HABER DETAYLARI

KATILIM BANKALARI ÇALIŞANLARIN HAKKINI VERMELİDİR


Diyanet İşleri Başkanlığı, personelin maaş ve ücretlerinin, faizsiz finans kurumları olan katılım bankalarından alınmasını tavsiye etmişti.

Sendika olarak, her alanda gerçekten faizsiz bir sistemin oluşmasını sonuna kadar desteklediğimizi tekraren belirtmek istiyoruz.

Katılım bankalarının, bu süreci sağlıklı, güvenilir ve çalışanları mağdur etmeden yürütmesini defalarca belirttik. Gelinen süreçte katılım bankalarının uygulamalarının, çalışanlarımızı mağdur ettiği görülmektedir.

Çalışanlarımıza promosyon ödemelerini günün şartlarına göre yapmaları, bazı katılım banka yetkililerinin müftülüklerimize emrivaki tavırlar içerisinde olmamaları, altyapısı oluşmayan, şubesi bulunmayan il ve ilçelerde anlaşma yapmamaları gerektiğini Diyanet İşleri Başkanlığı ve Katılım Bankaları Birliği’ne sözlü ve yazılı olarak bildirdik. Banka maaş ve promosyon işlemlerinde, çalışanlarımızın hakkının korunmasının öncelik olduğunu hep vurguladık.

Bankalar genellikle 2 bin ve üzerinde promosyon verirken, katılım bankalarının 200, 300 veya 500 lira gibi komik ve ciddiyetsiz rakamlar vermesi kabul edilemez.

Sorumluluk, 2007/21 No’lu Genelgeye göre oluşan, iki kişiden oluşan kurum yetkilileri ve o il ve ilçede en fazla üyeye sahip sendika temsilcilerinindir.

Bunun içindir ki; il ve ilçelerde promosyon anlaşması yapan sendika temsilcilerinin, yukarıda açıklanan hususları dikkate alarak imza atmaları veya şerh düşmeleri, çalışanlarımızın hakları açısından önem arz etmektedir.

Çalışanlarımıza duyurulur.

 

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN

GENEL MERKEZİ
 




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*




 


 


 
 

Gönder