HABER DETAYLARI

KÂBE KUTSALIMIZDIR.


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; "Kabe kutsalımızdır, kimse onu çirkin emellerine alet edemez."

Boğaziçi Üniversitesi bahçesinde kıblemize, bütün Müslümanların mukaddes mekanı Kabe`ye ve kutsal değerlerimize yönelik ahlak dışı, insanlık dışı yapılan bu girişimleri ve bu hadsiz saldırıyı ve yapanları şiddetle kınıyorum.

Kabe, bütün Müslümanların ortak noktasıdır. Tarih boyunca da Kabe`ye sözlü veya fiili saldırılar olmuştur. Ancak hiçbiri sapkın emellerine ulaşamamışlar ve ulaşamayacaklardır.

Üniversiteler, milli ve dini değerlerimize saygısızlık yapılacak yerler değildir. Yapılan bu saygısızlık ifade özgürlüğü de değildir. Bu yapılanlar, ülkemizin huzuruna ve milletimizin birbirine olan saygı ve sevgisine yönelik saldırılardır. İnsanlarımızın birbirine sevginin yerine nefreti, saygının yerine çatışmayı çıkarmak isteyen zavallıların yaptığı hadsizliktir.

Milletimizi birbirine düşürmeye çalışan, hiçbir değer tanımayan bu sapkın ruhlulara gereken yasal cezalar verilmelidir. Milletimizin ortak değerlerini ve mukaddeslerimizi kimse çıkarlarına alet edemez.

Milletimizin tamamı bu çirkin olayı kınamaktadır. Bu da göstermektedir ki, insanlarımız hangi amaç için olursa olsun, kutsal değerlerimizin alet edilmesini ve saygısızlık yapılmasını asla ve asla kabul etmemektedir.

Yapılan bu sapkınlık, sadece Türk milletimizi değil bütün İslam alemini de üzmüştür. İlgili Kurumların yasal olarak gereğini yapacaklarına inancım tamdır. Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak gelişmelerin yakından takipçisi olacağımızı bildirmek isterim.

Milletimizin huzuruna, birlik ve bütünlüğüne kimse halel getirmemelidir.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder