HABER DETAYLARI

#TürkMilletiAsildir


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri ÜNAL’ın; ABD Başkanı Joe Biden'ın sözde "Soykırım" açıklamasına yönelik yazılı açıklaması:

Türk Milleti tarih sahnesine çıktığı günden itibaren, insanı yaşatmanın gayreti içerisinde olmuştur. İslam ile şereflendikten sonra da bu hassasiyeti artarak devam etmiştir.

Türk Milleti, oluşan Türk-İslam Medeniyeti ile bırakın insanları yok etmeyi, diğer canlıların yaşaması ve gelişmeleri için bile zemin hazırlamıştır. Yaratılanı Allah’ın bir emaneti olarak görerek, sadece insanın değil, tabiatın korunması, hayvanların yeme, içme ve barınmalarına yönelik vakıflar kurmuştur. İnancı gereği herkesin hak ve hukukuna saygılı olmuş, can, mal, akıl, namus ve hane dokunulmazlığını korumuştur.

Tarihin tozlu sayfaları hakkıyla incelendiğinde görülecektir ki; Türk Milleti asla ve asla soykırım gibi insanlık onuruna yakışmayan bir yanlışlığın yakınında bile bulunmamıştır. Ecdadımız Osmanlı, her gittiği yere hak, hukuk, adalet ve insani değerleri götürmüştür. Kimsenin malına, canına, namusuna göz dikmemiş, inancına ve ibadetlerine karışmamıştır. Hangi dinden ve milletten olursa olsun, mazlumlara kucak açmıştır. Yaratılanı severiz, Yaradan’dan dolayı anlayışını şiar edinmiştir.

Türk milleti; söz konusu vatan, millet, din, devlet, namus ve kutsal değerlerimiz olduğu zaman da, zalimlere karşı kendini korumuştur. Korumaya da devam edecektir. Hainlik nedir bilmez, ancak hainlik yapanları da asla affetmez.

Osmanlı topraklarında, asırlarca farklı milletler birlikte, beraberce huzur ve güven içerisinde yaşamışlardır. Osmanlı Devleti, 1915 yılında kendisini korumak için, isyan edenlere tehcir uygulamıştır. Tarihi olayları objektif olarak yazan tarihçiler de bunun hükmünü vermişlerdir. Kendi geçmişlerine bakmayanlar, her yıl 24 Nisan gelirken, Türk Milleti ve Türk Devleti üzerinde sözde soykırım yaptılar diye baskı kurmak istemektedirler. Türk Milletine soykırım iftirası atmak kimsenin haddi de değildir.    

Yeni seçilen ABD Başkanı Joe Biden son açıklamasıyla, sözde "Soykırım" iftirasına ortak olmuştur. Onun bu iftirası ancak kendi habis düşüncesini ve Türk Milleti’ne karşı art niyetli olduğunu yansıtmaktadır. Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, bu iftirasını şiddet ve nefretle reddediyor ve en ağır bir şekilde kınıyoruz.

Tarih yaşanmıştır, birkaç kendini bilmezin yalanlarıyla değiştirilemez. ABD Başkanının onuru varsa Türk Milletinden ve insanlıktan özür dilemelidir. ABD Başkanı Biden soykırım arıyorsa, önce kendi kanlı ve karanlık tarihine bakmalıdır. Sonra Ermeni çetelerinin ve destekledikleri terör örgütlerinin, masum Türkleri ve Müslümanları nasıl katlettiklerini görmelidir. Esas soykırımı orada, yani kendilerinde çok açık bir şekilde görecektir.

1915 yılından kalma ülkemizdeki toplu mezarlar, masum çocuk, kadın ve yaşlı demeden katlettikleri insanların naaşları ortadadır. Karnında çocuğu olduğu halde katledilen ve diri diri kuyulara atılarak yakılan vatandaşlarımız hafızalarımızdadır. Ermeni terör örgütü ASALA tarafından şehit edilen diplomatlarımız ve ailelerini unutmuş değiliz. Her şey gün gibi ortadadır.

Ermeni vatandaşlarımız dün Osmanlı’da olduğu gibi, bugün de Ülkemizde huzur ve güven içerisindedirler. Kendi ibadet yerleri açıktır, inançlarını serbestçe yaşayabilmektedirler. Buna rağmen ABD Başkanı Biden, Ermeni lobilerini sevindirmek için açıkladığı iftirayla, bütün insanlığa fitne, fesat, kargaşa, karmaşa, kan ve gözyaşı aşılamaktadır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, ABD Başkanı Joe Biden’ın sözde soykırım iftirasını tekrar şiddetle reddettiğimizi ve nefretle kınadığımızı bildiriyoruz. Bu yanlış, kirli ve tehlikeli siyasetten vaz geçmesini hatırlatıyoruz. Vurgulayarak tekrar ediyoruz ki; Türk Milleti insanları Allah’ın birer emaneti olarak görür, asildir ve şanlı geçmişi tertemizdir.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder