HABER DETAYLARI

MEVLİD KANDİLİ MÜBAREK OLSUN


"Zulümlerin durması, insanlık onurunun yaşaması için Sevgili Peygamberimiz’in (sas) sözlerini ve hayatını tatbik etmeliyiz."

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; “Günümüzde insanlık çeşitli sıkıntılarla karşı karşıyadır. Dertlerden ve problemlerden kurtuluşun yolunu aramaktadır. Maddi doyumsuzluk insanları bunalıma sevk etmektedir. Kurtuluşun reçetesi bellidir, o da Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) örnek yaşantısıdır.”

17 Ekim 2021 Pazar günü idrak edeceğimiz, Mevlid Kandili nedeniyle yazılı açıklama yapan Genel Başkan Nuri Ünal, “Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) dünyayı teşriflerinin yıldönümünde salat ve selam O’na olsun. O’nun güzel ahlakını hayatımıza tatbik etmek hepimize nasip olsun.

İnsanlık olarak zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde, buhrandan çıkış yolları araştırılmakta, çözüm yolları aranmaktadır.

Ne acıdır ki; dünyayı karıştıranlar, insanları birbirine kırdıranlar bir taraftan da sözde çözüm için uğraşıyorlar.

Yine ne acıdır ki; eziyet altında olan, yakılan, yıkılan, vahşetin her türlüsüne maruz kalanların müslüman ve müslüman nüfusların yoğun olduğu ülkelerin olmasıdır.

Bunun içindir ki; mevlidin yıldönümünü yeniden bir doğuma ve doğuşa dönüştürebilmeliyiz. “Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim.” diyen Allah’ın Resûlünü öğrenerek, öğreterek ve yaşayarak kurtuluşa erebiliriz.

Peygamberlikten önce bile “emin” sıfatıyla anılan sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sas) ahde vefayı, sevgiyi, bağışlamayı, yardım etmeyi vb. güzel hasletleri bizlere yaşayarak göstermiştir.

Küçüğünden büyüğüne, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine, bütün canlı varlıklardan tabiatın korunmasına kadar bizlere rehber olan, yol gösteren Peygamberimiz’in (sas) hayatını hayatımıza katmalıyız.

Mevlid Kandilinin ve Mevlid-i Nebi Haftasının insanlığın kurtuluşuna, huzuruna vesile olması dileğiyle, özünü kavrayarak değerlendirilmesi dileğiyle kutlu olmasını Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyorum.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder