BASINDA TDVS

DEVLET VATANDAŞINI AÇIKTA BIRAKMAZ

DEVLET VATANDAŞINI AÇIKTA BIRAKMAZ

 Vatandaşların market önlerinde sosyal izolasyona dikkat etmeden toplanmasının altında hâlâ salgının ciddiyetinin anlaşılamamış olmasının yattığını belirten uzmanlar, "Devlet vatandaşını açıkta bırakmaz" diyerek, gereksiz paniğe kapılmamak gerektiğini dile getirdiler. •

DEVLET KİMSEYİ AÇIKTA BIRAKMAZ

İnsanlar sokağa çıkma yasağını sorun ederken, uzmanlar ise salgının tehlikesine vurgu yapıyor... Türk Diyanet Vakıf-Sen Başkanı Nuri Ünal da, "2 günde kimse ölmez. Bu devlet büyük devlet, kimseyi ne aç ne de açıkta bırakır" diye konuştu.

Salgın kapsamında 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta 12 Nisan Pazar günü saat 24.00'a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından insanlar soluğu marketlerde aldı. Konuya ilişkin Akit'e konuşan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, şunları dile getirdi:

VATANDAŞA SAĞDUYU UYARISI

"Geç kalındı da denilebilir. Ancak vatandaşların bir anda panik halinde marketlere ve alışveriş yapabilecekleri yerlere hücum etmesi de son bir aydır Sağlık Bakanlığı, sağlıkçıların ve bilim insanlarının yaptıkları işi feda eder görüntüsü verdi. Vatandaşlar biraz daha sağduyulu davranabilirdi. 2 günde kimse ölmez. Bu devlet büyük bir devlettir kimseyi ne aç ne de açıkta bırakır. Yönetilen süreci baltalatmamak lazım.

" SALGININ CİDDİYETİNE VARMALIYIZ

Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Veysel Kömürcü de, dünyayı ve Türkiye'yi saran koronavirüs salgınının tehlikesine dikkati çekerek şu değerlendirmede bulundu: "Koronavirüs salgınını vatandaşların doğru anladığını düşünmüyorum. Ya da bu konunun ciddiyetini bilmiyorlar. Açıklanan sokağa çıkma yasağı sonrası sanki bir eğlence, aksiyon gibi olaylar oldu. Bizim insanımız, biraz sıcakkanlı ve tezcanlı. Bir anda sokağın kalabalıklaştığını görenler de sokağa çıktılar. Marketlere soruyorlar 'Ne satıyorsunuz?' marketçi de 'çekirdek, kola, cips' sattığını söylüyor. Her gün can kayıpları verdiğimiz bir salgın dönemi ama bizim insanlarımız meselenin ciddiyetinin farkında değil gibi gözüküyorlar. 'Bana bir şey olmaz' mantığı ile hareket ediyorlar."

12.04.2020

YENİ AKİT GAZETESİ


Ekleyen: DEVLET VATANDAŞINI AÇIKTA BIRAKMAZ