HABER DETAYLARI

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN 20 YAŞINDA


“Diyanet ve Vakıflar Çalışanlarının Güçlü Sesi, Gerçek Temsilcisi”

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türk Diyanet Vakıf-Sen’in 20. kuruluş yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı:

“Türk Diyanet Vakıf-Sen, geçmişten bugüne ve geleceğe aynı inanç, azim ve kararlılıkla yılmadan yoluna devam etmektedir” diyen Ünal, Sendikanın Kurucu Genel Başkanı merhum Tevfik Yüksel bey başta olmak üzere, emeği geçenlere, katkı sağlayanlara ve bütün teşkilat mensuplarına ayrı ayrı teşekkür etti.    

Genel Başkanımız Nuri Ünal açıklamasında şunları söyledi:

“Cennet vatanımızda aziz milletimizin müreffeh, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının mutlu ve huzurlu olmaları için çıkılan yolda 20. yıla yaklaştık. Önce ülkemiz diyerek, şanlı bayrağımızın hür bir şekilde dalgalanması gururuyla, hak arama mücadelemizi gerçekleştiriyoruz.

İlkeli sendika Türk Diyanet Vakıf-Sen’e üye olmak büyük bir değerdir.

Kararlı sendika Türk Diyanet Vakıf-Sen’e üye olmak büyük bir azimdir.

Sorumlu sendika Türk Diyanet Vakıf-Sen’e üye olmak büyük bir güvendir.

Ahlaklı sendika Türk Diyanet Vakıf-Sen’e üye olmak büyük bir erdemdir.

Kısaca; Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının güçlü sesi, gerçek temsilcisi Türk Diyanet Vakıf-Sen’de üye kalmak büyük bir onurdur.

20. kuruluş yılını kutladığımız bugün, Sendikamız gücüne güç katarak, emin ve güvenilir adımlarla ve kuruluş ilke ve ülkülerinden asla taviz vermeden hak ettiği yere ulaşacaktır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen, kurulduğu günden itibaren, üyesi olduğu Türkiye Kamu-Sen ile birlikte üreten, yol gösteren, hak eden ve hak ettiğini mutlaka alan bir anlayışla faaliyetlerini sürdürmektedir.  Hizmet kolumuzda bulunan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kurumsal yapıları, bizim için önemlidir. Bu iki güzide kurum çalışanlarının tamamı bizler için çok değerlidir.

Hak arama mücadelemizde, Sendikamıza desteklerini esirgemeyen kıymetli üyelerimiz, sadece sayısal veriler değil, bizler için birer emanettir. Türk Diyanet Vakıf-Sen, değerli üyelerimizin gurur duydukları bir sendikadır. Üye olmasalar bile diğer kamu çalışanları, Sendikamızın her zaman ve şartta onurlu duruşunu ve haktan yana tavrını söyleyegelmişlerdir.

20 yılda çok zorluklarla karşılaşılmış, her türlü baskı, dışlama, ötekileştirme, yalan ve iftiraya maruz kalınmıştır. Ancak, her ne olursa olsun, doğru duruştan, hakkı söylemekten, ülkesi ve üyesinin yanında olmaktan asla taviz verilmemiştir. Güne veya güce göre değil, hakkı tutup kaldırma anlayışıyla sendikal mücadelesini yerine getirmiştir.

Hak arama mücadelesi vakar, ciddiyet ve süreklilik isteyen çetin bir yoldur. Özellikle, Diyanet ve Vakıf hizmet kolunda sendikal faaliyetler içerisinde bulunmak, ayrı bir sorumluluk ve aidiyet gerektirmektedir. Sendikaların dünü vardır, bugünü yaşanır, önemlisi ise aynı ruhla yarınlara devam edebilmektir. Sendikal geçmişe ihanet edilerek, çalışanların samimi duygularını boşa çıkarmak, ne sendikal harekete ne de çalışanlara bir şey kazandırmaz.

Sendikalar;  üyesi olsun olmasın güzelliklere, iyiliklere, liyakatli atamaya ve her alanda hakkın teslimine taraf olmak zorundadır. Hak arama aracı olan sendikalar, üyesi olmadı diye kamu çalışanlarına baskı, ötekileştirme, hakkın yok edilmesini savunamaz. Öncelik, insan onurunun korunmasıdır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen’in, 14.045 üyesinin oluşmasında helal emek ve gerçek alın teri vardır. Samimiyet ve kardeşlik hakimdir. Geçici veya kişisel çıkar ilişkileri asla ve asla bulunmamaktadır. Teşkilatımız da buna müsaade etmemiştir, bundan sonra da etmeyecektir.

Türk Diyanet Vakıf-Sen; kurum ve çalışanlarımızın hakkını koruduğu gibi, ülkemiz, milletimiz ve İslam alemini ilgilendiren konularda da üzerine düşeni yerine getirmektedir. Devletimiz ve ülkemizin güçlü yarınları için, gerekli uyarı, eleştiri ve önerilerimizi bizlere yakışan usul ve üslupla söylemeye, dün olduğu gibi, bugün de yarın da devam edeceğiz

Bizlere öncülük yapan kurucu Genel Başkanımız merhum Tevfik Yüksel Bey başta olmak üzere, vefat eden bütün üyelerimizi ve yakınlarını rahmetle ve dualarla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Emekli olan bütün üyelerimize aileleriyle birlikte sağlık, esenlik, mutluluk ve hayırlı günler diliyorum.

Türk Diyanet Vakıf-Sen’imizin şerefli yürüyüşünde yılmadan, yorulmadan, sapmadan ve savrulmadan ben de varım diyerek, gücümüze güç katan her düzeydeki cefakâr temsilcilerimize ve kıymetli üyelerimize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Teşkilatımızın her alanında görev alan bütün arkadaşlarıma, bu zorlu mücadeledeki çalışmalarında üstün başarılar diliyorum.

Hak edenin, hak ettiği yere kendi hakkı, bilgisi ve liyakati ile gelebileceği, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının tamamının, kurum yöneticileri, sendikaları ve birbirlerinden emin ve güvende olduğu bir sistemin oluşması için, bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Kuruluşumuzdaki aynı sevda, aynı ilke ve anlayıştan vaz geçmeden, nice 20 yıllara ulaşmamızı diliyorum. Çalışmak, anlatmak, bilgilendirmek ve mücadele etmek bizden, yardım Cenab-ı Allah’tandır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk Diyanet Vakıf-Sen’imizin 20. kuruluş yılını kutluyorum. 25 Temmuz 2001 tarihinde kuruluşundan bugüne, Allah’ın rızası için, ülkemize, milletimize, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımıza hizmet etmek uğruna katkı sağlamış bütün yöneticilerimize, temsilcilerimize ve üyelerimize tekrar şükranlarımı sunuyorum.

İnanıyoruz ki; etkili olan Sendikamız Türk Diyanet Vakıf-Sen, değerli üyelerimizin verdiği onurlu destek, teşkilatımızın cefakâr yöneticilerinin üstün gayretleriyle, hak ettiği yetkiyi mutlaka alacaktır.

Nice 20 yıllara, var olsun Türk Diyanet Vakıf-Sen. Var olsun Türkiye Kamu-Sen.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder