2026 YILI HAYIRLARA VESİLE OLSUN

31 Aralık 2025

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal’ın 2026 yılı mesajı:

Ömürden bir yıl daha geçmiş oldu. Miladi yeni bir yılın başlangıcında, geçen bir yıllık zaman dilimi iyisi ve kötüsüyle değerlendirilmelidir.

Dünyanın birçok yerinde, insanlığımızdan utandıracak hadiselere 2025 yılında da canlı canlı üzülerek şahitlik ettik. En ücra yerlerde yaşananlar, cep telefonlarıyla anlık herkesin bilgisine sunuldu. Tabii afetlere ve felaketlere maruz kalan bir çok insan, hayatlarını kaybetti ve yerlerinden oldu.  

Bunun yanı sıra, katil İsrail 2025 yılının son aylarında sözde barış imzalanmasına rağmen, Filistin’de Gazze’de vahşete ve soykırıma devam etmekte. Katil Çin, dışa kapalı olarak Doğu Türkistan’da soydaşlarımızı yok etmeye ve sistemli bir şekilde onlara soykırım uygulamaya devam etmektedir.

Hak haklının olması gerekirken, ne acıdır ki güçlü olan hakkı gasp etmektedir. İnsanca yaşayabilmek, esenlik içerisinde dünyayı güzelleştirebilmek varken, kan, gözyaşı ve vahşet artarak devam etmektedir.

Miladi yeni bir yıl güzelliklere, hayırlı işlere, tüm insanlığın huzuruna vesile olması için, hepimizin üzerine düşeni yapması gerekir.

Öncelikle, 2025 yılının değerlendirilmesi ve muhasebesi yapılmalıdır. Bu değerlendirme, hem bireysel, hem toplum, hem de ülkeler olarak ortaya konulmalıdır. Yapılan iyilikler, güzellikler, faydalı, hayırlı işler geliştirilmeli ve yaygınlaştırılmalıdır. Varsa hatalardan, kötülüklerden, insanların, tabiatın ve tüm canlıların aleyhine oluşacak işlerden vaz geçilmelidir.

Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın gerçek sesi Türk Diyanet Vakıf-Sen, 2026 yılında 25. kuruluş yıl dönümünü kutlayacak. Sendikamız, önce ülkemiz anlayışıyla, milletimizin birliği, Devletimizin daha güçlü olması ve çalışanlarımızın ve emeklilerimizin huzuru için onurlu mücadelesine yılmadan devam edecektir.

Her türlü iş ve işlemlerin liyakat, hakkaniyet, vefa, bilgi ve adalet anlayışıyla yapılması önceliğimiz olmaya devam edecektir. Emanetin ehline verilmesi, hakkı olanın, kendi hakkını aracısız alabileceği bir sistemin oluşması için var gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz.

Üzülerek ifade etmek istiyorum ki, 2025 yılında da Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın ve emeklilerimizin alım gücü erimeye devam etmiştir. Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin 2026 yılında huzurlu ve mutlu yaşayabilmeleri için, Ocak ayında yapılacak ücret artışına refah payı eklenmelidir. Aynı şekilde, ilave ek ödemenin emekli aylıklarına dahil edilmesi, vergi diliminin %15’te sabitlenmesi, 3600 ek gösterge alamayanlarla ilgili bir an önce yasal düzenleme yapılması kaçınılmazdır.

Ümidimiz, beklentimiz ve dualarımız 2026 yılının insanlık galip gelsin, tüm mazlumlar refaha ve felaha ersin, vahşetler son bulsun. Doğu Türkistan ve Gazze başta olmak üzere soydaşlarımızın, dindaşlarımızın ve tüm insanlığın esenlik içerisinde yaşasın.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak; 2026 yılında da Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımızın, tüm emeklilerimizin, ülkemiz ve milletimiz için ilkeli, kararlı, sorumlu ve ahlaklı mücadelemize devam edeceğiz.

Cennet vatan ülkemiz, ay yıldızlı al bayrağımız ve milletimizin birliği için, canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Kahraman gazilerimize minnet ve sağlık diliyorum.

Kıymetli üyelerimizden, Diyanet ve Vakıflar kurumları çalışanlarımızdan vefat edenlere Yüce Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Yıllarca milletimize hizmet edip emekli olanlara sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum.

2026 yılında saygıdeğer üyelerimize, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarımıza, emeklilerimize, ülkemize, milletimize, gönül coğrafyamıza, İslam alemine ve insanlığa huzur, mutluluk ve esenlik diliyorum.

Bu haberi paylaş: