HABER DETAYLARI

RAMAZAN BAYRAMI SAĞLIK, HUZUR VE BİRLİĞE VESİLE OLSUN


Ramazan Bayramı nedeniyle açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “Müslümanları huzura, kardeşliğe ve beraberliğe sevk eden bayram sevincinin, her yanı kuşatmasını diliyorum” dedi.

Genel Başkan Ünal şunları söyledi: “Onbir ayın sultanı mübarek Ramazan ayı biterken, bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşamak istiyoruz. Ancak, bir tarafta katil İsrail’in Filistinli kardeşlerimize yaptığı zulümler, öbür tarafta yıllardır katil Çin’in Doğu Türkistanlı kardeşlerimize uyguladığı soykırım nedeniyle bir yanımız buruk haldedir.

Bayramlar, toplumları bütünleştiren zamanların başında gelir. Sevgili Peygamberimiz’in (sas) “Kul, din kardeşine yardımcı olduğu sürece Allah da onun yardımcısı olur” buyruğunu unutmayarak, bayramları dargınlıkların ortadan kalktığı, huzurun her yanı sardığı günler yapabilmeliyiz. Önce kendimizden başlayarak, affetmeyi, kusurları görmezden gelmeyi ve Allah için sevebilmeyi başarabilmeliyiz. Bayram sevincini her kişiye ve her yana yayabilmeliyiz.

Bayramda oluşan sevgi, saygı, nezaket, hoşgörü ve kardeşliği, bayramdan sonra da kalıcı hale getirebilmeliyiz. Çevremizden başlayarak, mahallemize, şehrimize, ülkemize ve bütün insanlığa huzur, esenlik ve kardeşlik duygularını hakim kılabilmeliyiz.

Özellikle, bir buçuk yıldır bütün dünyanın ve ülkemizin koronavirüs salgını ile mücadelesi ortadadır. Covid-19 virüsü her yeri ve her ülkeyi esir almış durumdadır. Böyle bir ortamda bile insanlık düşmanları, Doğu Türkistan, Filistin, Arakan ve birçok yerde vahşetlerine devam etmektedirler. Ne acıdır ki; bu gözü dönmüşler masum insanlara zulmetmekten ve soykırımdan vaz geçmemektedirler. Dünyada huzurun sağlanması için, bütün insanlık bu acılara ortak tavırla dur diyebilmelidir.     

Bayramlar sadece bir kesimde ve bir bölgede değil, bütün Müslümanların, hatta bütün insanlığın huzura kavuştuğu ve birbirlerinden emin olduğu zaman dilimleri olmalıdır. Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) “İnsanlara merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez” buyruğunu yerine getirebildiğimizde, gerçek bayramı da yaşayabiliriz.

Bizlerin rahatça bayram yapabilmesi için, canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Bayramın; huzur, kardeşlik, sevgi ve esenliğe vesile olmasını diliyor, dinmeyen ve kanayan yaramız Kudüs ve Doğu Türkistan başta olmak üzere, soydaş, dindaş ve bütün mazlumların hürriyetlerine kavuşmalarını ve kurtuluşlarına vesile olmasını Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyorum. Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın, milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder