HABER DETAYLARI

İNSANLIK TARİHİNİN YÜZ KARASI HOCALI KATLİAMI


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Nuri Ünal; “Tarihin yüz karası olaylardan birisi olan, Hocalı katliamı” ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Ünal şunları söyledi; “Ermeni teröristler tarafından Azerbaycan Hocalı'da 28 yıl önce gerçekleştirilen insanlık dışı ve yüz karası katliamı kınıyorum. Bu hainliği, bu kalleşliği asla unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. 26 Şubat 1992 yılında Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşayan ve soydaşlarımıza karşı eli kanlı Ermeni katilleri tarafından yapılan vahşet, yıllar geçse de hafızalarımızda ilk günkü gibi canlıdır. Kapkara bir gündür. Sadece bir günde savunmasız, masum 63 çocuk, 106 kadın, 70 yaşlı olmak üzere 613 kişi katledilmiştir. 487 kişi ağır yaralanmış ve 1275 kişi ise rehin alınmıştır.

Ayrıca, 1 milyon 200 bin Azerbaycan Türkü yerinden, yurdundan ve topraklarından sürgün edilmiş, öz vatanlarından kaçkın olmuşlardır.

Yaşanan bu zulüm, işkence, katliam ve sürgünleri; ne anlatmaya, ne de yazmaya kağıt ve zaman yetmez. Azerbaycan ve Türkiye aynı candır, aynı kandır. Karabağ’da yeniden sahiplerinin olana kadar, vatan topraklarına katılana kadar gönlümüz hüzünlüdür.

Ermenistan haince işgal ettiği Azerbaycan topraklarından derhal çekilmelidir. Dünyanın gözü önünde yaptıkları vahşiliğin ve katliamın hesabını mutlaka vermelidir.

Yirmisekizinci kara yılında, Hocalı katliamında ve Karabağ işgalinde şehit edilen canları ve bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun. Karabağ Azerbaycan toprağıdır.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder