HABER DETAYLARI

"HOCALI KATLİAMI"


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Nuri Ünal, "Hocalı Katliamının Yıldönümü" ile ilgili yaptıkları yazılı basın açıklaması.

Genel Başkan Ünal; “Azerbaycan’ın şanlı bayrağı, işgalden kurtarılan topraklarda dalgalanmış, minarelerinden ezan sesleri göklere yükselmiştir.

Bugün, Türk dünyasını ve insanlık âlemini yasa boğan Hocalı Katliamının 29. yılını anıyoruz.  Azgın terörist Ermeniler tarafından gerçekleştirilen ve tarihe kapkara bir utanç vesikası olarak yazılan bu katliamı nefretle kınıyorum. Yaşanan o acıları unutmadık, unutmayacağız ve asla unutturmayacağız.

26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde bulunan, Hocalı kasabasında yaşayan soydaşlarımıza yönelik, insanlık düşmanı eli kanlı Ermeni katilleri tarafından yapılan vahşetin yıldönümü.

Hocalı’da sadece bir günde masum, savunmasız ve günahsız 63 çocuk, 106 kadın, 70 yaşlı olmak üzere 613 kişi katledilmiştir. 487 soydaşımız ağır yaralanmış ve 1275 kişi rehin alınmış ve kayıplar olmuştur. 1milyonun üzerinde Azerbaycan Türk’ü yerlerinden, yurtlarından ve vatanlarından sürgün edilmişler, kaçkın olmuşlardır.

Ermeni katillerinin bu ve buna benzer zulüm, işkence ve tahribatlarını tarih kara bir şekilde yazmıştır.

Allah’a şükürler olsun ki Can Azerbaycan, otuz yıla yakındır Ermeniler tarafından işgal altındaki Dağlık Karabağ’ı geri almıştır. Azerbaycan’ın şanlı bayrağı dalgalanmış, minarelerinden ezan sesleri göklere yükselmiştir. Azadlık Meydanı’nda Türkiye ve Azerbaycan bayrakları ve “Karabağ Azerbaycan’dır” posterleriyle tören düzenlenmiştir.

29 yıl önce Hocalı katliamında ve yakın zamanda işgal altındaki öz toprakları kurtarırken canlarını feda etmiş bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder