HABER DETAYLARI

HÜR DOĞDUK, HÜR YAŞARIZ, HÜR ÖLÜRÜZ


Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yılı mesajı:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dağılmakta olan Osmanlı İmparatorluğunun küllerinden doğmuştur. Türk Milleti, merhum Akif’in deyimiyle “Kimi Hindu, kimi Yamyam, kimi bilmem ne bela...” olan vahşiler sürüsüne karşı, dört bir cephede istiklal mücadelesini sürdürmüş ve Allah’ın izni ile başarıya ulaşmıştır.

Tarihte çok kere denedikleri gibi, en son olarak emperyalist güç ve uşaklarının, İslam’a ve Türk’e kefen biçmesi milletimizin azim ve kararlılığı ile engellenmiştir. İnancımız odur ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sonsuza kadar yaşamak için 29 Ekim 1923 tarihinde varlığını dünyaya ilan etmiştir.

Emperyalistler ve onların kuklaları Türk Devletini zaafa uğratmak, Türk Milletini tarih sahnesinden silmek için, dün olduğu gibi bugün de ellerinden geleni yapmaktadırlar. Milletimiz bir ve beraber olduğu sürece, bu hainler habis emellerine asla ulaşamayacaklardır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu sadece milletimiz ve Anadolu coğrafyası için önem arz etmemektedir. Aynı zamanda, bütün mazlum milletlere ve İslam dünyasına umut ve ümit olmuştur. Bugün de dün olduğu gibi zulme, kan, gözyaşı, karmaşa ve kargaşaya karşı ümit, umut ve sığınılacak liman Türkiye Cumhuriyeti Devletidir.

Cennet vatanımızda, aziz şehitlerimizin kanlarından rengini alan, istiklal ve istikbalimizin sembolü ay yıldızlı al bayrağımızın nazlı nazlı dalgalanması için, bir ve beraber olmaktan başka çaremiz yoktur.

Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şanlı ecdadımız ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

98 yıl önce işgale ve istilaya karşı yükselen bayrak ebediyen inmeyecektir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’miz sonsuza dek yaşayacaktır."




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder