KADİR GECESİNDE KAN VE GÖZYAŞLARI DİNSİN, HUZUR GELSİN

02 Ağustos 2013
KADİR GECESİNDE  KAN VE GÖZYAŞLARI DİNSİN, HUZUR GELSİN

 


                                                            KADİR GECESİNDE

KAN VE GÖZYAŞLARI DİNSİN, HUZUR GELSİN

 

Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesinin huzura ve esenliğe erişmemize vesile olması için elimizden geleni yapmalıyız.

 Kadir gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğunu Kur’an-ı Kerim’de Yüce Allah (cc) bizlere bildirmiştir. Bunun kıymetini ve kadrini bilerek davranmamız gerekir. Bir daha böyle bir geceye ulaşamayacağımızı düşünerek gerekli özeni göstermeliyiz.

 Kur’an ayı da olan Ramazanın bu yönüyle de değerlendirilmesi gerekir. Kur’an’ın meal ve tefsiriyle birlikte okunması, verdiği mesajların anlaşılması ve yaşanması her müslümanın olmazsa olmazıdır. Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas) örnek yaşayışı ve O’nun Kur’an ahlakı iyi tatbik edilmelidir.

 Her zaman olduğu gibi özellikle Kadir Gecesini ibadetle, Allah’ı (cc) anmakla ve dualarla geçirmeliyiz. Okumayı, anlamayı, düşünmeyi ve takvayı öne çıkaran yüce dinimiz İslam’ın emir ve yasaklarını iyi özümsememiz gerekir. Müslüman olarak Yüce Allah’a (cc) teslim olmamız gerekir.

Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (sas); “İnanarak ve sevabını Allah’tan umarak Kadir gecesini ihya edenin geçmiş günahları affolunur.” hadisi şerifini unutmadan, Allah’tan (cc) başka kimseye kulluk yapmadan, sadece ve sadece O’ndan bağışlanma dileyerek, O’ndan yardım isteyerek gerçek bir mü’min olarak ailemizden başlayarak bütün topluma ve insanlığa örnek olmamız gereklidir.

Kadir gecesi, hayatın girdabından ve kıskacından kurtulabileceğimiz özel zamanların içerisinde en özelidir. Çünkü bunu Yüce Allah (cc) bildirmiştir. Bu mübarek ramazan ayı ve içerisinde barındırdığı Kadir gecesi bizim elimize gelen değerli bir fırsattır. Biz Müslümanlara düşen görev de bu fırsatı ve ayrıcalığı en iyi şekilde değerlendirebilmektir. Bunun için samimiyet, ihlas, sevgi ve inanmışlık yeterlidir. Yüce Allah’ın (cc) rızasını kazanmak biz Müslümanlar için çok ta zor değildir.

Kadir gecesinin gelmesini ne kadar sevinçle karşılıyorsak, Ramazan ayının da sonuna gelmesinden dolayı o kadar üzüntü duyuyoruz. Ramazan ayında kazandığımız güzellikleri, iyilikleri, fedakarlığı, yardımlaşmayı, samimiyeti, ihlası, ibadetlerimizdeki artışı, yüce kitabımız Kur’an-ı okumayı ve okutmayı yıl boyu devam ettirebilmeliyiz. Bunu yaptığımız takdirde Ramazan ayının gidişine olan hüznümüz yerini yeni bir heyecana ve ibadet aşkına sevk edecektir.

Kandil geceleriyle başlayan, içinde Recep, Şaban ve Ramazan aylarını barındıran üç ayları iyi değerlendirdiğimiz gibi, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesini de en iyi şekilde idrak etmemiz gerekir. Bu önemli gecede ellerimizi açarak, bütün samimiyetimizle ve dünyalık düşüncelerden bir gecelik bile olsa arınarak, Cenab-ı Hak’ka (cc) göz yaşlarıyla yalvarmalı ve yakarmalıyız. Şanlı Türk Milleti başta olmak üzere bütün Müslümanların huzuru, esenliği, kardeşliği, birliği ve beraberliği için dualar etmeliyiz. Şu günlerde yaşadığımız ve etrafımızı çepeçevre saran, kan gölüne dönmüş Müslüman ülkelerine akıl, iz’an ve hidayet vermesini Yüce Allah’tan (cc) niyazda bulunmalıyız.

 Kadir gecesinin Doğu Türkistan’dan Kerkük’e, Somali’den Mısır’a, Suriye’den Afganistan’dan Arakan’a kadar soydaş ve dindaşlarımızın huzura kavuşmasına vesile olsun.

 Diyanet ve Vakıflar çalışanlarının, milletimizin ve bütün İslâm âleminin bin aydan hayırlı Kadir Gecesini tebrik ediyor, bu ülkeyi bizlere yurt yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Terör ve hainliklerin son bularak, İslam alemindeki kardeşin kardeşi katletmesinin biterek, gönül huzuruyla, müslümana yakışan bir şekilde, emperyalist düşüncelerin ve uygulayıcılarını sevindirmeden bayrama kavuşmamızı Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyoruz.
Bu haberi paylaş: