HABER DETAYLARI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın
24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı:

Bütün öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. 

Milletimizin geleceğinin şekillenmesinde öğretmenlerimiz vaz geçilmezdir.  Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de bizlere “De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" (Zümer-9) buyurarak bilmeyi ve öğrenmeyi emretmiştir.

Sevgili Peygamberimiz (sas) “Ben, ancak ve ancak muallim olarak gönderildim” diyerek en güzel öğretmenimiz olmuştur. “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözüyle Hz.Ali efendimiz, öğretmenliğin değerini çok güzel tarif etmiştir.

İlerlemenin yolu bilmekle öğrenmekle olur. Öğrenmenin en önemli kişisi de hep öğretmenler olmuştur. Geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızı, bir sanatkar edasıyla yetiştiren öğretmenlerimizin problemleri giderilmelidir.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Muallimler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır“ veciz sözü gereği öğretmenlerimiz; kendisine emanet edilen göz aydınlığımız çocuklarımızı, şahsiyetli birer insan olarak yetişmeleri için ellerinden geleni yapmak zorundadırlar. Ülkemizin daha müreffeh, daha güçlü ve milletimizin daha huzurlu olabilmesi de buna bağlı olarak gelişecektir.

Bu duygularla, milletimizin ve ülkemizin düşmanlarınca şehit edilen öğretmenlerimizi rahmet ve dualarla anıyor, bütün öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder