HABER DETAYLARI

MALAZGİRT ZAFERİMİZİN 950.YILI KUTLU OLSUN


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın “Malazgirt Zaferi’nin 950. yıldönümü” münasebetiyle bir mesaj yayınladı:

1071’den 2021’e Gelen Kutlu Miras Ebediyen Var Olsun

Anadolu topraklarını bizlere yurt yapan, şanlı ecdadımız cennet mekan Sultan Alparslan’a ve kutlu askerlerine selam olsun.

Halis bir niyetle ve Allah’ın rızasını kazanmak için, 26 Ağustos 1071 Cuma günü dualarla başladığı cengi, zaferle taçlandıran, Sultan Alparslan ve askerlerini rahmet, şükran ve gururla anıyorum.

Malazgirt Zaferi ile eşsiz Anadolu toprakları ebediyen Türk Milletine vatan olarak bırakılmış oldu.  Anadolu Türk Yurdudur mührü, tarihin sayfalarına kalıcı olarak ve bir daha çıkmamak üzere vurulmuş oldu.

950 yıl önce ecdadımızdaki ruh ne ise, bugün de torunları olarak bizlerdeki de aynı ruhtur. Allah’ın izni ile bizlerden sonra da bu ruh, daha da yükselerek devam edecektir.

Anadolu topraklarında olmamızdan, 950 yıldır rahatsız olanlar bulunmaktadır. İçeriden ve dışarıdan her türlü hainlikler, fitne ve fesat ile milletimizi bu topraklardan çıkarmak isteyenler hiç eksilmemiştir. Ancak, ne yaparlarsa yapsınlar birliğimiz, beraberliğimiz ve dirliğimiz daim olacaktır. İnancımız odur ki, asla ve asla hain emellerine ulaşamayacaklardır.

950 yıl önce Sultan Alparslan; “Ya Rabbi! Seni kendime vekil yapıyor, azametin karşısında yüzümü yere sürüyor ve senin uğrunda savaşıyorum” diye dua ve niyazda bulunmuşsa, bizler de aynı halisane dualarla yolumuza devam ediyoruz. Eşsiz vatanımızı her alanda ileri, milletimizi mutlu etmek için çalışıyoruz.

Devletimizin güçlü, vatanımızın müreffeh ve milletimizin bir ve beraber olmasının ne kadar önemli olduğu, çevremize bakıldığından daha da iyi anlaşılacaktır. Bu sebeple, herkesin üzerine düşen görevi, en iyi şekilde yapması kaçınılmaz bir gerçektir. Gidilecek başka bir vatanımız, verilecek bir karış toprağımız yoktur. Bir olmak, iri olmak ve diri olmak zorunluluğumuz vardır.

Komşu coğrafyalarımız kan gölüne dönmüşken, içeriden ve dışarından her türlü ihanet kol gezerken, Malazgirt ruhuyla, vatanımız için çalışmak her vatandaşımızın asli görevidir.

Merhum Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nun dizelerinde belirttiği gibi;

Aylardan Ağustos, günlerden Cuma,

            Gün doğmadan evvel İklim-i Rum’a,

            Bozkurtlar ordusu geçti hücuma…

            Yeni bir şevk ile gürledi gökler…

            Ya Allah... Bismillah... Allahuekber!..

            Bu ses, insanlığa Hakk’ın müjdesi…

            Bu seste birleşir bütün yürekler...

            Ya Allah... Bismillah... Allahuekber!..

Malazgirt Zaferi, bütün insanlığa Hakk’ın müjdesi olmuştur. Adalet, insanlık, sevgi ve kardeşlik hakim olmuştur.

Şanlı Malazgirt Zaferinin 950. yılında cennet mekan Sultan Alparslan’ı, kahraman askerlerini ve isimsiz kahramanlarını dualarla ve şükranla anıyor, Malazgirt’ten bugüne bütün şehitlerimize ve gazilerimize Yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

Eşsiz vatanımızı bizlere yurt yaparak emanet eden, ecdadımızın aziz ruhları şad, makamları cennette Peygamber Efendimizle (sas) birlikte olsun.

Türk Devleti ve Türk Milleti ebediyen yaşasın.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder