HABER DETAYLARI

NİKAH


( Basın açıklaması )

BAŞKAN POYRAZ ‘PAPAZ`A HAK DA MÜFTÜ`YE HARAM MI?’
Haber: Hüseyin Güven

Türk Diyanet Vakıf Sen Eskişehir- Bilecik Şube başkanı Hüseyin Poyraz ‘müftülere nikâh verilmesiyle ilgili sert bir açıklama yaptı.’

Başkan Poyraz açıklamasında ‘Vatandaşların evlendirme işlemlerini kolaylaştırmak, daha kolay ve seri bir şekilde hizmet almalarını sağlamak kanuna gerekçe olarak gösterildi ve birçok eleştiri aldı. Mevcut yasanın ilgili maddesine ‘il ve ilçe müftülüklerine evlendirme memurluğu yetkisi ve görevi verilebilir` ibaresi eklendi. Bu kanunun yasalaşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Batı`nın tüm laik ülkelerinde nikâhı din adamları, yani papazlar kıyıyor ve hatta nikâhlar kilisede kıyılıyor; oralarda laiklik tehlikeye girmiyor da bizde neden girmiş olsun?` diyen Başkan Poyraz sözlerini şöyle tamamladı:

‘Papaz`a hak da Müftü`ye haram mı? Devlet laiktir, bireyler değil. Devletin laikliği de bütün inançlara ve hatta inançsızlıklara karşı eşit mesafede durmasıdır. Dikkat edilirse, kanun bir zorunluluk getirmiyor; dileyen bir kamu görevlisi olan belediyeye, dileyen yine bir kamu görevlisi olan müftülüğe gidip nikâh başvurusunu yapar. Nikâhı kıyacak kişi, belediye başkanı olduğu gibi bir kamu görevlisi olan müftü de olabilecektir. Allah aşkına! Muhtarların bile nikâh kıyabildikleri yerde, her birisi en az üniversite mezunu olan müftüler neden nikâh kıyamasın? Belediye başkanları ile müftülerin kıyacakları resmi nikâhların birbirlerinden farkı yoktur; ikisi de resmidir, ikisi de devlet memurudur ve ikisinin de kıydığı nikâh devlet nikâhıdır.’
Bu iş üzerinden çok kıymetli Müftülerimizi ve Müftülük personelini rencide etmeye, onların üzerinde boza pişirmeye kalkmasın. Karşısında bizleri, Türk Diyanet Vakıf-Seni bulur. Dedi.




Ekleyen: ESKİŞEHİR BİLECİK ŞUBESİ

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder