CENNET KOKULU ŞEHİTLERİMİZ VAR

12 Şubat 2016
CENNET KOKULU ŞEHİTLERİMİZ VAR

Cennet kokulu kuzum, hakkım sana helal olsun 

DİYARBAKIR-SUR DA 3 ŞEHİT

 Diyarbakır Sur ilçesinde barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve PKK lı teröristlerin  etkisiz hale getirilmesi için devam eden   operasyonlarda 5 askerimiz şehit oldu.

‘’Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilakis onlar diridirler; Allah`ın lütuf ve kereminden kendilerine verdikleri ile sevinçli bir halde Rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar."       -Kuran-ı Kerim Ali İmran Suresi Ayet. 169-

VATAN için yaşayıp canlarını veren AZİZ KAHRAMANLARIMIZ SİZE MİNNETTARIZ!
 Önce vatan millet Sonra ana ve yar

Bu yolda savrulan Birileri var, birileri var!

Bayrakla dertleşen Toprakla birleşen

Can verip devleşen Birileri var, birileri var!   
Mustafa YILDIZDOĞAN

 

Şehit ateşi Afyonkarahisar-Evciler’e düştü

 

DİYARBAKIR’ın Sur İlçesi’nde güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Osman Öz`ün (37) Afyonkarahisar’ın Evciler İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü.

OĞULLARININ ŞEHİT HABERİNİ HASTANEDE ALDILAR

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde oturan ve rahatsızlığı nedeniyle geldiği Eskişehir Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Servisi’nde ameliyat geçiren baba Fehmi Öz ile eşi Nermin Öz, oğulları Jandarma Uzman Çavuş Osman Öz’ün şehit olduğu haberini hastaneye gelen askeri yetkililerden aldı.

KAYINPEDERİNİN EVİ TAZİYE EVİ OLDU 

Polislikten malulen emekli olan şehidin babası 66 yaşındaki Fehmi Öz ile anne Nermin Öz’ün Eskişehir’de olduğu, babasının burada karaciğer ameliyatı geçirdiği kaydedildi. Şehidin anne ve babasının olmaması nedeniyle aynı köyde oturan kayınpederi Cenk Yılmaz’ın evi taziye evine dönüştü. Eve Türk bayrağı asılırken, komşular taziye için eve geldi. Ambulans ve jandarma ekipleri de evin önünde hazır bekletiliyor.

ÜÇ ÇOCUK BABASI 

Uzman Çavuş Osman Öz’ün şahadet haberi Afyonkarahisar’ın Evciler İlçesi’ne bağlı Gökçek Köyü’ndeki baba ocağına ulaştı. Evli, 15 ve 8 yaşlarında iki erkek, 1 yaşında  kız çocuk babası olduğu belirtilen şehit Öz’ün, eşi ve çocuklarının Tunceli’de yaşadığı kaydedildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde 17 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan şehit Osman Öz’ün, Tunceli 1’inci Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı’nda görevli olduğu, Sur’a geçici görevle gönderildiği belirtildi. 

Şehit ateşi Adana’ya  düştü

DİYARBAKIR’ın Sur İlçesi’nde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 26 yaşındaki uzman onbaşı Kadir Genç’in Adana’daki baba ocağına ateş düştü.

Diyarbakır`ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü PKK`ya yönelik operasyonlar sırasında şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Kadir Genç`in (26), babaevinde üzüntü hakim.

Seyhan İlçesi Fatih Mahallesi’ndeki eve gelen askeri heyet, şehit haberini baba Veysel Genç ile anne Fadime Genç’e verdi. Haberi aldıktan sonra fenalık geçiren şehidin annesi ve babasına, hazırda bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti.

Şehit uzman onbaşı Kadir Genç, 6 ay önce göreve başlamıştı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, güvenlik güçleri ile PKK`lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 26 yaşındaki Uzman Onbaşı Kadir Genç`in Adana`daki baba evinde yas var.

Merkez Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi`ndeki evinde taziyeleri kabul eden şehit babası Veysel Genç, gözyaşları arasında, "Vatan sağ olsun." dedi. Veysel Genç ve Fadime Genç’in 4 erkek çocuğundan en büyüğü olan şehit Kadir Genç`in, altı ay önce Diyarbakır`da göreve başladığı öğrenildi. Acı haber sonrası şehidin baba evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Sağlık ekipleri hazır bekletilirken, Seyhan Belediyesi ekipleri taziye çadırı açtı.

DÖRT KARDEŞİN EN BÜYÜĞÜ

Altı  ay önce göreve başlayan  şehit Kadir Genç   Bekar ve 4 kardeşin en büyüğü oluğu öğrenildi. Şehit Kadir Genç’in baba ve komşularının evleri Türk Bayrakları ile donatıldı.

CENNET KOKULU KUZUM”

Şehidin kardeşi Mustafa, babası Veysel ile annesi Fadime’ye sarılıp “Ağlamayacağız. Çünkü ağabeyimiz ağlamamızı hiç istemezdi. Ağabey dimdik ayaktayız. Gözün arkada kalmasın” diyerek haykırdı. Şehit annesi Fadime, “Şanlı şehidim benim. Yavrum vatan için şehit oldun. Cennet kokulu kuzum, hakkım sana helal olsun” dedi. Bir süre baba evinde bekletilen şehidin cenazesi daha sonra konvoy eşliğinde  Adana’nın Karaisalı ilçesi Güveç Köyü’ne götürülerek toprağa verildi

Şehit ateşi Kırıkkale’ye  düştü

Diyarbakır Sur ilçesinde terör örgütü üyeleriyle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özel Harekatçı Yusuf Alsancak’ın Kırıkkale’deki baba ocağına ateş düştü. Şehit Uzman Çavuş’un 5 gün önce doğum günü olduğu öğrenildi.

Acı haberin ardından Şehit Uzman Çavuş Alsancak’ın yakınları babası Ali Alsancak’ın evine akın ederken, şehit evine ve çevresine Türk bayrakları asıldı. Şehidin babası Ali Alsancak ve anne Gülseren Alsancak’ın cenaze töreni için Diyarbakır’a gittiği öğrenildi.


Şehit Uzman Çavuş’un 5 gün önce doğum gününü şehit olduğu Sur’da kutladığı ortaya çıktı.

5 Şubat’ta doğum günü olan Şehit Özel Harekatçı Alsancak’ın, kendi adına ait sosyal medya hesabında "Sur’da Doğum Günü Yapmak da Varmış" ifadesini kullanması tüm sevenlerini derinden yaraladı. Anne Gülseren Alsancak’ın, 5 gün önce doğum günü olan ve 1 hafta sora eve gelecek oğlunu üzerinde resmi bulunan bir yastık ve bardak yaptırarak karşılamaya hazırlandığı ortaya çıktı. En son dün akşam saatlerinde mesaj ile oğluyla görüşen anne Alsancak’ın sağlık durumunun iyi olmadığı öğrenildi.

"ONDAN GERİYE BU YASTIK VE BARDAK HATIRA OLARAK KALDI"

Öte yandan şehit Yusuf Alsancak’ın amcasının kızı Ebru Alsancak, annesinin 5 gün önce özel olarak yaptırmış olduğu yastık ve bardağı göstererek, "Annesi oğlunun bir hafta sonra geleceği için çok heyecanlıydı. Fakat şehit haberi bizleri derinden üzdü. Annesi en son cep telefonuyla mesajlaşmış. Fakat yazdığı kelimelerden oğlunun olmadığını anlamış. Ondan bize yaptırılan bu yastık ve bardak hatıra olarak kaldı" dedi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Özel Harekatçı Yusuf Alsancak, bugün ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Nur Camii’nden son yolculuğuna uğurlanacak. Şehit Alsancak’ın naaşı Kırıkkale Şehitliği’ne defnedilecek.

Cizre`de bölücü terör örgütü PKK`ya karşı verilen mücadelede yaralanan Ankara GATA’da tedavi gören bir askerimiz ve özel harekat polisimiz şehit oldu.

Adana`ya 26`ıncı Şehit Ateşi Düştü  

 Şırnak Cizre  ilçesinde 31 Ocak`ta terör örgütü teröristlerle girilen çatışmada yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Enver Buğur, tedavi gördüğü GATA`da şehit oldu. PKK`ya yönelik operasyonların başladığı Temmuz ayından bu yana Adana`nın 26 şehit verdiği öğrenildi.

Cizre`de bölücü terör örgütü PKK`ya karşı verilen mücadelede 31 Ocak 2016 günü ağır yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Enver Buğur (27) tedavi gördüğü GATA`da şehit oldu. Şehit haberini annesi ve babası GATA`da beklerken öğrendi. Buğur`un şehit olmasının ardından annesi ve babasına 2 yıl önce aldığı Pınar Mahallesi`ndeki ev Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin komşuları da acı haberi alınca evlerine Türk bayrağı astı. Şehidin ailesine evi 2 yıl önce aldığı ve taksitlerini kendisinin ödediği, bekar olduğu öğrenildi.

3 kаrdеşin еn küçüğü оlаn Envеr Buğur`un cеnаzеsinin yаrın Adаnа`dа tоprаğа vеrilеcеği bildirildi.   PKK`ya yönelik operasyonlar başladığı Temmuz ayından bu yana da şehit Buğur ile birlikte Adana`ya gelen şehit sayısının 26 olduğu öğrenildi. –

Şehit Ateşi Konya’ya Düştü 

Şırnak`ın Cizre İlçesi`nde terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlarda yaralanan Özel Harekat polisi Kemal Yılmaz GATA`da şehit düştü. Yılmaz`ın Konya`daki evine gelen Emniyet Müdürlüğü yetkilileri acı haberi ailesine ulaştırdı.

Şırnak`ın Cizre İlçesi`nde geçen 5 Şubat günü PKK`lı teröristlerin saldırısnda yaralanan 41 yaşındaki Özel Harekat polisi Kemal Yılmaz, tedavi gördüğü GATA`da yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Şehit Yılmaz`ın acı haberiyle, memleketi Konya`daki baba evine ise ateş düştü.

GATA`da şehit düştü

Muş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi`nde görevli 17 yıllık polis memuru Kemal Yılmaz, geçen yıl 12 Aralık günü geçici görevle Şırnak`ın Cizre İlçesi`ne gitti. Kemal Yılmaz, Cizre`de devam eden operasyon sırasında PKK`lı teröristlerin saldırısında yaralandı. Yaralı polis memuru Yılmaz, Ankara`da GATA`da tedavi altına alındı. Tedavi altına olan Yılmaz, yapılan tüm müdahaleye rağmen bugün şehit oldu. Aslen Konya`nın Cihanbeyli İlçesi nüfusuna kayıtlı olan 2`si kız 3 çocuk babası Yılmaz`ın, 3`ü erkek 9 kardeş olduğu öğrenildi.


Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu hain saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize  ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 11.02.2016

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN GENEL MERKEZİ

 

Bu haberi paylaş: