KAMU-SEN HABER DETAYLAR

TÜRK SAĞLIK-SEN`İN TALEPLERİ HAYATA GEÇMEYE DEVAM EDİYOR


Genel Başkanımız Sayın Önder Kahveci’nin gerek Cumhurbaşkanlığında gerçekleştirilen Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısına dile getirdiği, gerekse bakanlık yöneticilerine ilettiği ve kamuoyuna açıkladığı taleplerden ikisi daha bugün Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın açıklamalarıyla hayata geçti.

Konfederasyonumuza bağlı Türk Sağlık-Sen'in sağlık çalışanlarının bu süreçte korunması için sunduğu talepler Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçiriliyor.

Ek Ödemeler 3 Ay Tavandan Ödenecek

Sağlık Bakanı Fahrettin koca yaptığı basın açıklamasında “Bu dönemde sağlık personelinin ek ödemelerini iyileştirme çabası içindeyiz. Çalışan sağlık personelimizin ek ödemelerinin üç aylık zaman diliminde tavan yüzde 100 oranında olacağını ayrıca buradan ifade etmek istiyorum.” dedi. 

Yıl Sonuna Kadar Tavandan Ödenmeli

Genel Başkanımız Sayın Önder Kahveci’de Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın açıklamalarıyla ilgili olarak “ Sayın Bakan Ek ödemelerin 3 ay süreyle tavandan ödeneceğini açıkladı. Bu açıklamayla yönetmeliğe göre en üstten ödemeler yapılacaktır. Yapılan iş ve işlemlere, performansa bakılmayacaktır. Böylelikle bir talebimiz daha dikkate alınarak hayata geçirilmiştir. Beklentimiz 3 ay değil tavandan ödemelerin süresinin yıl sonuna kadar uzatılmasıdır.” dedi. 

32 Bin Yeni İstihdam

Sağlık Bakanının 32 bin yeni personel alınacağını açıklamasına da değinin genel Başkanımız Önder Kahveci “Sağlıkta yeni istihdam talebimize cevap verildi. Sağlık Bakanı Sayın 32 bin yeni personel alınacağını açıkladı. Üniversite  hastanelerinde de alım yapılmasını bekliyor, istihdam sürecinin en kısa sürede tamamlanıp, genç sağlıkçıların göreve başlatılmasını umuyorum.” şeklinde konuştu.

Koruyucu Ekipman ve Malzemelere İllere Gönderiliyor. 

Koruyucu ekipman ve malzeme eksikliği ile ilgili sağlık bakanı sayın Fahrettin Kocanın “ Zaman zaman bazı haberler çıkıyor. Sağlık çalışanlarımızın yeterli malzemeden yoksun olduğu ileri sürülüyor. Bu iddia küçük örneklerin genelleştirilmesidir. Kesin bilgi şudur tüm hastanelerimize bütün malzeme sağlanmaktadır” dediğini belirten Genel Başkanımız Önder Kahveci “Sağlık çalışanlarının koruyucu ekipman ve malzeme eksiklikleri ile ilgi Sağlık Bakanlığı’na bir başvuru yapmış ve çalışanların taleplerini de iletmiştik. Bugünde Sayın Bakan tüm hastanelere malzeme sağlandığını belirtmişlerdir. Çalışan sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Konunun takipçisiyiz” dedi. 

Diğer Talep ve Önerilerimizde Hayata Geçmeli 

“Taleplerimiz  ve önerilerimiz olması gerekenlerdir. Herkes sağlık çalışanlarının bu süreçteki önemini ve hakkını teslim ederken de yapılması gerekenlerdir. “diyen Genel Başkanımız Önder Kahveci “Sağlık çalışanlarının morale ihtiyacı olduğu kadar mağduriyetlerinin giderilmesine de ihtiyaçları vardır. Hayata geçirilen taleplerimizi bu açıdan çok önemlidir.” dedi.

Sözleşmelilere Kadro Verilmeli 

Hayata geçirilmesi gereken diğer talepleri de Genel Başkanımız Önder Kahveci şöyle sıraladı: Tüm sözleşmeli çalışanların kadrolu yapılarak çalışanın iş ve aile kaygısının sonlandırılması, sağlıkta şiddete ağır yaptırımlar içeren bir düzenlemenin hayata geçerek, sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi, mağduriyetler yaşan mali ve sosyal haklarda makul iyileştirmeler yapılması taleplerimizde hayata geçirilmelidir.  Bunun içinde etkin bir biçimde  çalışmalarımıza devam edeceğiz. 




Haber Grubu: SPOT HABERLER
Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder