ÇALIŞTAYIMIZ TAMAMLANDI

11 Mart 2013
ÇALIŞTAYIMIZ TAMAMLANDI

Sendikamız Kadın Kolları Komisyonunca 9 Mart 2013 Cumartesi günü Ankara’da düzenlediğimiz “Diyanet İşleri Başkanlığında Kadın Çalışanların Problemleri ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” tamamlandı.

Çalıştaya; Genel Başkan Nuri Ünal, Genel Başkan Yardımcıları Abdullah Fişne, Muhammet Aydın, Hazım Zeki Sergi, Kenan Ak, Ahmet Gümüş’ün yanı sıra Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sosyal İşler Sekreteri İlhan Koyuncu ile ülkemizin dört bir yanından gelen çeşitli unvanlarda bayan üyelerimiz katıldı.

Çalıştay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Gülay Sormageç’in konuşması ile başladı.

Komisyon Başkanı Gülay Sormageç, Türk Diyanet Vakıf-Sen Kadın Kolları Komisyonunun kurulmasını ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çalıştayın kadın çalışanların problemlerinin giderilmesine katkı sağlaması dileğinde bulundu. Üç komisyon halinde çalışmalarına devam edecek olan çalıştayın işleyişini anlatarak katılımcılara teşekkür etti. Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu; “Türkiye Kamu-Sen olarak çalıştaya başarılar diledi ve kadın çalışanların önemine dikkat çekti ve 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.”

Çalıştaya Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş ve sendika başkanları telgrafla başarılar dilediler.

Açılış konuşmasında Genel Başkan Nuri Ünal özetle şunları söyledi;

“Sendikamızın değerli Genel Merkez Yöneticileri, Kadın Komisyonumuzun kıymetli başkanı ve üyeleri, ülkemizin dört bir yanından gelen saygıdeğer üyelerimiz, değerli hanımefendiler.

Kıymetli heyetinizi sonsuz hürmet, muhabbet, sevgi ve saygılarımla selamlıyor, çalıştayımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz, şerefler verdiniz.

Sendikamızın Kurucu Genel Başkanı merhum Tevfik Yüksel ve ahirete irtihal eden üyelerimiz ve camiamızın mensuplarını rahmet ve şükranla anıyorum. Hak mücadelesinde şu anda emeği geçenlere ve emekli olmuş bütün üyelerimiz ve çalışanlarımıza huzurlu mutlu günler niyaz ediyorum.

3 Mart 1924 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı gibi güzide bir kurumu kurarak bizlere emanet edenlere ve görev yapanlara minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününün siz değerli üyelerimiz başta olmak üzere, Diyanet ve Vakıflar’da çalışan kadın personelimize ve bütün kadınlara iyilik, güzellik, esenlik ve gerçek değer getirmesini temenni ederim.

Kadınlar sadece bir günde değil her zaman düşünülerek, şiddetten, tacizden ve ayrımcılıktan kurtarılması gerekmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı; bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında üzerinde olarak, topluma din hizmeti sunan, yüce dinimiz İslam’ı anlatan, öğreten ve ibadet yerlerini yöneten bir kurumdur. Bunu siz değerli çalışanları ile yapmaktadır.

Kurumumuzun önemli ve değerli olması, onu yönetenlerin yanlış yapma lükslerinin olmaması demektir. Bizler Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, hizmet kolumuzda bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü ile çalışanlarının her alanda en ileri olabilmesi için çalışmaktayız.

Sendikal hareketi iyiye, güzele ve adaletli paylaşmaya götürecek bir araç olarak görüyoruz. Amacımız, kimsenin kimse karşısında eğilmeden, ezilmeden ve referans göstermeden hak edenin hak ettiği yere kendi hakkıyla, bilgisiyle ve liyakatiyle gelebileceği bir sistemin oluşmasına katkı sağlamaktır.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, milli ve manevi değerlerimizden asla ve asla vaz geçmeden, güne ve güce göre değil, hakka ve hakikate göre tavır alan bir anlayışa sahibiz.

Doğru nereden gelirse onun yanında olabilen, yanlışlık, haksızlık, adam kayırmacılık ve adaletsizlik nereden ve kimden gelirse onun karşısında üyelerimiz adına dimdik ayakta durabilen bir anlayıştayız.

Bizim sendikacılığa bakışımız sadece eleştiren ve karalayan bir anlayış değildir. Eksiklikleri tespit ederek, bunların giderilmesi için bize yakışan bir şekilde, yani sarığımızın beyazlığına leke getirmeden hakkımızı arayan bir anlayışın sahibiyiz. Karşılıklı görüşme, konuşma ve istişareden yanayız. Üreten, yol gösteren ancak hak ettiğini mutlaka alan bir sendikal anlayışı taşıyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bugün yirmi binleri bulan kadın çalışanlarımız vardır. Bunların birçok problemi bulunmaktadır. Bu çalıştayımızda sorunlar masaya yatırılarak siz değerli katılımcılar tarafından çözüm önerileri de ortaya konulacaktır.

Çalıştayımız üç komisyon halinde çalışacaktır. Biri Diyanet İşleri Başkanlığı merkezi ile ilişkiler, diğeri Müftülüklerle ilişkiler ve diğeri ise yapılan görev alanları ile ilgili problemler ve çözüm yolları olacaktır.

Ortaya koyacağınız fikirler bizler için önemlidir. Bizlerin ve eminim ki kurum yöneticilerinin de çalışmalarına ışık tutacaktır. Çünkü hayır için yola çıkılmıştır, inşallah sonu da hayrolur. Başarılar diliyorum.”

Çalıştay katılımcısı bayanlar üç komisyon halinde çalışmalarını sürdürdüler. Her komisyon kendi raporunu hazırladıktan sonra tek rapor haline getirilmesi için çalışma yapıldı.

Çalıştay sonunda katılımcılara Genel Başkan Nuri Ünal, Genel Başkan Yardımcıları Abdullah Fişne, Muhammet Aydın, Kenan Ak ve Ahmet Gümüş ile Kadın Komisyonu üyelerince katılım belgeleri takdim edildi.

Çalıştayın kapanışında Genel Başkan Nuri Ünal; “Böyle bir günde bu güzel çalıştayın oluşmasına katkı sağladıkları için katılımcılara teşekkür etti. Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak her zaman iyinin, doğrunun, adaletin ve hakkın yanında olduklarını belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığının adaletli bir sisteme kavuşmasının ve herkesin huzurlu ve mutlu olabilmesinin yolunun Türk Diyanet Vakıf-Sen’in daha da güçlü olmasından geçtiğini dile getirdi.”

Bu haberi paylaş: