HABER DETAYLARI

ÜÇ AYLAR HAYIRLI İŞLERİMİZİN ÇOĞALMASINA VESİLE OLSUN


25 Şubat 2020 tarihinde başlayacak “Üç Aylar” nedeniyle Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal yazılı açıklama yaptı: “Peygamberimiz Efendimiz Hz.Muhammed’in (SAS) “Ey Allah’ım Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan`a kavuştur.” diye dua ettiği üç aylara kavuşmuş olacağız.”

Ünal; “Bugün bizler de aynı niyazda bulunarak, bu mübarek aylarda bütün işlerimizin hayırlı olmasını, affedilmeyi, bağışlanmayı ve güzelliklerin artmasını Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyoruz.

Üç ayların gelişinde Müslümanlar heyecanlanır. Yardımlaşma, kardeşlik ve iyilikler artmaya başlar. Milletimiz de asırlardır üç aylara özel önem vermiştir. Bu anlayış hiç değişmemiştir. Üç aylar geldiğinde insanlarımızın tavırlarında değişiklik olur. Bu manevi iklimi en iyi şekilde değerlendirmek arzusunda olurlar. Bu aylarda edindikleri güzel davranışları her an devam ettirmenin çabası içerisine girerler. Daha hoşgörülü, daha yardımsever, daha sabırlı ve birbirini kırmadan anlayabilen olmaya dikkat ederler. Yapılan ibadetlerde bir artış görülür ve camilerimize, Kur’an kurslarımıza ilgi biraz daha artar.” dedi.

Genel Başkan Ünal şöyle devam etti; “Hayatın hızlı koşturmasının yanında, üç aylar, biraz da olsa manevi anlayışın ön plana çıkarılmasına vesile olur. Tevazu, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma artar ve artmalıdır.

Bugün insanlık, ahlaki olarak ciddi anlamda sıkıntı yaşamaktadır. Dünyada yaşanan olumsuzluklar ülkemizi ve milletimizi de etkilemektedir. Yarınlara her alanda güçlü nesillerin yetiştirilmesi de hepimizin görevidir. Sadece maddi ihtiyaçlar karşılanarak, yarınlara güçlü bir şekilde gidemeyiz. Bunun içindir ki, geleceğimiz çocuklarımızı her alanda en güzel bir şekilde, özellikle de ahlaklı olarak yetiştirmek zorundayız. Dünya telaşında unuttuğumuz güzellikleri üç aylar vesile edilerek yeniden başlayabiliriz. 

Bu duygularla üç ayların; şehit kanlarıyla sulanarak bizlere emanet edilen aziz vatanımızın ve milletimizin birliğine, dirliğine, huzuruna ve bütünlüğüne, Müslüman nüfusun yaşadığı ülkelerde yaşanan sıkıntıların durmasına ve bütün insanlığın esenliğine kavuşmasına vesile olmasına Allah’tan (cc) niyaz ediyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*




 


 


 
 

Gönder