BASINDA TDVS

"Devlette liyakat, millete sadakat esas olmalı"

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin dördüncü yıl dönümünde gazetemize yaptığı değerlendirmede, "FETÖ benzeri yapıların bir daha ortaya çıkmaması için liyakatin esas alınması gerekir, çünkü, bu hainler soruları çalmak suretiyle devlete sızdılar ve hak etmedikleri halde üst düzey görevlerde yer aldılar. Bir daha benzer süreçlerin yaşanmaması için devlet kurumlarında liyakatin esas alınması gerekir. Sadakat ise yalnız büyük Türk milletine olmalıdır" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'da FETÖ'cü hainlerin Türkiye'nin bütünlüğüne kastettiklerini söyleyen Ünal, "O ihanet gecesi nasıl ki darbeciler karşısında bütün bir millet olarak birlik olup dimdik durduysak, bundan sonra da benzeri teşebbüslerin yaşanmaması için bir arada durmamız gerekiyor. Biz bir olunca o gece Türkiye’yi işgal etmek isteyen hain örgütü püskürttük" dedi. Ünal şöyle devam etti:

"Türk Milleti tarih sahnesinde yerini aldığından itibaren, çeşitli hainliklerle karşı karşıya kalmıştır. Hedefleri hep aynı olmuştur; Türk Milletini tarihten silmek, Türk Devletini parçalayıp yok etmektir. "

"15 Temmuz 2016 günü yapılmak istenilen de, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi işgal etmekti. Milletimizi esaret altına almaktı. Asırlarca, kimi Hindu kimi yamyamların yapamadığını gerçekleştirmekti. Ancak, Yüce Allah’ın yardımı ve asil milletimizin kahramanca direnişi sayesinde, bu hainlerin ihanetleri yerle bir edildi. Unutulmasın ki bundan sonra da hep yok edilecektir. "

"Emperyalizmin kuklaları, Devletimizin ve milletimizin geleceğini karartmaya yönelik hesaplardan asla vaz geçmeyeceklerdir. Bu hiçbir zaman unutulmamalıdır. Her vatandaşımızın buna göre kendini hazırlaması ve çalışması gerekmektedir. İnsanlarımız birlikten, beraberlikten, bütünlükten ve birbirine sahip çıkmaktan vaz geçmemelidirler. Ayrımız gayrımız olmamalıdır. Aynı vatanda yaşamanın verdiği gurur ve şuurla, ülkemize ve milletimize hizmeti öne alarak çaba sarf etmeliyiz."

Darbe girişiminin üstünden dört yıl geçtiğini ancak halen FETÖ’ye yönelik operasyonların ve davaların devam ettiğine dikkat çeken Nuri Ünal şunları kaydetti:

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde darbe girişimini duygusallığa yer vermeden gerçekçi bir şekilde yeniden düşünmememiz gerekir. Konu hamasetten arındırılarak, başta dini boyutu olmak üzere, askeri, siyasi, ekonomik, istihbari, bürokratik ve dış anlayışları vs. ayrıntılı olarak ele alınmalıdır. Hain FETÖ terör örgütünün ve onun iç ve dış destekçilerinin, yıllardır sinsice yapılanmalarının çoğu ortaya çıkarılmıştır. Ancak, hala sonuca varılamamıştır. Yapılan iftiraların, kumpasların, hak yemelerin, yüce dinimiz İslam'ı kullanarak insanlarımızın samimi din duygularını istismarları bir bir açıklanmalıdır."

15 Temmuz gecesi din görevlilerinin okudukları selalar ve dualar ile milleti demokrasiye sahip çıkmaya çağırdıklarını söyleyen Ünal, "Yüce Allah'ın inayeti ve milletimizin dirayeti ile o gece çok şükür hainlere geçit vermedik" dedi. Bir kamu görevlisi olarak bir daha benzer süreçlerin yaşanmaması için devlette liyakatin esas alınması gerektiğini söyleyen Ünal, "FETÖ benzeri yapıların bir daha ortaya çıkmaması için liyakatin esas alınması gerekir, çünkü, bu hainler soruları çalmak suretiyle devlete sızdılar ve hak etmedikleri halde üst düzey görevlerde yer aldılar. Bir daha benzer süreçlerin yaşanmaması için devlet kurumlarında liyakatin esas alınması gerekir. Sadakat ise yalnız büyük Türk milletine olmalıdır" ifadelerini kullandı.

ANAYURT GAZETESİ - 16.07.2020


Ekleyen: "Devlette liyakat, millete sadakat esas olmalı"