HABER DETAYLARI

HİCRİ 1443. YILI BÜTÜN KÖTÜLÜKLERDEN KURTULUŞUMUZA HİCRET OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Hicri 1443. yıl nedeniyle bir mesaj yayınladı;

Hicri yeni yılın, milletimiz ve bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini dileyen Genel Başkan Ünal şunları söyledi;

“9 Ağustos 2021 Pazartesi günü Hicri 1443. yılının ilk günü Muharrem ayının başlangıcıdır. Muharrem ayında birçok hadiseler meydana gelmiştir. Peygamberlerimiz Hz.Adem’den Hz.Nuh’a, Hz.İbrahim’den Hz.Musa’ya kadar karşılaştıkları önemli olaylar, Muharrem ayında cereyan etmiştir.

Muharrem ayı aynı zamanda, içerisinde Aşure gününü barındırmaktadır. Asırlar geçse de acısı asla dinmeyecek olan, Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) sevgili torunu Hz.Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesi de bu günde olmuştur.

Peygamber Efendimizin Mekke’den Medine’ye hicretininin 1443. yıldönümünü idrak ediyoruz. Hicret, sadece Müslümanlar için değil, insanlık için de önemli bir hadisedir.

Hicret; sadece mekanların değişmesi olmamıştır. Zulmün, haksızlığın, kısaca insanlık onuruna yakışmayan bütün davranışların yok edilmesine zemin oluşturmuştur.

Müslümanlar yerlerinden yurtlarından göç etmek zorunda kalmışlardır. Vatanlarından ayrılarak, muhacir durumuna düşmüşler, onlara kucaklarını açan, yardım eden ve malını paylaşan Müslümanlar ensar olmuşlardır.

Hicreti hatalardan, yanlışlardan ve günahlardan vaz geçebilmek olarak değerlendirebilmeliyiz. Kardeşliğe, sevgi, saygı, merhamet ve iyiliklere dönebilmeliyiz.

Virüs salgını bir taraftan, depremler, sel ve son zamanlardaki orman yangınları göstermiştir ki, birlik, dirlik ve beraberlik içerisinde olabilirsek, zorlukların üstesinden gelebiliriz.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak Hicri 1443 senesinin; Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımıza, ülkemiz, milletimiz ve bütün İslam alemine kardeşlik, sağlık, bütünlük, dayanışma, huzur ve yardımlaşmaya vesile olmasını Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder