HABER DETAYLARI

MÜBAREK RAMAZAN BEREKET, SAĞLIK VE HUZUR GETİRSİN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal Ramazan ayı münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu: “Bizleri mübarek Ramazan ayına sağlıklı bir şekilde ulaştıran Yüce Allah’a şükürler ediyoruz. Ramazan ayını huzurlu bir şekilde idrak edebilmemiz için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz” diyen Ünal şöyle devam etti;

“Kur’an ayı olan Ramazan’da bizler, maddi ve manevi sayısız güzellik ve yenilikler yaşayabilmeliyiz. Onbir ayın sultanı Ramazan ayında sevgili Peygamberimiz’in (sas) “İnanarak ve karşılığını yalnız Allah’tan umarak ramazan orucunu tutan kişinin geçmiş günahları bağışlanır" müjdesine mazhar olalım.

Bu ayda bir muhasebe yapalım. İşlediğimiz günahlarımızdan, hata ve eksik davranışlarımızdan vaz geçelim. Bir daha o kusurları işlememek üzere tövbe edelim. Allah’a yalvaralım, af ve mağfiret dileyelim. Sonsuz merhametinden faydalanmayı isteyelim.

Günlük koşuşturmalardan ve karmaşadan bir an olsun geri duralım. Sabır ayı olan Ramazan’da, yardımlaşmayı, dayanışmayı ve birlikteliği geliştirelim. Oruçlu iken, sadece yeme içmeden vaz geçmeyi değil, kötü düşüncelerden, hayırsız işlerden de uzak durabilmeliyiz.

Kur’an-ı Kerimi okuyarak, mesajını anlayarak, emir ve yasaklarını hayatımızda tatbik ederek, iyi bir insan, iyi bir Müslüman olmanın gayretinde bulunalım. Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) örnek yaşantısını kendimize rehber edinelim. 

Salgının devam ettiği ortamda, camilerimizde mesafeli bir şekilde ibadet edebiliyoruz. Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında, maalesef ibadetlerimizi camilerimizde yapamadık. Bu yıl da aynı şekilde, teravih namazlarımızı camilerimizde kılamamanın hüznü ile Ramazan ayına giriyoruz. Bütün vatandaşlarımızdan, açıklanan duyurular konusunda din görevlilerimize yardımcı olmalarını özellikle bekliyoruz. Bu ve benzeri tedbirlere uyularak, Allah’ın izni ile bu salgından kurtulmuş oluruz.

Kurallara uyarak ve Ramazan ayında bol bol dua ve niyazda bulunarak, hem affımızı, hem de bütün hastalıklardan, bela, musibet ve bu salgından kurtulmamız için Yüce Allah’a yalvarmalıyız.

Sevgiye, saygıya, yardımlaşmaya, bağışlamaya, merhamete ve birbirimize tahammül edebilmeye hem şahıs hem de toplum olarak hasret kaldığımız bu günlerde, Ramazan ayını bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Sadece kendimiz değil, çevremizdekilerin, milletimizin ve bütün insanlığın esenliğini sağlamalıyız.

Mübarek Ramazan ayının manevi atmosferinde, sağlık, huzur, mağfiret ortamının ülkemize, milletimize ve bütün İslam alemine yansımasını, kardeşlik ve birliktelik anlayışının her yanı sarmasını, bütün insanlık için hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder