HABER DETAYLARI

"SAMSUN-SİNOP ŞUBEMİZİN 4. OLAĞAN GENEL KURULU TAMAMLANDI"


Samsun-Sinop Şubemizin 4. Olağan Genel Kurulu büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

Genel Kurula Genel Başkanımız Nuri Ünal ile birlikte Genel Başkan Yardımcılarımız Hakan Paş, Atila Ayhan ve Şemsettin Akça’da katıldılar.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Divan heyeti seçildi. Açılış konuşmasını Şube Başkanımız Ömer Karakurt yaparak, katılımcılara teşekkür ederek, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da çalışmaya devam edeceğiz diyerek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Divan Başkanlığını Atila Ayhan’ın yaptığı Genel Kurulda konuşma yapan Genel Başkanımız Nuri Ünal’ın delege ve misafirlere yaptığı konuşmadan bazı başlıklar şöyle: “Samsun-Sinop Şubemizin 4. Olağan Genel Kurulunun hayırlı, uğurlu olmasını, başarılı bir şekilde geçmesini ve sonuçlanmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Sözlerime başlarken; bizlere öncülük yapan kurucu Genel Başkanımız merhum Tevfik Yüksel beyi ve teşkilatımızdan ahirete irtihal eden bütün üyelerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun, Yüce Allah (cc) hepsinden ve hepinizden razı olsun.

İzmir depreminde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yüce Allah’tan deprem, salgın ve bütün afetlerden ülkemizi, milletimizi, İslam alemini ve bütün insanlığı korunmasını niyaz ediyorum. Destan yazan Can Azerbaycan’ın katil Ermenistan tarafından işgal altındaki topraklarını bir an önce geri almasını diliyorum. Başarılar diliyorum. Yanlarında olduğumuzu bir kez daha haykırıyorum.

Yüce Peygamberimizin (sas) “Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir” emri gereğince, kurulduğumuz 25 Temmuz 2001 tarihinden beri Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak hayırlı işler yapmanın gayreti içerisindeyiz.

Amacımız, çalışanlarımıza hizmettir. İnsanlarımıza hizmettir, ülkemizin ve milletimizin kalkınmasına, ilerlemesine, huzuruna ve mutluluğuna katkı sağlamaktır. Niyetimiz hayırdır, akıbetimiz de Cenab-ı Hakk’ın (cc) izniyle hayır olacaktır.

1919 yılında Samsun’a gelerek kurtuluş ateşini yakan, 3 Mart 1924’te Diyanet İşleri Başkanlığı’mızı kurarak bizlere emanet eden Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar." ifadesiyle daima çalışan ve üreten bir anlayışa büründük.

Yüce Allah’ın (cc); “İnsan için ancak çalıştığı vardır” buyruğu gereği, aynı şekilde Hz. Ali (ra) Efendimizin “Çalışanlar, kötülük düşünmeye vakit bulamazlar Çalışmayanlar ise, kendilerini kötülükten kurtaramazlar” sözünde olduğu gibi; bizler; adaletli, ölçülü bir sistem kurulana dek yılmadan, yorulmadan, usanmadan hep birlikte çalışacağız. Çünkü Türkiye Kamu-Sen sadece ve sadece üyelerimizin destekleriyle, kamu çalışanlarının gerçek sesi olmuştur. Çünkü Türk Diyanet Vakıf-Sen çalışanlarımızın katkıları ve dualarıyla Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının tek ümididir.

Özü sözü doğru olan, güne ve güce göre değil, her şartta dik duran Türkiye Kamu-Sen ile birlikte bizler Türk Diyanet Vakıf-Sen’liler olarak bugün alnımız da gönlümüz de açıktır.

Kurulduğumuz günden beri sizlerin, üyelerimizin ve dostlarımızın yüzünü kızartacak, onları utandıracak hiçbir işin işlemin içerisinde de olmadık. Cenab-ı Hak’kın (cc) izniyle sizlerin destek ve dualarıyla da yanlış hiçbir işin yanında ve yakınında olmayacağız.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak bizler; çalışanlarımızın haklarını her ortamda aramanın gayreti içerisinde olduk. Çalışanlarımızın haklarını almak ve korumak için; sarığımızın beyazlığını ve leke kaldırmayacağını unutmadan; kırmadan, kırılmadan, yılmadan, yorulmadan uğraş verdik. Bize yakışan bir tavırla hakkın hakim kılınmasının mücadelesini verdik, vermeye de devam edeceğiz.

Topluma önderlik ve öncülük yapan bir din görevlisine, Diyanet çalışanlarına, yaptığı işle mütenasip bir şekilde davranılması gerektiğini hep vurguladık.

Bunun içindir ki;

  • Kurum idarecileri-çalışan ilişkileri,
  • Atama-nakil-görevde yükselme, unvan değişikliği,
  • Lojmanlar,
  • 3600 ek gösterge,
  • 4/B sözleşmeli-vekil ve geçici çalışanların kadro talepleri,
  • İLİTAM,
  • MBSTS,
  • Hac-umre-yurtdışı görevlendirmeleri,
  • İsimsiz veya sahte isimlerle şikayetler,
  • Türkiye Diyanet Vakfı’nın yönetiminde ve denetiminde temsil,  yurt ve burs hizmetleri,
  • Muhtar, dernek başkanları ve diğer kurumlarla olan ilişkiler,
  • Emeklilikte alınacak ücret ve ikramiyeler,
  • Camilerde para toplanması,
  • Cami ve Kur’an kurslarının bakım, onarım ve temizlikleri,

 

 gibi problemlerin geciktirilmeden giderilmesi önem arz etmektedir.

Örnek olsun diye huzurlarınızda, bir kaç problemi dile getirdim, saatlerce kurum çalışanlarımızın problemlerini burada anlatsak zaman yetmez. Ancak, çalışanlarımız arasında öncelikle kardeşlik, huzur, paylaşma, sevgi ve saygı tesis edilmelidir. Bunun yolu da adaletli ve hakkaniyetli bir yönetim anlayışı ile gerçekleşebilir. İdareciler, çalışanlarına önce insan olarak değer verebilmelidirler. Kamu çalışanlarını kendilerine bir rakip değil, ülkemize ve insanlarımıza hizmet eden kişiler olduğunu unutmamalıdırlar.

 

Sendikamıza bugüne kadar emeği geçmiş, katkı sağlamış ve dualarıyla bize güç vermiş üyelerimize, işyeri, ilçe, il temsilcilerimize, şube yönetim kurulu üyelerimize, şube başkanlarımıza, genel merkez yönetim kurulu üyelerimize sonsuz şükranlarımı arz ediyorum.

Vefat edenleri rahmetle dualarla anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun. Emekli olanlara hayatlarında başarılar, huzur ve mutluluklar diliyorum. 

Teşkilatımızın daha da güçleneceğine, birliğine, dirliğine ve gönüllerin birleşmesine vesile olacağına inandığım, beraberliğimizin en üst seviyeye çıkacağı 4. Olağan Genel Kurulumuzun, başta Samsun ve Sinop illerimiz olmak üzere, teşkilatımıza Türkiye Kamu-Sen ailemize, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımıza, bütün memurlarımıza, milletimize ve ülkemize hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Ya ilahi, dileğimiz var senden

Bizi hüsranlara batan eyleme

Emanetin çıkmadıkça bedenden

Fitnenin postunda yatan eyleme

 

Ya ilahi milletimi baş eyle

Dünyasını ukbasını hoş eyle

Sıddıklara nebilere eş eyle

Buhranlar içinde yiten eyleme.

(Hakkı Şener)

 

Daha sonra gündemin diğer maddelerine geçildi. İki liste halinde girilen seçim sonucunda

 

  • İzzet Aşçı
  • Âdem Gümüş
  • Asım Kalyoncu
  • Kemal Bozkurt
  • Hami Atıcı
  • Hüseyin Yursel
  • Muammer Demir

 

Kazandılar.

Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilen Genel Kurul, Şube Başkanı Ömer Karakurt, yeni şeçilen İzzet Aşçı ve Sinop İl Temsilcimiz Adem Gümüş’ün teşekkür konuşmaları ile sona erdi.

Genel Kurula MHP Bafra İlçe Başkanı Barbaros Turna’da katılarak başarılar diledi.

Bugüne kadar görev yapan Ömer Karakurt ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederiz. Yeni seçilen İzzet aşçı ve yönetimime de başarılar dileriz.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder