HABER DETAYLARI

KASTAMONU ŞUBEMİZİN OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI.


Genel Başkanımız Nuri Ünal, Kastamonu Şubemizin 7. Olağan Genel Kuruluna katıldı. Genel Kurulda konuşan Ünal şunları söyledi; “Türk Diyanet Vakıf-Sen, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının ümidi ve umududur. Kuruluşumuzdan itibaren önce ülkemiz diyerek, çalışanlarımızın hak ve hukuklarının korunması için mücadele etmekteyiz. Kastamonu ilimiz kurulduğu günden bu yana, Sendikal mücadelemize en üst seviyede hep destek olmuştur. Bunun için emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum.

Bilindiği gibi, Ağustos 2021 tarihinde tamamlanan 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri Türkiye Kamu-Sen’in katkısıyla son güne kadar olumlu bir şekilde gelmiştir. Ancak son gün, anlaşılan konular; “Refah payı, seyyanen zam, Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın Genel İdari Hizmetler Sınıfına çevrilmesi, aile yardımının arttırılması, 3600 ek gösterge uygulamasının ve 4/B Sözleşmeli çalışanların bir an önce kadroya geçmeleri” oluşmadığı için Türkiye Kamu-Sen olarak, böyle bir görüşmeyi kabul etmeyeceğimizi bildirdik. Türkiye Kamu-Sen olarak, çalışanlarımızın tamamının kabul etmediği, mutlu olmadığı hiçbir anlaşmanın tarafı olamayız.

Sendikaların görevi; atama, nakil, görevde yükselme gibi işlemlerin hakkaniyetli yapılmasını sağlamaktır. Bütün işlemlerin liyakat, ehliyet, bilgi ve Devlete sadakat, millete hizmet anlayışıyla gerçekleşmesinin teminidir. Hak edenin, hak ettiği yere kendi hakkı, bilgisi ve liyakatiyle gelebileceği bir sistemin yerleşmesinin sağlanmasıdır.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen bunun için önemlidir. Etkili olan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen’in artık yetkili olma zamanı gelmiştir. İnşaallah en kısa sürede hakkımız olan yetki emin ellere geçecektir. Var olsun Türkiye Kamu-Sen, Var olsun Türk Diyanet Vakıf-Sen.”

Kastamonu Şubemizin 7. Olağan Genel Kuruluna Genel Başkan Yardımcılarımız Osman Barışoğlu, Atila Ayhan, Mustafa Ünlü, Kastamonu Belediye Başkanı Op.Dr. R.Galip Vidinlioğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu İl Başkanı Emin Çınar, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nedim Afacan, Sendikalarımızın Şube Başkanları ve İl Temsilcileri, Türkav İl Başkanı Hamdi Özden ve diğer misafirler katıldılar.

Tek liste halinde girilen Genel Kurulda Sadık Aktaş yeniden Şube Başkanlığına seçildi.

Başarılar dileriz.




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder