HABER DETAYLARI

"ÖNCE ÇALIŞANLARIMIZIN SAĞLIĞI"


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; “Salgın riskinin ve vaka sayılarının arttığı bu günlerde, çalışanlarımızın ve öğrencilerin sağlığının korunması önceliktir.”

Son günlerde bütün dünyada olduğu gibi, ülkemizde de Koronavirüs (Kovid-19) salgınının toplum sağlığını olumsuz etkilediği Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunca açıklanmaktadır. Salgın ile mücadele kapsamında, sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile İçişleri Bakanlığı alınacak gerekli tedbirleri ilgi (a) Genelge ile duyurmuştur.

Diyanet İşleri Başkanlığı’da Kur’an kurslarında yürütülen eğitimlerle ilgili, yeni tedbirler almıştır. Peş peşe iki talimat yayımlayarak, Kur’an kurslarında eğitim faaliyetlerinin nasıl yapılacağı bildirilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığının “çalışan annelere kolaylık olsun gerekçesiyle ana okulları ve okul öncesi sınıfları eğitime açmak anlayışıyla, öğretmenlere “BAKICI” muamelesi yaklaşımı doğru değildir.

Aynı günde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da 4-6 yaş kursları eğitiminin önce uzaktan, sonra da yüz yüze yapılması kararı çalışanlarımız tarafından aynı öğretmenlerde olduğu anlayışını ortaya koymuştur.

Sendika olarak, tekrar söylüyoruz, öncelik çalışanlarımızın ve öğrencilerin sağlığının korunmasıdır. Kararlar alınırken, öncelikle çalışanlarımız ve bakmakla mükellef oldukları aile fertlerinin sağlık durumlardı da dikkate alınması gereklidir.

Özellikle 4-6 yaş grubu çocuklarımızın, bu zorlu süreçte kendi başlarına maske-mesafe-temizlik kurallarına uyamayacakları da unutulmamalıdır. Yine kurslarımızın temizlik ve dezenfekte işlemlerinin, öğreticilerimiz tarafından yapıldığı da unutulmaması gereken bir olgudur.

Salgın riskinin ve vaka sayılarının arttığı bu günlerde, çalışanlarımızın ve öğrencilerin sağlığı açısından, Kur’an kurslarında uygulanan bütün programların uzaktan eğitim veya il ve ilçelerin mahalli şartlarına göre devam etmesi yönünde, konu Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yeniden değerlendirilmelidir.

KOVİD-19 TEDBİRLERİ KAPSAMINDA KUR'AN KURSLARI0.pdf



Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*




 


 


 
 

Gönder