumlarım ve insanlığın barış, kardeşlik duygularıyla buluşmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder