BASINDA TDVS

KURBAN TİCARET DEĞİL, İBADETTİR.

KURBAN TİCARET DEĞİL İBADETTİR

Dinimizin haram kıldığı ürünler satan zincir marketlerin yine kurban ibadetini fırsata çevirip taksitle kurban eti satmaya çalışmasını Akit'e değerlendiren Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal  "Kurban ticaret değil ibadettir ve kuralları vardır. Aksi takdirde anlamını kaybeder. İslam ile alakası olmayan kişi ve kurumlardan kilo işi ile kurban almak yanlıştır" uyarısını yaptı.

Her yıl kurban bayramında boy gösteren kurban fırsatçıları yine ortaya çıktı. Dinimizce haram olan alkollü içeceklerin de satıldığı zincir marketler, Müslümanların kurban ibadetini yine fırsata çevirerek taksitle kilo işi ile kurban satışı yapmaya başladı. Konuyu Akit'e değerlendiren Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, şu uyarıları yaptı: "Burada önemli olan, insanların bu ibadeti kendilerinin yerine getirmesidir. Eğer kurban ibadetini kendisi yapamıyor ise vekâlet yoluyla başkasına kestirebilir. Bu marketlerin birçoğu alkollü ürünler satıyor ama bayram yaklaşınca da kurban satışı yapıyor. Marketler bu işi tamamen ticari kaygılarla yapıyor. Bu yüzden bu işi yaparken dini boyutuna ne kadar uyuluyor, ne kadar dikkat ediliyor bunu bilemiyoruz. Ayrıca bu taksitlendirme işine gelecek olursak, Diyanetin bu konuda fetvası var. Fetvasında, “Kredi kartı ile kurban alımı yapılabilir, ancak faize düşmemesi konusunda özen gösterilmeli” diyor.

Marketlere ne kadar güvenebiliriz? Marketler için öncelik kâr etmek. Marketler için işin dini boyutu ikinci planda. Bu yüzden vatandaşlarımız mümkün olduğunca bu duruma girmemeleri, kendi oluşturdukları gruplarla kurban kesmeleri daha doğru olacaktır."

YENİ AKİT GAZETESİ – 24.07.2020


Ekleyen: KURBAN TİCARET DEĞİL, İBADETTİR.