HABER DETAYLARI

DİYANET ÇALIŞANLARIMIZDAN SENDİKAMIZA ZİYARET


Nuri ÜNAL: Kardeşlerimizin sorunları bizim sorunumuzdur, Türk Diyanet Vakıf-Sen Olarak Bu Alanda da Mücadelemiz Devam Ediyor.

Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri, Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyımlar Sendikamızı ziyaret ederek, Genel Başkanımız Nuri Ünal ile görüştüler.

Bayram Laleli, Reşit Baykan, Veli Kaya, Havva Efe, Saliha Şentürk’den oluşan heyet Sendikamızı ziyaret ederek, Genel Başkanımız Ünal’a yaşadıkları sorunları ileterek destek beklediklerini açıkladılar.

Kısıtlı imkanlar ile gerçekleştirdikleri görevlerinde her daim başarılı olmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Diyanet çalışanlarımız, bizler gerek ücret konusunda, gerek ise izin gibi konularda çeşitli sorunlar yaşamaktayız. Diyanetimizin kadrolu görevlilere sağladığı haklardan faydalanamıyoruz. Mesleki alanda yeterlilik belgelerine sahibiz, KPSS ve DHBT sınavlarında başarılı olduk ve mülakatlara girerek görev almaya hak kazandık. Uzun süredir emek sarfettiğimiz işimizi, emeğimizin karşılığını alarak sürdürmek içen kadroya geçmek istiyoruz dediler.

Genel Başkanımız Nuri Ünal’da ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, kurumumuzda çalışan ve kadro bekleyen tüm görevlilerimizin bir an önce hak ettikleri kadro haklarını alabilmeleri için çalışmalarımız devam etmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde, siyasi partiler nezdinde gerçekleştirdiğimiz tüm görüşmelerde sizlerin sorunlarının çözülmesi için görüşlerimizi yetkililere iletmekteyiz. Hazırladığımız raporları Cumhurbaşkanlığı ile paylaştık, paylaşmaya da devam edeceğiz.

İnanıyoruz gerek sizlerin çaba ve gayretleri gerek ise Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak bizlerin yaptığı girişimler ile olumlu bir sonuç alacağız dedi. Ayrıca, Genel Başkanımız Nuri Ünal ile Fahri Kur'an Kursu Öğreticilerimiz Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanımız Önder Kahveci'yi ziyaret ettiler. Önder Kahveci de; "Kamuda çalışan bütün sözleşmeli, vekil, geçici ve fahri çalışanlar kadroya geçmelidir. Türkiye Kamu-Sen olarak Devlet memurlarının arasında kadrolu, geçici, vekil veya fahri gibi adlandırmalar bitmelidir. Kamu çalışanlarının tamamı kadrolu olarak görev yapmalıdır" diyerek, "kadro talebiniz oluşana kadar gündemde tutmaya devam edeceğiz" dedi.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder