KAMU-SEN HABER DETAYLAR

ÇALIŞAN ANNE VE BABALARIN TALEBİ GÖZ ARDI EDİLMESİN


Genel Başkanımız Önder Kahveci, yaptığı açıklama ile Korona Virüs nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde çalışan anne ve babaların unutulmamasını istedi. Kahveci şunları söyledi;

"Corona Virüsü (Covid -19) için ülkemizde alınan önlemler son derece yerinde olmuştur. İlk vakanın görüldüğü günden bu yana alınan tedbirler, eğitime ara verilmesi, bu süre içerisinde öğretmenlerin okullarda bulunma zorunluluğunun kaldırılması, kamu personeline yurtdışı yasağı getirilmesi, spor faaliyetlerinin seyircisiz oynanması gibi vatandaşlarımızın kalabalıklar oluşturarak virüsün yayılmasını kolaylaştıracak ortamların giderilmesi çabaları doğru uygulamalardır.

Alınan bu tedbirlere karşın kamu hizmetlerinin sunulduğu alan ve binalarda görev yapan kamu çalışanları açısından virüs riski aynı şekilde devam etmektedir. Kaldı ki bütün eğitim kurumlarında ve kreşlerde eğitime ara verilmiş olması çalışan anne babalar açısından çocuk bakımı konusunda da büyük sorunlar doğuracaktır.

Bu bakımdan çocuklarının bakımı noktasında ebeveynlerin kamu hizmetlerini aksatmayacak bir düzenleme ile idari izinli sayılması son derece yerinde bir karar olacaktır. Kamu çalışanı anne ve babalar bu noktada atılacak bir adım beklemektedir.

Yetkililerin aldıkları önlemleri ve attıkları adımların yerinde olduğunu belirtiyor, ancak anne ve babaların bu haklı talebinin de göz ardı edilmemesini istiyoruz."




Haber Grubu: SPOT HABERLER
Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder