HABER DETAYLARI

.....


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri ÜNAL: Boğaziçi Üniversitesi Öğrencilerini ve Öğretim Üyelerini İtidalli Davranmaya Davet Ediyorum.

Nerede olursa olsun, üniversitelerde görevi olmayan, öğrencilikle hiçbir alakası bulunmayan insanların gerçekleştirdikleri eylemlere sahip çıkılmamalıdır.

Öğrencilerimizin vazifesi derslerine çalışmak, öğretim üyelerimizin görevleri de elbette öğrencilerini en iyi şekilde hayata hazırlamaktır.

1 Ocak 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olarak atanan Melih Bulu’nun göreve başladığı andan itibaren başlayan olaylar artık kargaşa ve karmaşaya dönüşmüştür. Adeta Ülkemizin her yanına bu tip olayların yayılmak istendiği sosyal medya paylaşımlarından da görülmektedir.

Olaylar öyle bir hal aldı ki; iş Rektörün kimin olup olmamasından çıkıp kutsal değerlerimize hakarete kadar getirildi. Kâbe’nin görselinin sapkın anlayışların görselleriyle birlikte kullanılmasını asla kabul edemeyiz. Bu kutsal değerlerimize saygısızlıktır. İnsanları birbirine düşürmektir. Bir diğer husus üniversite bünyesinde geçmişte açılmış olan LGBT kulüplerinin kapatılması olayı. Bu doğru bir harekettir. Bir eğitim kurumunda ne işi var böyle ahlaksızca bir kulübün. Bunun özgür yaşamak ile bir alakası yok. Hiçbir anne-baba evladının bu tarzda bir yapının içinde olmasını ve yaşamasını istemez. Milli ve manevi değerlerimize yakışmayan bir durum bu. Biz evlatlarımıza göz bebeği gibi bakıyoruz. Onların eğitimlerini başarı ile tamamlamasını ve ahlaki değerlere sahip birer birey olarak hayata atılmalarını her anne baba ister.

Boğaziçi Üniversitesinde görüyoruz ki belirli bir sınıf, bu ahlaksızca düzenin devam etmesini istiyorlar. Buna müsaade edilmesi mümkün değildir. Hepimiz çocuklarımızın ahlaklı, dini ve milli değerlerine bağlı ve eğitimini eksizsiz tamamlamasını canı gönülden istiyoruz.

Bunları bahane ederek, oluşturulmak istenen kaos ortamına Devletimiz göz yummaz. Öğrenciler ve öğretim üyeleri bir an önce normal hayata dönmelidir. Rektörün nasıl ve hangi şartlarda atanacağı Anayasamızca belirlenmiştir. Olay Rektör olayı değildir, milli ve manevi değerlerimize saldırılarak bir gezi parkı olayları mı başlatılmak isteniyor. Kimse huzuru ve sükûnu bozucu hareketlere tevessül etmemelidir.

Öğrenciler derslerinde nasıl başarılı olabilirizi düşünsünler, Öğretim Üyelerinin de öğrencilerimizi nasıl en güzel bir şekilde hayata hazırlayabiliriz onu düşünmelidirler. Üniversitelerimiz dünyada başarılarıyla ve ürettikleriyle anılırlar.

Üniversitelerimiz, insanlarımızın ve toplumumuzun gelişmesine katkı sunan yerlerdir. Geleceğin büyük ve güçlü Türkiye’sini meydana getirecek kurumlardır. Geleceğimizin teminatı göz bebeğimiz evlatlarımızın her alanda donanımlı bir şekilde yetişeceği yerlerdir.

Üniversitelerimizde milli ve manevi değerlerimizin düşmanı anlayışların, adı ne olursa olsun bölücü, yıkıcı her türlü sapkın anlayışların yeşermemesi, gelişmemesi ve hâkim olmamaları için Devletimizin de bizlerin de asli görevlerindendir.

Kimse ifade özgürlüğü altında, milli ve dini değerlerimize hakaret edemez. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz sonsuza dek güçlü bir şekilde yaşayacaktır. Bunun içindir ki, herkes saygılı, itidalli ve milletimizin huzuru için üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmelidir.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder