HABER DETAYLARI

ŞEHİRLERİN ANASI`NIN FETHİ, GÖNÜLLERİN FETHİNE VESİLE OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 11 Ocak 630'da gerçekleşen Mekke'nin fethinin 1391'inci yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Mekke’nin fethinin bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sas) doğup büyüdüğü, peygamberliğinin geldiği Mekke şehrinden ayrılmak zorunda kalarak, Medine'ye hicret etmişti. Buna rağmen Mekke’de Müslümanlara yapılan zulümler bitmemişti diyen Ünal, “Mekke fethedilene kadar Bedir, Uhud ve Hendek gibi önemli savaşlar yapılmıştı. Müslümanların ordugahlarını Mekke yakınlarına kurana kadar, büyük bir gizlilik içerisinde davrandıklarını” belirtti.  

Genel Başkan Ünal şöyle devam etti; “Bu kadar önemli bir zafer olan Mekke’nin fethedilmesi, küçük bir hadise hariç kan dökülmeden gerçekleşmiş, Hz. Muhammed (sas) hasretle beklediği Mekke'ye mütevazi bir şekilde girerek, kendisine karşı olanların bile bir kez daha gönüllerini fethetmiştir.

Şehirlerin anası Mekke’nin fethedilmesiyle, insanlar huzur ve hoşgörüye kavuştu. Kabe'de bulunan bütün putlar kırıldı. Hz. Muhammed (sas) Müslümanlar ile birlikte Kabe'yi tavaf ederek, hutbe okuyup namaz kıldırdı. Mekke’nin fethi ile Müslümanların Arap Yarımadasında bir güç oldukları ilan edilmiş oldu.

Mekke’nin fethi ile cahiliyye devrinin son bulması, huzur ve esenliğin yaşanması sağlanmış oldu. İslam’ın daha geniş kitlelere yayılmasının önü açıldı.

Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (sas), fetihten sonra Medine’ye geri dönerek, Mekke’nin idaresini de Mekkeli’lere bıraktı. Böylece, sadece şehri değil, gönülleri fethetmiş oldu.

İslam ve dünya tarihinde önemli bir yer tutan, Mekke’nin fethinin 1391. yılını kutluyor, sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) hoşgörüsü ve adaletinin bütün insanlığa örnek olmasını diliyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*




 


 


 
 

Gönder