İFTİRA, TOPLUMU RAHATSIZ EDEN SOSYAL BİR HASTALIKTIR.
“Hakkında bilgi sahibi olmadığın şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve kalp, bunların hepsi yaptıklarından sorumludur.” (İsra-36)
Değerli Diyanet Çalışanı Arkadaşımız!
Diyanet çalışanları olarak pek çok sıkıntı ve problemimiz bulunmaktadır. Sizlerin yaşadığı TAYİN ve NAKİL IZDIRABI, ROTASYON, MBSTS EZİYETİ, DERNEK BAŞKANI MUHTAR VE SİYASETÇİ BASKISI, GÖREVLİYE SAHİP ÇIKILMAMASI, DİPLOMA AYRIMCILIĞI, LOJMAN PROBLEMİ, PARA TOPLAMA MEMURU YAPILMASI, HAC VE UMRE GÖREVLENDİRİLMESİNDEN MAHRUM BIRAKILMASI Problemlerimizin sadece bazılarıdır.
Bu problemlerin çözülmesini sendikalardan beklemek senin en tabii hakkındır. Bu problemler Toplu sözleşme masasına ve Kurum İdari Kurul Toplantısına taşınması gerekirken sadece Müftülerin nikâh kıyma konusu masaya taşınmıştır. Toplu sözleşmede ise sendika (Memur-Sen-Dinayet-Sen) memuru yıllık 580-620 TL arasında, Emekli ikramiyesinde ise 1400 TL. Mali kayba uğrattı.
Bu problemler yaşanırken; sizin hakkınızı arayan TÜRK DİYANET VAKIF-SEN SENDİKAMIZA İFTİRALARLA SALDIRILMASI MANİDAR DEĞİLMİ? NİYE TÜRK DİYANET VAKIF-SENE SALDIRILIYOR, BU İFTİRA İLE NE AMAÇLANIYOR, İFTİRALAR DİN GÖREVLİSİNİN PROBLEMİNİ ÇÖZÜYORMU?
Sendikamızca hazırlanıp Başkanlığa sunulan “Diyanet İşleri Başkanlığında Yaşanan İdari Uygulamalar ve İdarecilerden Kaynaklanan Sıkıntılar ile Sendikal Faaliyetlerde Yaşanan Problemler “konulu raporumuzun Dini haberler isimli sitede “İspiyoncu Sendika” şeklinde İslami ve Ahlaki değerlere aykırı haber yapılması sebebiyle, kamuoyuna zaruri açıklama yapılmıştır.
Diyanete sunduğumuz raporumuz basın ve medyada nasıl haber olmuştur!
1-Başkanlığa ilettiğimiz ve virgülüne kadar arkasında durduğumuz gerçek bilgileri içeren, Diyanetin yıpratılmaması için tedbir alınmak üzere sunulan raporumuz Asla Başkanlık dışında kimseyle paylaşılmamıştır. Kesinlikle Rapor hiçbir haber ajansına, ulusal veya yerel gazetelere özelliklede sendika olarak kavgalı olduğumuz Zaman gazetesine verilmemiştir
2- Sendikamızca Diyanet İşlerine Başkanlığına sunulan rapor; ÖNCE; Ahlakını ve imanını yitirmiş bu fasık site tarafından, 11 Şubat 2016 tarihinde saat 16.14 te sendikamızı “ispiyoncu sendika” olarak haber yapmıştır.
DAHA SONRA; a-) 22 Şubat 2016 tarihinde Zaman gazetesinde yer alan Diyanet Sendikasından çarpıcı rapor başlıklı haber üzerine 22 Şubat 2016 tarihinde saat 20.11 de Paralel Medya ve Türk Diyanet Vakıf-Sen el ele! Diyanet`in ayağına kursun sıktı. Şeklinde haber yapılmıştır.
b-)25 Şubat 2016 tarihinde saat 07.36 da Türk Diyanet Vakıf Sen`e Paralel Koruma şeklinde haber yapılarak “Paralel yapının kurumlardan temizlendiğini ama paralelle ilişkisi hatta dostluğu deşifre olan bir sendikanın açıkça faaliyetlerine devam ediyor.” İftiraları pervasızca sitede haber yapılmıştır.
c-) 25 Şubat 2016 tarihinde saat 10.02 de Hangi yüzle Diyanet İşleri Başkanını rahatsız ettiniz? Başlığı ile İspiyoncu sendika Türk Diyanet Vakıf-Sen yönetim kurulu Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez`i makamında rahatsız etti. Şeklinde küstahça ifadelerle haber yapılmıştır.
d-) Hızını alamayan sendikamıza karşı kin kusan bu site 25 Şubat 2016 tarihinde saat 17.36 da Türk Diyanet Vakıf-Sen İntihar etti. Başlığı ile Türk Diyanet Vakıf-Sen in paralel medyaya demeç vermekle birlikte Diyanetinde gözünden düşmesine neden oldu şeklinde sitede haber yapılmıştır.
e-) Kin ve husumette sınır tanımayan bu alçak site TBMM de görüşülen bütçe görüşmeleri konuşmalarından dolayı 28 Şubat 2016 tarihinde saat 16.30 da ise; Türk Diyanet Vakıf-Sen CHP ye malzeme verdi şeklinde haber yapılmıştır.
Değerli Din Görevlisi Hakşinas kardeşlerimiz Şimdi soruyoruz
Bu nasıl bir kindir !, Bu nasıl bir husumettir ! Bu nasıl bir iftiradır? Sizin sıkıntılarınızla ilgili Gerçekleri söylemek, yapılan yanlışlara dur demek suç mu dur? Anlamakta zorlanıyoruz.
-Sendikamızca hazırlanan raporu sitemiz ve Başkanlığımız dışında kimseyle paylaşmadık.
-Eğer biz bu raporu herhangi bir medya ile paylaşmışsak Allah’ın gazabı ve laneti bizim üzerimize olsun.
-Bu raporu başka yerlere vermediğimiz bir gerçek olduğu halde sendikamızı suçlayan süt ve nesep problemi olan bu Dini Haberler sitesi yöneticilerinin ve buna inanarak sendikamızın aleyhine durum oluşturmak isteyen makam ve mevkisi ne olursa olsun kim varsa Allah’ın gazabı ve laneti onların üzerine olsun.
3-Raporun Başkanlığa verildiği tarihten 14 gün sonra 22.02.2016 tarihinde Zaman gazetesinde yayınlandığı bilgisi temsilcilerimizin bildirmesi üzerine, Televizyonlarda ve medyada yer aldığını bilgisi ise; Sayın Diyanet İşleri Başkanımızı ziyarette öğrenilmiştir. Bunun üzerine çıkan haber kupürleri Başkanlık Basın Biriminden temin edilerek yayınlanan haberlerden bilgi sahibi olunmuştur.
4- 24 Şubat 2016 tarihinde saat 16.00 da Diyanet İşleri Başkanımıza yapılan ziyarette; Dini Haberler isimli sitenin Diyanetin İtibarını zedelediği ve Diyanet çalışanları arasında ötekileştirme ve ayrıştırmaya sebep olduğu iletilmiştir.
Bunun üzerine, Sayın Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ, hocamız bu sitenin Diyanetin ve kendi adının kullanılmasından ve haberlerindeki kin ve nefret üzerine ölçüsüz davranmalarından çok rahatsız olduğunu ifade etmiştir. Bu sitede yayınlanan siyasi içerikli haberlerden dolayı çok şikâyet aldıklarını, bu sitenin Başkanlığın sitesi gibi algılanmasından dolayı suçlanmaktan rahatsızlık duyduğunu, Diyanete ve Diyanet çalışanlarına itibar kaybı yaşattığından konu ile ilgili tedbir almak üzere ve Diyanetin ismini kullanmalarından dolayı Hukuki işlemlerde bulunduğunu ifade etmiştir.
5-Değerli kardeşlerimiz Ürmesini bilmeyen it sürüye kurt getirir misali; Diyanetten başka hiçbir kuruluş, basın, medyaya vermediğimiz raporun, Konu ile ilgili yaptığımız araştırmada, Dini haberler sitesinin sendikamız aleyhine 11.02.2016 tarihinde yaptığı “İspiyoncu Sendika” başlıklı haberin Zaman gazetesi muhabiri İlyas KOÇ tarafından görülmesi üzerine zaman gazetesinde haber yapıldığı adı geçen muhabirden öğrenilmiştir.
Ey Utanmaz şerefini yitirmiş haber sitesi:
* Türk Diyanet Vakıf-Sen Sendikasına karşı husumetin sebebi Ne dir?
* Yaptığınız yalan ve iftira dolu yayınların, ayet ve hadislerde Münafıklık alameti olarak belirtilen hususlarla örtüşmesinden hiç mi utanmıyorsunuz?
* Yaptığınız yalan ve yanlı haberlerle Sendikamız ve üyelerini itibarsızlaştırma çabalarınızın karşılığı nedir?
* Yaptığınız iftiralarla sendikamıza Üye kaybı yaşatacağınız zannederek hangi güce ve hangi sendikaya hizmet ettiğinizi iyi biliyoruz.
* Sendikamızca hazırlanan raporu; Sendikamızı suçlayarak kamuoyuna duyuracaksın, Sonrada senin katkınla basın ve medyada yer alması üzerine Türk Diyanet Vakıf Sendikasını; Başkanlığı şikâyet etti ve Tarihin hiçbir döneminde uzaktan yakından sizin gibi göbek bağı bulunmayan kavgalı olduğumuz Zaman gazetesine servis etti şeklinde yalan haber yapacaksın.
Utanmaz, sıkılmaz Allahtan korkmaz site!! Bu nasıl bir ahlak! bu nasıl haysiyet! buna nasıl bir iman! var mı böyle şey!
Gerçekler böyle iken sendikamıza karşı husumet sebebini bilemediğimiz ancak tahmin edebildiğimiz bu alçak ve rezil Haber Sitesini şiddet ve nefretle kınıyor ve sesleniyoruz.. Bu kadar pervasızca hak çiğnemekten İnsanların ve kuruluşların şerefleriyle oynamaktan ve bunun hesabını bu dünyada olmasa Ahirette vereceğinizi hiç mi akıl etmiyorsunuz?
Bu haber sitesini okuyup yalan haberlerden etkilenerek, Sendikamıza hakaret eden, suçlayan veya olumsuz algı oluşturan dini bütün, Dini eğitim almış Diyanet çalışanları Yalan ve iftiraya itibar etmek size yakışıyor mu?
Günahsız yere insanların ve Kuruluşların suçlanmasına ve huzursuz olmasına sebep olmak ne kötü bir davranıştır. İnsan kendisine yapılmasını istemediği şeyi başkasına da yapmamalı, üç günlük dünyası
için ahiretini yıkmamalıdır.
Yalan Söyleyenler, İftira edenler, Ancak Allah’ın ayetlerine inanmayanlardır. İşte onlar yalancıların
ta kendileridir. ( Nahl-105)
“Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, haksızlık yapmaz,”
Uyarıları sizin için bir anlam taşımıyor mu?
Diyanet ve vakıf çalışanlarının problemlerini çözmek için hizmette bulunan dini eğitim ve tahsil almış ve din hizmeti sunan sendikamız ve üyelerimizi gerçek ve doğru bilgi olmaksızın Suçlamak bir Müslümana yakışır mı ?
Diyanet çalışanı ve İnanmış samimi bir Müslüman olarak herhalde bir diyeceğiniz ve tavrınız olmalıdır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 15.03.2016
TÜRK DİYANET VAKIF-SEN GENEL MERKEZİ
Not:Geniş Bilgi için http://www.turkdiyanetvakifsen.org.tr/SendikaHaberDetaylari.aspx?id=27