HABER DETAYLARI

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLU OLSUN


“Bütün iş ve işlemler insanın onuruna yaraşır bir şekilde olmalıdır.”

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” açıklaması:

Bütün çalışanlar, milletimize hizmet etmek için, üzerlerine düşen görevi yerine getirmenin gayreti içerisindedirler.  Çalışanların verimli, huzurlu ve mutlu bir hayat sürmeleri için, idarecilere büyük görevler düşmektedir.

Özellikle, 2020 Mart ayından itibaren ülkemizde koronavirüs salgınıyla mücadele edilmektedir. Bu amansız mücadelede kamu çalışanları en öndedir. Sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere, din görevlilerimiz ve kamuda görevli bütün personel, canla başla vatandaşlarımızın yanındadırlar. Bunun içindir ki, çalışanlarımıza ne kadar teşekkür edilse azdır. Sadece teşekkür ile değil, gerekli özlük ve sosyal haklar da geciktirilmeden yerine getirilmelidir.

Memurundan işçisine kadar, hiçbir çalışanın emekleri yok edilmemelidir. Sevgili Peygamberimiz’in (sas) "Çalışanın ücretini alın teri kurumadan veriniz" emri önemlidir. Bu davranış toplumun huzurlu yaşamasına da vesile olacaktır. Hakkaniyet ve adalet ölçeğinde, çalışanların kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecekleri ücretin verilmesi sağlanmalıdır. Kurumlar veya aynı işi yapan çalışanlar arasındaki ücret dengesizliği, aynı zamanda verimi ve çalışma barışını da zedelemektedir.

1 Mayıs aynı zamanda; liyakatin, ehliyetin, bilginin, milletimize hizmetin ve sadece Devletimize sadakatin ön plana çıkarıldığı gün ve başlangıcı olmalıdır. Daha ehil ve liyakatlisi varken, çeşitli yakınlık veya farklı sebeplerle bir başkası tercih ve istihdam edilmemelidir.

Sözleşmeli, fahri veya vekil gibi adlarla çalışanların “emek” günü münasebetiyle kadrolu olmaları sağlanmalıdır. Kamu çalışanlarına verilen, özellikle 3600 ek gösterge sözü bütün kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde yerine getirilmelidir. 

Çalışanlar emekli olduktan sonra, kapı kapı dolaşarak iş arama zorunda bırakılmamalıdır. İnsan, varlıklar içerisinde en şerefli olarak yaratılmıştır. Bütün iş ve işlemler de insanın onuruna yaraşır bir şekilde olmalıdır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanların tamamının idarecilerine güvendiği ve inandığı bir zemin istiyoruz. Verimliliğin artması, çalışma barışının oluşmasıyla mümkündür. Bunun yolu da, idarecilerin çalışanlar arasında ayrım yapmamalarına bağlıdır.

1 Mayıs emeğin hakkının verildiği, bütün çalışanlar ve milletçe dayanışma kültürünün yerleştiği zamanlara vesile olmalıdır. Salgının sona erdiği, herkesin huzurlu bir şekilde bayram havasıyla buluşması dileğiyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder