"EĞİTİM VE İSTİŞARE" BÖLGE TOPLANTILARI COŞKUYLU DEVAM EDİYOR

02 Mart 2015
"EĞİTİM VE İSTİŞARE" BÖLGE TOPLANTILARI COŞKUYLU DEVAM EDİYOR

“EĞİTİM VE İSTİŞARE” BÖLGE TOPLANTILARI COŞKUYLU DEVAM EDİYOR

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Merkezince tertip edilen Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Aksaray illerinden Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, İl ve İlçe Temsilcileri ile Kadın Kolları Komisyonu Başkanı ve üyelerinin katılımı ile Nevşehir-Kozaklı İlçesinde "Eğitim ve İstişare Toplantısı" 24-25-26 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Toplantıda Kayseri Şube Başkan Yardımcılarından Adem KIDAM kardeşimizin Kur’an-ı Kerim okumasıyla programa geçildi.

Eğitim ve İstişare Toplantısına Genel Merkezden Genel Başkan Hazım Zeki SERGİ, Genel Başkan Yardımcıları Ahmet GÜMÜŞ, Kenan AK, Metin SALTAN, Seydi SARI, Salih ÖZBAY ve Hüseyin ÇİRANLIOĞLU ile Kozaklı İlçe Müftüsü Rahmi YİĞİT’te katıldılar.

Gerçekleştirilen bölge toplantısında; Türk Diyanet Vakıf-Sen’in sendikal mücadeleye yapmış olduğu katkılar ve Diyanet ve Vakıf camiasına kazanımları anlatılarak, sendikal faaliyetlerde dik duruşu ve haktan yana olmasına vurgu yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının çalışma hayatında karşılaştıkları sıkıntı ve problemler hakkında görüşler aktarıldı.

Sendikal mücadelede İl ve İlçe Müftülüklerinde şubelerin ve temsilciliklerin karşılaştığı problemler masaya yatırıldı.

Diyanet ve Vakıf hizmet kolunda Diyanet İşleri Başkanlığında problemlerin çözümü için sendikamızın yetki alması gerekliliği vurgulandı. Yetkili olduğumuz 2002-2004 yıllarındaki süreçte Diyanet ve Vakıf camiasına kazandırdığımız kazanımlar ilçe başkanlarımıza detay ve belgeleriyle anlatıldı. Türk Diyanet Vakıf-Sen sendikasının Diyanet ve Vakıf camiasında görevlilerin karşılaştığı sıkıntıların çözümü için yetkili ve gerekli bir kurum olduğunun vurgusu yapıldı.

Şube ve İl Temsilcilerinin koordineli bir şekilde çalışma yapmaları ve iletişimin daha sağlıklı olmasının sendikal faaliyetler için elzem olduğu anlatıldı. Sendikanın Hak mücadelesinde kesinlikle inandığı değerler ve ilkelerinden kesinlikle taviz vermeden mücadelesine devam etmesi gerekliliği temsilciler tarafından net bir şekilde vurgulandı.

Diyanet İşleri Başkanlığında son değiştirilen yönetmelikler ve mevzuatlarıyla ilgili bilgiler, Şube Müdürlerinin yapılan sözlü sınavlarının iptali sendikamız tarafından gerçekleştirildiği ve mahkemeyi kazandığımız, Zorunlu yer değişikliği olan Rotasyon konusunda ise hukuk ihlali yapılarak mahkemenin yürütmeyi durdurma talebimizi reddettiği konuları temsilcilerimize anlatılarak, Türk Diyanet Vakıf-Sen camiasının her zaman hak ve haklının yanında olduğuna dikkat çekildi.

Toplantıda Genel Başkan Yardımcıları sorumluluklarında olan sekretaryalar hakkında bilgi verdiler.

Genel Başkan Hazım Zeki SERGİ ise;

Toplantımıza katılan Şube Başkanları, Yönetim Kurulu üyeleri, İl ve İlçe Temsilcileri ve Kadın Kolları Başkan ve yönetim kurulu üyelerine katılımları için teşekkür etti.

4688 sayılı kanunda 2012 yapılan değişiklikle toplu görüşme toplu sözleşmeye dönüşmüştür. 2013 yılında ilk defa yapılan Toplu sözleşme memurlar adına bir fiyaskodur. Siyasete şirin görünmek için masada teslimiyet ve acizlikle gerçekleşen  bir yüz karasıdır. Bu sözleşmeyi bırakın bir sendikacıyı sokaktan birisini tutup götürseniz böyle ayıba imza atmazdı. Görevi memuru temsil etmek onun haklarını korumak ve geliştirmek olan sendika beceriksizliği ve korkaklığı sebebiyle dili lal olurken, diğer sendikaları karalamada, iftira atmada  iktidara yalakalıkta bülbül olmuştur. Toplu sözleşmede 2014 yılı için 123 TL. 2015 yılı için 3 + 3 maaş artışı imzalanmıştır.  Memur kandırılmış ve hakları gasp edilmiştir.

Sendikal mücadelede Türk Diyanet Vakıf-Sen’in bir markadır. Mazlumun ve Hakk’ın yanındayız. Kimseden korkmadan, çekinmeden, dik durarak hakkımızı mevzuat ve kanunlar önünde almak için sonuna kadar mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Türk Diyanet Vakıf-Sen, kuruluş amacı olarak Diyanet ve Vakıf çalışanlarının sesi olmuş ve sendikal çalışmalarında kimseyi ötekileştirmeden, aşağılamadan kanun ve mevzuatlar çerçevesinde mücadele etmiş ve bundan böyle de etmeye devam edecektir.

Kimseden korkmadan, şer güçlerin üzerine Hakk’ı savunarak, iftiracıların karşısına Hakk’tan yana tavır alarak, müfterilerin üzerine Yavuz misali giderek bu mücadelede bizleri karalayanlara, iftira atanlara hesabı her zaman hukuk çerçevesi içerisinde dünden daha kararlı bir şekilde sormaya yemin ettik. Kararlıyız; yanlış yapan, iftira atan, hakaret eden kesinlikle hukuk çerçevesinde karşılıksız kalmayacaktır.

Sendikal faaliyetlerde sendikamız sadece ücret sendikacılığı yapmamaktadır. Sosyal etkinliklerde de sendikamız bir markadır. Görevliye değer verdiklerini bunun için Diyanet misafirhaneyi kaldırırken Türk Diyanet Vakıf-Sen misafirhane açmıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığında çalışma hayatıyla ilgili yaşanan  sıkıntıları dile getirerek Diyanetin iyi yönetilmediğine işaret etti. Merhamet, Paylaşım, kardeşlik, insanlık onuru ve samimiyet temalı mesajlarla uygulamaların çatıştığını ifade ederken Sendikal mücadelede bazı idareciler ve Dinayet-Sen temsilcilerinin bazı siyasetçilerden destek alarak etik sözleşmesi ve mobbing genelgesi aleyhine tavırlarda bulunduklarını biliyoruz. Böyle davrananları en kısa zaman içerisinde deşifre ederek kamuoyuyla paylaşacağız.

Başkanlık teşkilatında çalışan din görevlilerinin, Kur’an Kursu Öğreticilerinin ve idari personelin yaşadıkları sıkıntıları yakından takip ettiğimizin bilinmesini istiyoruz. Nakil, zorunlu yer değiştirme-Rotasyon ve Din görevlilerinin yaşadıkları problemlerin takipçisiyiz” dedi ve Sendikamızın sosyal faaliyetleri hakkında temsilcilere geniş bilgi verdi.

Eğitim ve İstişare Toplantısında; Adana Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Ayhan ARABACI, Hatay Şube Başkanı Ahmet ÖÇAL, Mersin Şube Başkanı Erbil AKARSU, Kayseri Şube Başkanı Neciyullah KOCABIYIK, Sivas Şube Başkanı Davut ACIPINAR, Osmaniye Şube Başkanı Mustafa CANBOLAT, Kırşehir Şube Başkanı Yüksel MUNİS, Kahramanmaraş İl Temsilcisi Akın UTANGAN, Nevşehir İl Temsilcisi Kadir GÖK, Aksaray İl Temsilcisi Abdullaziz YILMAZ ve Kilis İl Temsilcisi Şükrü KUŞ illerinde yapılan sendikal faaliyetler hakkında bilgi verdiler.

Daha sonra, Adana Kadın Kolları Başkanımız Esra Gül ŞİRİN, Mersin Kadın Kolları Başkanımız Gülten BOZDAĞ, Osmaniye Kadın Kolları Başkanımız Müslüme ÖZKAN ve Kayseri Kadın Kolları Başkanımız Sevilay SOYALIÇ söz alarak konuşma yaparak, Kur’an Kurslarının sıkıntıları ve Kur’an Kursu Öğreticilerinin çalışma hayatında karşılaştıkları problemler hakkında açıklamalarda bulundular. Ayrıca toplantıya Sivas Kadın Kolları Başkanımız Hatun ÖZMEN ve şubelerimizin kadın kolları yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

Şube Başkan yardımcılarımızdan ve İlçe Temsilcilerimizden söz alanlar sendikal çalışmalarda il ve ilçelerdeki karşılaşılan problemler ve yaptıkları güzel faaliyetler hakkında bilgi vererek, sendikal mücadelemize katkı sunacak görüş ve öneriler sundular.

Toplantı sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarının gür sesi Türk Diyanet Vakıf-Sen’in yaşanan sıkıntı ve problemlerin çözümü için tüm yurtta yetkinin alınmasının önemine vurgu yapıldı ve YETKİ İÇİN TAM MÜCADELE yapılması kararıyla toplantı birlik, beraberlik ve coşkuyla tamamlandı.

 

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN

GENEL MERKEZİ



















Bu haberi paylaş: