HABER DETAYLARI

CUMHURİYET BAYRAMIMIZIN 97. YILI KUTLU OLSUN


“YA İSTİKLAL YA ÖLÜM”

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı:

Şehit kanlarıyla sulanmış aziz vatanımız, Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz sonsuza dek yaşayacaktır. Türk Milleti birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde, yarınlarda dünya milletleri içerisinde daha güçlü olarak varlığını devam ettirecektir.

Kendilerinden başkasına hayat hakkı tanımayan, emperyalist anlayışta olanların oyununu, milletimiz dün olduğu gibi, bugün de yarın da bozacak kudrettedir. Bunun için gerektiğinde ağır bedeller ödemiştir ve ödemeye de hazırdır.

Huylu huyundan vaz geçmez anlayışıyla, milletimizi bölmek, Devletimizi güçsüz hale getirmek isteyen dahili ve harici hainler hep hüsrana uğramıştır ve uğrayacaklardır.

97 yıl önce her türlü olumsuzluklara rağmen, şanlı ecdadımız, dağılmaya yüz tutmuş Osmanlı İmparatorluğunun küllerinden, Türkiye Cumhuriyeti Devletini adete yeniden diriltmişlerdir. Eşsiz cesaret, kararlılık ve kahramanlıkları asla ve asla unutulmadan, gelecek nesillere, dilden dile, gönülden gönüle aktarılmaya devam edecektir. Çocuklarımız atalarını tanıdıkça güçlenecekler, özgüvenleri daha da artacaktır.

97 yıl önce ya istiklal ya ölüm diyerek başlayan mücadele, bugün de her alanda devam etmektedir. Birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz sürdükçe, her türlü fitne, fesat, yıldırma ve zorbalığa karşı, Türk Milleti olarak aynı inanç ve kararlılıkla bütün zorlukları yenecek güçteyiz.

Tarihte yaşanılan zalimliklere maalesef bugün de şahit oluyoruz. Sözde güçlü devletler emperyalist emelleri için, insanlığı tehlikeye atmaktadırlar. Bunlar kandan, yıkımdan, savaştan, karmaşa ve kargaşadan beslenmektedirler.

Bunun içindir ki; dün olduğu gibi, bugün de bütün mazlum milletlerin ümidi ve umudu Türkiye’mizdir.

29 Ekim 1923 tarihi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, istiklal ve istikbal için ölümü göze almanın sonucudur. Yedi düvelin zulmüne ve saldırısına millet olarak siper olmaktır. Bu cesaret ve kahramanlık sadece milletimizin değil, bütün mazlumların beklediği ve örnek aldığı bir zaferdir.

29 Ekim 1923 tarihi, hür doğmanın, hür yaşamanın ve hür olarak ölmenin adıdır.  Egemenliğin milletin hakkı olduğunun ilanıdır. Ay yıldızlı al bayrağımızın, gök semalarda nazlı nazlı dalgalanmasıdır.     

Bugün çevremizde yaşanan gelişmeler ışığında, dünden daha çok tedbirli olmamız, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmemiz, çok çalışmamız, üretmemiz ve her alanda daha güçlü olmamız gerekmektedir.

Can Azerbaycan’ımızın katil Ermenistan’ın işgalindeki topraklarını bir an önce geri almasını temenni ediyor, Doğu Türkistan’dan Filistin’e kadar bütün mazlumların huzura ve esenliğe kavuşmasını diliyorum. Türk-İslam aleminin ve bütün mazlumların ümidi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’mizin her alanda daha güçlü olması için Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak üzerimize düşen her şeyi yaptığımızı ve yapacağımızı beyan ediyoruz.

Bu duygularla, Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şanlı ecdadımız, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi, milli mücadelemizde en ön saflarda görev alan kahraman müftü ve din görevlilerimizi rahmet, saygı ve dualarla anıyorum.

Cumhuriyet Bayramımızın 97. yılını kutluyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder