KAMU-SEN HABER DETAYLAR

KONFEDERASYONUMUZDA AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ DÜZENLENDİ


Konfederasyonumuzun da katkı sağladığı “2021 Afet Eğitim Yılı” programı çerçevesinde Genel Merkez binamızda Afet Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.

Genel Başkanımız Önder Kahveci, Sendikalarımızın Genel Başkanları, Genel Merkez Yöneticilerimiz ve Türkiye Kamu-Sen bünyesinde görev yapan personelimizin katıldığı Afet Farkındalık Eğitiminde, Türk İmar-Sen Şube Başkanı AFAD eğitmeni Turgay Çakır ve eğitmen Zafer Aksu afet anında ve sonrasında yapılacaklar üzerine kapsamlı olarak bilgilendirmelerde bulundular.

KAHVECİ: AFET KONUSUNDA VATANDAŞIMIZI SÜREKLİ BİLİNÇLENDİRMELİYİZ

Toplantının açılışında konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Depremlere daima hazırlıklı olmalıyız. Ülkemizin deprem kuşağı üzerinde bulunduğu gerçeğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadan bu şuurla hareket etmeliyiz. Tabii sadece depremler değil, heyelan, çığ ve daha bir çok felaketle her zaman yüz yüze kalma olasılığımız bulunmaktadır. Bu çerçevede acil müdahalenin detaylarını her bir vatandaşımız bilmeli ve ona göre hareket etme kabiliyeti oluşmalıdır. 

17 Ağustos depremi sonrasında ciddi bir bilinç oluşmaya başladı ama halen yeterli değil. Toplumsal olarak bu işin ciddiyetinin farkına varmalıyız. Bunun yolu da vatandaşlarımıza verilecek eğitimden geçmektedir. 

Tabii yaşadığımız afetlere baktığımızda, son yıllarda kriz yönetimi noktasında AFAD gerçekten çok başarılı bir sınav vermektedir. Bu noktada AFAD çalışanları, Yöneticileri ve Sayın Bakan’ı kutluyorum.

2021 Afet Eğitim Yılı çerçevesinde İçişleri Bakanlığı ile Türkiye Kamu-Sen olarak bizlerde protokol imzaladık. Her zaman bu çalışmalara katkı sağlayacağız. Eğitim ve farkındalık için her zaman varız. Verilen bu eğitimin hayırlı olmasını diliyor, başarılar temenni ediyorum” dedi. 

Genel Başkan Önder Kahveci’nin konuşmasının ardından Afet ve Acil Durumlarda yapılması gerekenler ve detaylarını ilişkin kapsamlı eğitimler verildi. 




Haber Grubu: SPOT HABERLER
Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder