HABER DETAYLARI

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ.


Sözleşme Aranıyorsa Türk-İslam Medeniyetimiz Yeterlidir;

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri ÜNAL, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

2011 yılı yaz mevsimi başlarında,  Mayıs ayında Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi ismiyle bir metin imzalandı. Güya bu sözleşme ile kadın hakları korunacak, kadına şiddet önlenecekti. Ne oldu, sözleşme uygulandığı halde şiddet azalmadı, bitmedi. Tacizler artarak devam ediyor, sözlü şiddet devam ediyor, cinayetlerin ardı arkası bitmiyor, hani sözleşmeyi savunanlar bunlardan neden bahsetmiyorlar?

Bir defa burada İslam anlayışımıza, Türk Milletinin örfüne, geleneğine, göreneğine uymayan ve asla kabul edemeyeceğimiz maddeler de var. Allah insanı erkek ve kadın olarak yaratmıştır ve öyle hayatını sürdürmelidir. Farklı anlayışların tartışılması bile yanlıştır.

Hâlbuki biz bunları 1400 yıl önce aştık, insan hayatının güvencesi Yüce Dinimizdir, Kitabımız Kur’an-ı Kerimdir, Peygamberimiz Hz.Muhammed’dir. Müslüman hem kadına, hem erkeğe, hem hayvana kısacası tüm canlıların hayatlarına karşı her türlü şiddetten, kötülükten koruma altına almıştır. Bunu şimdi şu sözleşmede, bu sözleşmede aramaya gerek yok. Kur’an-ı Kerimde, Hadislerde konu gayet açık bir şekilde belirtilmiştir. Kadın hakları açık bir şekilde anlatılmıştır. Türk aile yapımız güçlü bir yapıdır.   

Tüm bunları, kendi medeniyetimizi bir kenara bırakıyoruz, İstanbul Sözleşmesi ile her şey düzelir diyoruz, maalesef düzelmiyor işte. Şiddet, tecavüz ve öldürme haberlerini ekranlardan, medyadan okuyoruz, izliyoruz. Gelin hep birlikte kadına şiddeti, tacizi, haksızlığı, öldürülmesi ve hukuksuzlukları Allah’ın emrettiği, Peygamberimizin bildirdiği şekliyle aşalım.

Toplumumuza milli ve dini değerlerimizi doğru bir şekilde anlatalım, bilgilendirelim. İnsanın en şerefli varlık olduğunu unutmayalım. Avrupa’ya da dünya’ya da dün olduğu gibi, bugün de örnek aile yapısını, kadına değeri, canlılara saygıyı örnek olarak gösterelim. 21.03.2021

Bugün değil, dün de aynı şeyleri söyledik:

Yüce Allah “Ey insanlar! Şüphe yok ki, biz sizi bir erkek ve bir kadından yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi boylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en değerli olanınız, O’na karşı gelmekten en çok sakınanınızdır. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdar olandır” (Hucurat-13) buyurmaktadır. Sevgili Peygamberimiz (sas) bizlere şöyle söylemektedir; “Sizin en hayırlınız hanımlarına karşı en iyi davranandır.”

Her dönemde Türk Milleti, kadına gereken değeri vermiş ve onu baş tacı etmiştir. Kadınlarımız sosyal, siyasal, ekonomi ve diğer alanlarda erkeklerle birlikte yer almıştır.

Her geçen gün artarak süre gelen kadına karşı uygulanan şiddet hepimizi derinden üzmektedir. Şiddet insanlık değildir. Hiç bir insan ve canlı şiddet görmemelidir. Kötü söze muhatap olmamalıdır.

“ELEŞTİRİLERE KULAK TIKAMAYIN!” 2020-05-06

“Anayasa’nın 41. maddesi ailenin Türk toplumunun temeli olduğu açıkça söylüyor. Eşler arası eşitliğe dayandığını söylüyor” diyen Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “Yüce Allah bizleri bir erkek ve bir kadından yaratmış. Burada ilk sorumluluk Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na düşüyor.

İnsanların kafasındaki bu sorunu bir an önce gidermek durumundadır. Yerli ve milli diyoruz. Biz bunu da yapacak güçteyiz. Avrupa’daki aile yapısı bize uymaz. Aile bozulursa insanlık bozulur. Devletin yarını ile ilgili beka sorunları ortaya çıkar.

Bu İstanbul Sözleşmesi ne ise şeffaf bir şekilde insanlara doğru bir şekilde anlatılmalı. Bizim kendi hukukçularımız, psikologlarımız, ilahiyatçılarımız, sosyologlarımız var.

Dolayısıyla yerli ve milli şekilde böyle bir yasayı hazırlayacak güçteyiz. İstanbul Sözleşmesi’nde artısıyla eksisiyle bütün sorumluluk Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanındadır.

Bizim kendimize has örfümüze, töremize ve İslam medeniyetine has bir aile yapımız var. Bugün millet bugünlere geldi ise güçlü aile yapısından dolayı. Bu eleştirilere kulak tıkamamak gerekir” ifadelerini kullandı.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder