HABER DETAYLARI

BU TOPRAĞIN İNSANI DİNE, DİYANETE VE DİN GÖREVLİSİNE SAYGILIDIR


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel başkanı Nuri ÜNAL;

“Diyanet ve Din görevlilerimiz toplumun özüdür. Diyanet, milletimizin en güvenilir kurumlarının başında gelir. Din görevlilerimiz, vatandaşlarımızın gece gündüz her anında yanındadır.”

Yüce Allah, insanoğluna şan, şeref ve nimetler vermiş, yarattığı varlıklar içerisinde insanı üstün kılmış.  

Canlı, cansız, hayvan ve bitki vs. ne kadar yaratılmış varlık varsa, hepsinden daha üstün olan insanın, bu özelliğe uygun davranması gerektiği de kaçınılmazdır.

Kovid-19 virüs salgını, sel, heyelan ve deprem gibi afetler karşısında, insanlar olarak ne kadar aciz olduğumuz ortadadır.

Bu ve buna benzer felaketlerin, insanın tek başına, tek bir milletin veya tek bir devletin yalnız başına çözmesi mümkün değildir. Bunların üstesinden ancak, bütün insanlık olarak yardımlaşarak, birlikte ve beraberlikle gelinebilir.

Özellikle insanlıktan nasibini almamış, en şerefli varlık olmaktan uzaklaşmış bazı kişilerin böyle zamanları, kargaşa ve karmaşa ortamına çevirmeye, içerisindeki şeytani duyguları açığa vurma yarışına girdiklerine şahit oluyoruz.

Böyle kötü örnekleri yurt dışında ve yurt içinde görebiliyoruz. Sosyal medyadan başkasına hakaret etmeyi, küçüksemeyi, bir olacağımız yerde insanları birbirine düşürmeyi marifet sayanlar ortaya çıkıyor.

Salgın döneminde gördüğümüz gibi, depremde de din görevlileri üzerinden, kendince algı oluşturmak isteyenler ortaya çıkmıştır.

Fransız’ı sevgili Peygamberimiz’e (sas) hakaret içerikli yayın yapar, Alman’ı camilerimize baskın düzenler, Hollandalısı Kur’an’ı yasaklayacağım diyerek Müslüman ve Türk düşmanlığı yapar, belli ki hepsinin ortak amacı haçlı zihniyetini yeniden hortlatmak. İnsanları birbirine düşürmek, kaos çıkarmak, kısaca şeytani planlarını uygulayabilmek.

Diyelim ki, ortaçağdan kalma haçlı zihniyet düşünceliler, kendi görevlerini böyle yerine getiriyorlar.

Bu ülkenin vatandaşı olan, Anadolu’muzun engin hoşgörüsüyle yetişen, cennet vatanımız Türkiye’mizin havasını soluyan, toprağından beslenen, suyundan can bulan insanlarımıza ne oluyor.

Hak etmediği halde, Din görevlisini kötülemeniz size, insanımıza ve ülkemize ne kazandıracak. Din görevlisine kendinizce hakaret etmeniz size ne gibi bir fayda sağlayacak. Bu yapılanların eleştiriyle hiçbir ilgisi yoktur. Bunların tamamı, milletimizi birbirine düşürmek, ülkemizi kargaşa ortamına sürüklemek için yapılmaktadır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak bir kez daha hatırlatmak istiyoruz;

Diyanet ve Din görevlilerimiz toplumun özüdür. Diyanet, milletimizin en güvenilir kurumlarının başında gelir. Din görevlilerimiz, vatandaşlarımızın gece gündüz her anında yanındadır.  Acısında da mutluluğunda da birdir. Kimse insanımızla Din görevlilerimizin arasını açamayacaktır.

Hakaret ettiğini zanneden zavallılar, ancak kendi habis düşüncelerini ortaya koymaktadırlar. Bunlarla ilgili gerekli hukuki ve diğer işlemler yapılacaktır. Bu kişiler, Din görevlilerine hakaret ederek, son din İslam’a saldıranlarla aynı kareye girmektedirler. Bu toprağın insanlarının, böyle bir vebale ortak olmaları bizleri de derinden üzmektedir.

Bu itibarla, bütün vatandaşlarımızı özellikle tabii afetlerde, salgın hastalıklarda, milletimizi ilgilendiren tasada ve kıvançta birlik ve beraberliğe, sağduyuya ve aramıza nifak sokmak isteyenlere karşı daha dikkatli olmaya çağırıyoruz.

Yüce Allah (cc) Milletimizi ve Devletimizi bütün kötülük, musibet ve afetlerden korusun.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder