HABER DETAYLARI

BİRLİK VE BEKAMIZIN ÖNEMLİ KURUMU DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI


BİRLİK VE BEKAMIZIN ÖNEMLİ KURUMU DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI`NIN 96. KURULUŞ YILI KUTLU OLSUN

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri ÜNAL, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 96. kuruluş yıldönümü nedeniyle yazılı açıklamada bulundu: “Diyanet İşleri Başkanlığı; 3 Mart 1924 tarihinde Devletimizin de kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, toplumu din konusunda aydınlatmak gibi önemli bir görevi icra etmek üzere kurulmuş Anayasal bir kurumdur.”

Genel Başkan Ünal şunları söyledi; ”Diyanet İşleri Başkanlığı, ülkemizin en önemli kurumlarının başında gelir. Milletimizin ve ülkemizin kıymetli kazanımlarındandır. Anayasanın 136. maddesinde “Laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek” ifadesini bulan Diyanet İşleri Başkanlığının, herkesi kucaklayan bir görevi de bulunmaktadır.

Teşkilat Kanununda da belirtildiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevi;  ”İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek”tir.

Kıymetli çalışanlarıyla yurtiçi ve yurtdışında, Kur`an ve Sünnete dayalı olarak İslam Dininin emir ve yasaklarını milletimize anlatmakta ve öğretmektedir. Böyle güzide bir görevi bitmeyen azim, kararlılık ve heyecanla yapmaktadır. Bunun içindir ki, halkımız Diyanet çalışanlarımıza farklı bir sevgi ve saygı içerisinde bulunmaktadır.

Diyanet çalışanlarımız, özellikle de en ücra yerlerde görev yapan din görevlilerimiz, her zaman söylediğimiz gibi önder, öncü ve örnek kişilerdir. Böyle olmak zorundadırlar. Çoğu zaman zor ve olumsuz şartlarda görev yapmaktadırlar.

96. yılında tekrar ifade etmek istiyorum ki; insanlarımıza birliği, dirliği ve beraberliği anlatan biz Diyanet çalışanları, öncelikle birbirimizi sevmeliyiz. Rahmetin birlikte, azabın ayrılıkta olunduğunu asla unutmamalıyız.”

Çalışma hayatının daha düzgün, verimli ve üretken olabilmesi için, Kurum yöneticilerine büyük görevler düştüğünü hatırlatan Genel Başkan Ünal; “Sevgili Peygamberimiz (sas) birbirimizi sevmemiz gerektiğini emretmiştir. O halde Kurum yöneticilerimizden başlayarak, birbirini seven, saygı duyan, anlayan, derdini paylaşabilen ve değer veren bir anlayışı geliştirmeliyiz. Yapılan hizmetlerin daha üretken ve verimli olabilmesi buna bağlıdır. Baskı veya ayrıştırma ile doğru işlerin yapılması mümkün değildir.

İstişarenin yaygınlaştırılması, ceza vermenin değil rehberliğin ve yönlendirmenin ön plana çıkarıldığı bir anlayış hakim kılınmalıdır. Her çalışanımız, mesai mefhumuna bakmadan hizmet etmenin çabası içerisindedir. Doğru yönlendirildiğinde, bugünkünden daha fazla bir hizmet üretilebileceğini düşünmekteyiz.

Unutulmaması gereken, her alanda özellikle de atama, nakil, görevde yükselme veya görevlendirmelerde liyakatin, ehliyetin, bilginin ve hakkaniyetin öne çıkarılmasıdır. Çalışanlar sendikal tercihleri veya başka nedenlerle ayrıştırılmamalıdır. Gücü olanın veya yakını olanın değil, hak edenin, hak ettiği yere kendi hakkıyla gelebilmesinin temin edilmesidir. Öncelikle de Diyanet İşleri Başkanlığı aidiyetinin geliştirilmesidir. Yine hatırlatıyoruz ki; hizmet milletimize, sadakat ise ebed müddet olan Türk Devletimizedir” dedi.

Ünal şöyle devam etti; “Kurumu yönetenler başta olmak üzere, sendikalar, siyasetçiler ve hangi amaçla olursa olsun, kimse Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ülkemize ve milletimize bir faydası olmayan, kısır, günlük veya politik tartışmaların içerisine çekmemelidir. Diyanet’i yıpratmak ne ülkemize, ne de bunu yapanlara bir fayda getirmeyeceği unutulmamalıdır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, ülkemizin en güzide kurumlarının başında gelen Diyanet İşleri Başkanlığı bizler için önemlidir. Hem kurumsal olarak, hem de çalışanlar olarak her düzeyde ileri, örnek ve öncü olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

96 yıl önce 3 Mart 1924 tarihinde bu önemli kurumu kurarak bizlere emanet eden, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ilk Diyanet İşleri Reisimiz merhum Mehmet Rifat BÖREKÇİ, milli mücadeleden 15 Temmuz’a ve günümüze kadar şehit olmuş, vefat etmiş bütün Diyanet personelimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Allah (cc) mekânlarını cennet eylesin.

Yıllarca hizmet ederek emekli olmuş çalışanlarımıza huzur ve sağlık diliyorum. Büyük özveri ile yurtiçi ve yurtdışında, halen görev yapan her düzeydeki bütün personelimizi tebrik ediyor, görevlerinde üstün başarılar diliyorum.

Bu duygularla, milletimizin birliği, bütünlüğü ve Türk Devleti’mizin geleceğinde önemli katkısı olan Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın 96. kuruluş yılını kutluyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*




 


 


 
 

Gönder