HABER DETAYLARI

DİYANET VE DİN ÜZERİNDEN KARMAŞAYA DİKKAT


Bilgi kirliliği her alanda giderek yaygınlaşıyor. Kurumları, kişileri ve toplumun tamamını olumsuz yönde etkiliyor.

Yanlış haberlerin en fazla olduğu alanların başında, maalesef din ve Diyanet geldiğine de üzülerek şahit oluyoruz.

Ne acıdır ki, çoğunluğun Müslüman olduğu bir ülkede, özelikle de sosyal medya üzerinden dini değerleri yok etmeye yönelik paylaşımlar rağbet görebiliyor.

Özellikle, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından veya Din İşleri Yüksek Kurulunca verilen fetvalardan, kelimeleri cımbızlayarak olumsuz etki alanı oluşturulmak isteniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı “Din İşleri Yüksek Kurulu’nun aldığı kararlar, yayınladığı mütalaalar ve verdiği fetvalarla ülkemizde sahih dini bilginin referansıdır.  Kitap ve sünnetin rehberliğinde İslam kültür ve medeniyetinin engin ilmi mirası ışığında günümüz insanının ihtiyaç ve beklentilerine yönelik hizmetler sunma gayretindedir.”

Kendi habis düşüncelerini, din kılıfı altında ortaya koyanlara milletimiz geçit vermeyecektir. Dini değerlere, ahlaki anlayışımıza ve ülkemizin en güzide kurumlarımızın başında gelen Diyanet’e saldırmaları boşuna değildir.

Eleştiri sınırlarını kat kat aşan yalan, yanlış ve yanlı yayınların amacı; ahlaki değerlerimizi yok etmeye, aile birliğimizi baltalamaya ve son din İslam hakkında olumsuz düşüncelerin yayılmasına zemin hazırlamaktır.

Tek dertleri, birliğimize, beraberliğimize ve dirliğimize zarar vermektir.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, kurgulanmak ve oluşturulmak istenilen karmaşa, kargaşa, bilgi kirliliği ve itibarsızlaştırma çabalarını yakından takip ediyoruz.

Unutulmaması gereken; Türk Milleti İslam ile şereflendiği günden itibaren, samimi ve tertemiz din duygusundan asla vaz geçmemiştir. Dinine, Diyanetine ve hocasına da hep sahip çıkmıştır ve öyle olmaya da devam edecektir.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütün personeli de, üstlendikleri görevi layıkıyla yerine getirerek, söz ve davranışlarıyla önder, öncü ve örnek tavırlarıyla milletimize hizmete devam etmektedirler.

İnsanlarımızın zihinlerini bulandırıcı, fitne ve fesat çıkaranlar dün olduğu gibi, bugün de yarın da asla ve asla kazanamayacaklardır.

Müslümandilinden ve elinden diğer Müslümanların güvende olduğu kimsedir.” Hz.Muhammed (sas)     




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder