ISPARTA-BURDUR ŞUBESİNİN 6. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

28 Eylül 2017
ISPARTA-BURDUR ŞUBESİNİN 6. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Türk Diyanet Vakıf Sen Isparta-Burdur Şubesinin 6.Olağan Genel Kurulu 23 Eylül 2017 tarihinde Isparta Türkiye Kamu-Sen Toplantı salonunda gerçekleştirdi.


 Şube Başkanlığına Ahmet YAŞAR seçildi.


Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Orhan KARTAL`ın yaptığı Kongreye Genel Başkan Yardımcıları Kenan AK ve Fahri ÖZDEMİR, Isparta Kamu-Sen’ İl Başkanı Ali BALABAN ve Kamu-Sen’ e bağlı Sendikaların Şube Başkanları ve İl temsilcileri ile delege ve üyeler katılmıştır.


Genel Kurul Toplantısının açılış konuşmasını yapan  Isparta-Burdur Şubesinin  2 dönem Şube başkanlığını yapan Kadir Ali KAYA yapmıştır. Şube Başkanı Kadir Ali KAYA
Isparta da Hizmet kolumuzda çok çetin bir Sendikal mücadele verdiğini Sendikacılığın bıkmadan usanmadan din görevlilerinin sıkıntılarına çare bulmak olduğunu, seviyeli ve örnek alınası bir sendikal anlayışı hakim kılmaya çalıştıklarını ve buna  öncülük ettiklerini söyleyerek Emekli Olması sebebiyle delegelerden helallik isteyerek bu hizmet yarışında kime hakkı geçtiyse helal ettiğini ifade etti.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Isparta- Burdur Şube Başkan Kadir Ali KAYA  konuşmasının devamında hak arama mücadelesinin zor ama onurlu bir mücadele olduğunu belirtti.

Sendikamızın birinci görevinin Üyesinin hak ve menfaatlerini korumak, çalışma şartlarının düzeltilmesi için mücadele etmek olduğunu ifade eden Kadir Ali KAYA Başarılı olmak için çalışacaklarını ve üye sayısını artıracaklarının sözünü verdi.

Genel başkan Yardımcısı Fahri ÖZDEMİR Yapılacak 6. Olağan Genel Kurulun hayırlı olması dilekleriyle üyelerimizin kurumlarından aldığı hizmetlerinde hiçbir ayrıma tabi tutulamayacağını tüm memurlar gibi eşit haklara sahip olduklarını her hangi bir olumsuzlukla karşılaştıklarında önce sebebini sormaları daha sonra konuyu sendika temsilcisine iletmelerini istedi.

Daha sonra Genel Başkan yardımcısı Kenan AK delegelere hitaben yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının çalışma şartlarının düzeltilmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Diyanet mensubu olmanın her türlü taltifin ve sendikal üyeliğin üzerinde olduğunu belirten Kenan AK

"Sendikaların görevinin: memuru temsil etmek, onun adına toplu sözleşme imzalamak, eksik olan mevzuatların günün Sartlarına uyarlanması için hukuki düzenlemeleri sağlamak ve çalışma hayatını kolaylaştırmak için kararlar aldırmak olduğunu söyledi.

Kenan AK Buçukçu sendikanın ancak buçuk artışa imza atabildiğini. Memura hayal kırıklığı yaşattığını Memurun İsteklerini Masada kabul ettiremediğini, oysaki Tüm problemleri çözeceklerini, 4/B statüsünde çalışan memurları kadroya geçireceklerini İlitamı çıkaracaklarını, Vekil ve Fahri Görevlilere kadro alacaklarını ifade ederek mangalda kül bırakmayanlar. Memurun gözünün içine baka baka memuru yine masada buçuk artışa satmışlardır dedi.

Hangi şart altında olursa olsun, Türk Diyanet Vakıf Sen’in önceliğinin hukuk devleti olma gereklerinin başta çalışma hayatı olmak üzere tüm hayatımıza hâkim olması, Haklının korunması, masumun ve mazlumun savunulması olduğunu Türk Diyanet Vakıf Sen`in yönü, duruşu, söylemi ve ilkelerinin kaynağı, kurulduğu gün neresi ise bugün de orası olduğunu. Hakkın ve adaletin hâkim kılınması için sendikacılık yaptıklarını ifade ederek seçilecek arkadaşlara başarılar diledi.

Daha sonra faaliyet ve Denetleme Raporları okundu ibra edildi. Dilek ve Temennilerde Emekli olan üyelerimize Plaket verildi. Emekli Olan Şube başkanımız Kadir Ali KAYA’ ya Genel Başkan Yardımcıları plaketi verirken duygu ve düşüncelerde paylaşıldı. Yapılan seçimlerin ardından Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu.

 

YÖNETİM KURULU

Ahmet YAŞAR 

Mustan SARITAŞ

Adem MİNAS

 Durmuş Ali ÖZKAN

 M. Şevki TUNCER

Rıfat AYAR

 Mehmet Emin ERDEM

Bu haberi paylaş: