HABER DETAYLARI

" TELEVİZYON YAYINLARI MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZE UYGUN OLMALIDIR. "


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri ÜNAL’ın,
TV yayınlarıyla ilgili yazılı basın açıklaması
;
Türk Diyanet Vakıf-Sen; RTÜK’e Yazılı Başvuruda Bulunarak,
Televizyon Yayınlarının Milli ve Manevi Değerlerimize Uygun Olmasını İstedi.

Dünyada ve ülkemizde de görülen COVID-19 virüs salgınının yayılmaması için, Devletimizin çeşitli tedbirler aldığını hatırlatan Genel Başkan Ünal şunları söyledi; “Bu tedbirler kapsamında, eğitim öğretime ara verildi, zorunlu olmadıkça evlerden çıkılmaması gerektiği belirtildi. Alınan bütün bu tedbirler, halk sağlığının korunmasına yönelik ve toplumumuzun tüm kesimlerini ilgilendirmektedir. Yediden yetmişe vatandaşlarımız evlerde kalmaktadırlar. Bazı televizyon kanallarında, felaket tellallığı ve karamsar hava üretimi yapılmakta, herkes bunu izlemektedirler.”

Daha da tehlikeli olanı ise, genç yaşlı herkesin sosyal medyada çokça zaman geçirmesidir diyen Ünal; “İnsanların sabahtan akşama kadar televizyon karşısında, dizilerin ve neye hizmet ettiği belli olmayan programların esiri olmalarıdır. Bu süreçte, özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin ruhsal gelişimine olumsuz etkisi olan dizi, yarışma, program vb. gibi yayınların dikkatle denetlenmesi önemlidir. Şiddet unsuru içeren, güzel Türkçe’mizi bozup argo konuşmayı öne çıkaran, milletimizin en önemli yapı taşı olan ailenin kutsallığını yok eden, ahlak dışı ilişkileri özendiren, çalışmayı değil kolay yoldan şöhret ve zengin olmayı anlatan, mafya tipi oluşumları özendiren ve her şeyi mubah gören bir zihniyet oluşturan programların yayınlanmaması sağlanmalıdır.

Milli, manevi, insani ve ahlaki değerlerimizin zedelenmesine ve yok edilmesine sebep olabilecek televizyon yayınlarının, gelecek nesillerin sağlam bir şekilde yetişmesine olumsuz etki etmemesi için, dünden daha da titizlikle takibi gerektiğini düşünmekteyiz.” Dedi.

RTÜK Kanununda “Toplumun milli ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz.” hükmü bulunduğunu belirten Genel Başkan Ünal sözlerini şöyle sürdürdü “Özellikle herkesin evde kaldığı ve televizyon izlemenin en üst düzeye çıktığı bu günler fırsata çevrilmelidir. Bu itibarla; çocuklarımızın, gençlerimizin ve toplumun bilgi, ahlak, üretme ve başarılı olmaya yönlendirici programların yapımı sağlanmalıdır. Milli birliğimizi kuvvetlendirici, sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve zor zamanlarda bütünleşmenin kuvvetlendirilmesini özendirici yayınlar yapılmasının teşviki, umutsuzluğu, kargaşayı, milli-manevi değerlerimizi aşağılayıcı ve yok edici programların önlenmesi için RTÜK Başkanlığına yazılı başvuruda bulunduk” dedi.

TDVSGM-Basın Bürosu/12.04.2020




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder