HABER DETAYLARI

GENEL BAŞKANIMIZ DİYANET İŞLERİ BAŞKANI SAYIN ALİ ERBAŞ İLE GÖRÜŞTÜ


Genel Başkanımız Nuri Ünal, 24 Kasım 2020 Salı günü Diyanet İşleri Başkanı sayın Prof.Dr.Ali Erbaş ile (salgın nedeniyle)  telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Genel Başkanımız Ünal;

          -Kovid-19 tedbirleri kapsamında, Kur’an kurslarının eğitim öğretime devam etmesinde, salgın nedeniyle sıkıntılar yaşandığını ve öğrenci ve öğreticilerimizden test sonuçlarının pozitif çıkanların arttığını dile getirdi. Yazılı olarak ta belirttiğimiz gibi, ara verilmesi konusunda yeniden değerlendirilmesinin iyi olacağını belirtti.

         - Din görevlilerimizin, salgınla mücadele kapsamında Mahalle Denetim ve Filyasyon ekiplerinde karşılaştıkları problemleri aktardı.

          -4/B Sözleşmeli İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerinin mahkeme sonucu kadroya geçmeye başladıklarından bahisle, Kanuni düzenleme yapılması için sayın Cumhurbaşkanımıza konunun aktarılmasının faydalı olacağını dile getirdi. Sendika olarak TBMM’de girişimleri hakkında bilgi verdi.

          -Yaklaşan yağışlı ve soğuk havalarda vatandaşlarımızın Cuma namazlarını kılabilmelerine imkan sağlayacak kapalı alanların tespitinin faydalı olacağı iletildi.

          -Ayrıca, diğer konularla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkanı sayın Prof.Dr.Ali Erbaş’ta; Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşmemizde 4/B çalışanlarının durumunu ileteceğini, Kur’an kurslarının faaliyetleri, din görevlilerimizin salgınla mücadelesi konularının değerlendirileceğini ve Cuma namaz alanları ile çalışma yapıldığını belirtti.       




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder