KAHPELİĞİN OKULU YOK FAKAT MEZUN OLANI ÇOK

19 Şubat 2016

KAHPELİĞİN OKULU YOK FAKAT MEZUN OLANI ÇOK

Diyarbakır ve Şırnak`tan Acı Haber: 9 Şehit

Diyarbakır`da 7 asker, Şırnak`ta 1 asker ve 1 polis şehit oldu.

Ankara`da 28 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının şokunu yaşayan Türkiye, Diyarbakır ve Şırnak`tan da acı haberler aldı. Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK`lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 6 asker şehit oldu, bir asker ağır yaralandı. Yaralı askerimizin de şehadeti ile şehit sayısı 7 oldu. Şırnak İdil ilçesinde ise teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan bir asker ve bir polis kurtarılamayarak şehit düştü.

"Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilakis onlar diridirler; Allah`ın lütuf ve kereminden kendilerine verdikleri ile sevinçli bir halde Rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar." -Kuran-ı Kerim Ali İmran Suresi Ayet. 169-

Her taraf kan kan kan.. her taraf şehit yası

Ya bir ana ya bir dul ya yetim ağlaması

İşte bu Türkiye`nin bugünkü manzarası

Yetmez mi akan kanlar, yetmez mi sönen ocak?

Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak.

 

Devletin kaderini elinde tutan beyler

Şehitlerin ardından bol nutuk atan beyler

Artık lafı bırakın, yanıyor vatan beyler!

Bu yangını, vahşeti kim sona erdirecek?

Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak

 

Boş lafa doyduk beyler! Soyunuz söndü mü hiç? !

Hiç evlat verdiniz mi? Bağrınız yandı mı hiç? !

Askerdeki oğlunuz tabutta döndü mü hiç? !

Hiç acı çektiniz mi yürekler yardıracak?

Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak.      Ozan Arif

 

Saldırı, Diyarbakır-Bingöl Karayolunun Lice İlçesi Mermer Mahallesi yakınlarında 18. ŞUBAT 2016 saat 09.40`da meydana geldi. Karayolu üzerinde mayın arama tarama faaliyetinde bulunduktan sonra birliklerine dönen askerleri taşıyan zırhlı midibüsün geçişi sırasında, teröristler karayolu üzerindeki menfeze tuzakladıkları bombayı uzaktan kumanda ile patlattı. Şiddetli patlamada araçta bulunan 7 asker şehit oldu.  

 

1 TON PATLAYICI KULLANILMIŞ

 

Diyarbakır`ın Lice İlçesi Mermer Mahallesi yakınlarında PKK`lı teröristlerin karayolu üzerindeki menfeze tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı, askeri zırhlı midibüsün geçişi sırasında infilak ettirerek 7 askerin şehit olduğu saldırının ardından olay yerinde detaylı inceleme yapıldı. Yapılan ilk incelemede saldırıda amonyum nitratlarla güçlendirilmiş, yaklaşık 1 ton patlayıcı kullanıldığı belirlendi. PKK`lıların patlayıcıyı kablo düzenekli olarak hazırladığı ve yaklaşık 350 metre uzunluğunda kablo döşediği ortaya çıkarıldı. Şiddetli patlamada karayolundan 15 metre tarlaya fırlayan midibüs olay yerinden çekici yardımı ile kaldırıldı.

VATAN İÇİN CAN VEREN AZİZ ŞEHİTLERİMİZ SİZLERE MİNNETTARIZ !

Meydana gelen patlamada şehit düşen askerlerin isimleri belli oldu.

ŞEHİT JANDARMA ASTSUBAY BAŞÇAVUŞ HALİT ZİLANİ - İZMİR

Diyarbakır`ın Lice İlçesi`nde PKK`lı teröristlerin yola yerleştirdikleri bombayı patlatması sonucu şehit olan askerlerden Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik`in (37) İzmir`deki ailesinin evine, ateş düştü. Konak ilçesi Mehmet Akif Mahallesi`nde yaşayan şehidin babası Mehmet, annesi Cennet, eşi Suna, kızı Mesude (13) ve oğlu Mustafa (12) ile yakınlarına acı haberi askeri yetkililer verdi. Askerlere sarılan anne Cennet Çelik, "Ne olursunuz, beni hemen oğlumun yanına götürün" diyerek gözyaşı döktü.

Yaklaşık 2 yıl önce Diyarbakır`da göreve başlayan şehidin, 3 ay önce eşi ve çocuklarını terör olaylarının artması üzerine ailesinin yanına gönderdiği, izne geldiği İzmir`den 15 gün önce görev yerine döndüğü öğrenildi. Diyarbakır`ın Lice İlçesi`nde PKK`lı teröristlerin yola yerleştirdikleri bombayı patlatması sonucu şehit olan askerlerden Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik`in (37) İzmir`deki ailesinin evine, ateş düştü. Evli ve iki çocuk babası Astsubay Çelik`in, Diyarbakır`daki olaylar nedeniyle yaklaşık 2 ay önce eşi ve iki çocuğunu İzmir`deki ailesinin yanına gönderdiği belirtildi.

Bu arada şehidin, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasının kapağına Sur ilçesinde şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Meriç`in fotoğrafını koyduğu, "Asker çocuğu olmak, aylar sonra gelen babamıza hasretle sarılmaktır" başlıklı yazıyı paylaştığı görüldü.

ŞEHİT ER MUSTAFA NERKİS - İZMİR

Şehit olan jandarma er Mustafa Nerkis`in baba ocağına büyük üzüntü yaşanıyor. Diyarbakır`da kısa dönem er olarak görev yapan Mustafa Nerkis`in şehadet haberi, İzmir`in Bornova ilçesi İnönü Mahallesi`ndeki ailesine ulaştı.

4 aylık asker olan şehidin ailesine acı haberi, askerî yetkililer verdi. Haberi alınca fenalaşan anne Ayşe ve baba Mehmet Nerkis`i askeri yetkililer ile sağlık görevlileri teskin etmeye çalıştı. İşletme mezunu olan şehit Mustafa Nerkis`in kapıcılık yapan babası Mehmet Nerkis ve annesi Ayşe Nerkis`e, bir süre önce ev aldığı öğrenildi. Şehidin, 2 çocuklu ailenin en küçüğü olduğu öğrenildi.

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra vatani görevini yapmak üzere kısa dönem er olarak askere giden Mustafa Nerkis, Diyarbakır’da, PKK’lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit oldu. Askeri yetkililer, Bornova İlçesi’nde Küçükpark Semti’ndeki bir apartmanda görevli olarak çalışan Mehmet Nerkis ve eşi Ayşe Nerkis’e acı haberi vermek için, kısa süre önce oğullarının desteğiyle satın aldıkları öğrenilen, İnönü Mahallesi 789/1 Sokak’taki evlerine geldi. Ancak Nerkis çifti görev yaptıkları apartmanda olduklarından, evlerinde kimsenin bulunmadığı anlaşıldı. Telefonla aranıp evlerine gelmeleri istenen Nerkis çifti, oturdukları apartmanın önüne geldiklerinde askeri yetkililerle karşılaştı. Acı haber, aceleyle gelirken yanlarına anahtarını almayı unutan Nerkis çiftine, evlerinin önünde verildi.

Aslen Kütahya Simavlı olan iki çocuklu Mehmet Nerkis ve Ayşe Nerkis çifti, tek oğullarının şehit olduğunu öğrenince büyük acı yaşadı. Anne Ayşe Nerkis, "Yaktın bizi kavurdun bizi. Mustafam neredesin? Ben bu saatten sonra nasıl yaşayacağım" diyerek feryat etti. Baba Mehmet Nerkis de büyük üzüntü yaşadı.

ŞEHİT ER FATİH YENİAY - ADANA

Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK`lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen erler Fatih Yeniay ve Kadir Görgülü`nün Adana`daki evlerinde yas var.

Merkez Seyhan ilçesi Yenibey Mahallesi`nde yaşayan baba Mehmet Zeki ile anne Fatma Yeniay`a acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi. Askerlerin Yeniay`ın oturduğu Bey Mahallesi`ndeki baba ocağına geldiğini gören ağabey Metin Yeniay sinir krizi geçirdi. Ağabeyin askerlere, `Anneme, babama haber vermeyin` diye bağırması üzerine balkona çıkan Fatma Yeniay askerleri görünce çığlıklarla ağlamaya başladı. Acılı annenin baygınlık geçirdiği öğrenilirken, sağlık ekipleri müdahale etti. Haberin ardından anne Fatma ile baba Mehmet Zeki Yeniay, Diyarbakır`daki törene götürülmesi için evlerinden askerlerle birlikte ayrıldı.

Şehit erin diğer kardeşi Şeyhmuz`un da Denizli`de asker olduğu ve yarınki cenaze törenine katılması için Adana`ya getirileceği öğrenildi. Öte yandan şehit haberinin ardından komşuları ve hemşehrileri Yeniay ailesinin oturduğu evin önüne akın etti. Seyhan Belediyesi tarafından da evin önüne taziye çadırı kuruldu. Bir yüzbaşı da şehit erin ağabeyi Metin Yeniay`ın yanı başından ayrılmayarak devamlı teskin etmeye çalıştı. Şehit erin yakınları Arapça ağıtlar yakarak gözyaşı döktü.

 Şehit Yeniay`ın Kasım ayında askere gittiği öğrenildi. Jandarma Er Fatih Yeniay`ın yanı sıra aynı olayda şehit olan silah arkadaşı 21 yaşındaki er Kadir Görgülü ve Ankara`daki saldırıda şehit olan asker şoförlerden 28 yaşındaki Ali Öztaş la birlikte Adana`ya üçüncü şehit ateşi düştü.

ŞEHİT ER KADİR GÖRGÜLÜ - ADANA

Diyarbakır Lice`de, askeri aracın geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Er Kadir Görgülü`nün (21) babası Süleyman Görgülü, acı haber üzerine evinin önünde oturarak gözyaşı döktü. Oğlu ile birliğinden çıkmadan 2 saat önce telefonla görüştüğünü belirten baba Görgülü, "Annesini sordu. Markette olduğunu söyleyince `Ben sonra annemi bir daha ararım` dedi, bir daha da aramadı" diye konuştu.

Saldırıda şehit olan Jandarma Er Kadir Görgülü`nün Adana`daki baba ocağına ateş düştü. Baba Süleyman ve anne Medine Görgülü, acı haberi işlettiği fırıncıda aldı. Haber üzerine eve gelen Süleyman-Medine Görgülü çiftini yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Baba Süleyman Görgülü, evinin dış kapısında dizlerinin üstüne çökerek gözyaşlarına boğuldu. Anne Medine Görgülü ise evde "Evime ateş düştü" diye ağıt yaktı. Şehit oğlu Kadir Görgülü ile sabah 08.00`da telefonla konuştuklarını söyleyen baba Görgülü, "Annem evde mi` diye sordu. `Markete kahvaltılık almaya gitti` dedim. Halini hatırını sordum, `İyiyim, askerliğimin bitmesine az kaldı` dedi. 2 ay kalmıştı askerliğinin bitmesine. `İdare et az kalmış` dedim. `Ben sonra annemi bir daha ararım` dedi. Bir daha da aramadı" şeklinde konuştu.

Bekar olan ve biri erkek 4 kardeşi bulunan şehit Kadir Görgülü, Diyarbakır`da düzenlenecek askeri törenin ardından memleketi Adana`da toprağa verilecek.

ŞEHİT ER RECEP BODUR – AMASYA

DİYARBAKIR`da şehit düşen 6 askerden er 21 yaşındaki Recep Bodur`un ateşi baba ocağı Amasya`ya düştü. Diyarbakır-Lice karayolunda zırhlı midibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan 6 kişiden biri olan er Recep Bodur`un Amasya`nın merkeze bağlı Yolyanı Köyü`ndeki ailesine acı haber ulaştı. Baba 53 yaşındaki Halil ile anne 48 yaşındaki Güldane Bodur`a acı haber, askeri personel tarafından verildi.

Olayın duyulması üzerine şehidin babaevi ile köy meydanına Türk bayrağı asıldı. Bekar olan ve 2.5 aylık asker olan şehit Bodur`un, 9 yaşında Muhammed Emin isminde bir erkek ve 18 yaşında Sinem isminde bir kız kardeşinin olduğu belirtildi. Şehit er Recep Bodur`un yakınları haberi alır almaz Yolyanı Köyü`ndeki baba ocağına akın etti. Çiftçilik yaparak geçimini sağlayan baba Halil ve ev hanımı anne Güldane Bodur acı haberle gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin yakını Mehmet Kılıç, Bodur`un 1,5 ay önce Diyarbakır`a gittiğini belirterek, "Recep sessiz, sakin, efendi bir çocuktu. Diyarbakır`a giderken Samsun`dan uçağa ben bindirdim. Giderken çok neşeliydi, hiç korku yoktu, güle eğlene gitti görev yerine. Gariban bir ailenin çocuğuydu, Allah mekanını cennet eylesin" ifadelerini kullandı.

ŞEHİT ER MUSTAFA BİLGİLİ - AMASYA

Diyarbakır-Lice karayolunda zırhlı midibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan 6 kişiden biri olan Jandarma Er Mustafa Bilgin`in Amasya`nın Suluova ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştı.

Şehidin acı haberinin Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan, Belediye Başkanı Fatih Üçok, Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cenk Alper Göksu, baba Recep Bilgin`e Yenidoğan Mahallesi Bahar Sokak`ta bulunan evinin önünde acı haberi verdi. Baba Recep (50) ile anne Nilgün Bilgili`ye (48) acı haber, Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan ve askeri yetkililer tarafından verildi. Oğullarının şehit haberiyle fenalaşan baba Recep ile anne Nilgün Bilgili’ye sağlık ekipleri müdahale etti.

Olayın duyulması üzerine şehidin babaevi ile evin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı. Bekar olan Bilgili`nin, 1 ay önce Diyarbakır`a gittiği, Ramazan isminde ikizi ve iki kız kardeşi olduğu öğrenildi.

Şehit babası Recep Bilgin`in ilçeye bağlı bir köyde imamlık yaptığı öğrenildi. Şehidin evinin önünde 112 Acil Servisi ve çok sayıda asker ve polis görev aldı.

Şehit Jandarma Er Oğuz Arslan Aydın/Söke

Diyarbakır`daki saldırıda yaralanan Aydınlı er GATA`da Diyarbakır`ın Lice İlçesi yakınlarında askeri aracın geçişi sırasında teröristlerin menfeze tuzakladıkları bombayı patlatması sonucu 6 askerin şehit olduğu hain saldırıdan yaralı kurtulan Aydın Sökeli Jandarma Er Oğuz Arslan, sevk edildiği Gülhane Askeri Akademisi Hastanesi`nde (GATA) tedaviye alındı. Oğuz ARSLAN Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Diyarbakır`ın Lice İlçesi yakınlarında PKK`lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesiyle yaralanan ve olayda askeri midibüsü kullandığı bildirilen Jandarma Er Oğuz 21 yaşındaki Oğuz Arslan`ın Söke`nin Bağarası Mahallesi`nde yaşayan babası Dündar ve annesi Hayriye Arslan`a, oğullarının yaralandığı haberi verildi.  Manisa`nın Kırkağaç ilçesindeki 3 aylık acemi birliği eğitimin ardından gittiği Diyarbakır`da yaralanan 4 aylık asker olan çocukları Oğuz Arslan`ın Diyarbakır Askeri Hastanesi`ndeki ilk müdahalenin ardından GATA`ya sevk edildiğini öğrenen Arslan çifti, kendilerine eşlik eden askerlerle Ankara gitmek üzere yola çıktı.

Şehit Uzman Çavuş Burak GÜNEŞ  (23)

Şırnak’ın İdil İlçesi`nde önceki gece başlatılan sokağa çıkma yasağının ardından PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonlar sırasında, silahlı saldırı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Burak Güneş’in İstanbul Pendik’teki evine ateş düştü.

Şehit askerin Kaynarca Kavaklılar Mahallesi’nde yaşayan ailesine acı haberin ulaşmasının ardından, eve ve sokağa Türk Bayrakları asıldı. Ayrıca, evin yakınına da taziye çadırı kuruldu.

MAYIS’TA EVLENECEKTİ

TSK’ya 2 yıl önce katılan şehit Uzman Çavuş Burak Güneş’in (23) birkaç ay önce nişanlandığı ve önümüzdeki Mayıs ayında evlenmeyi planladığı öğrenildi.

İki ablası bulunan şehit askerin amcası Eyüp Güneş, yeğenini "Şırnak’a gitme" diye uyardığını, ancak şehit askerin kendisine "Amca, arkadaşlarım orada savaşırken ben burada duramam" diye cevap verdiğini söyledi.

Burak Güneş için Pendik Dumankaya Camii’nde ikindi vakti cenaze töreni düzenlenecek. Şehit askerin cenazesi Pendik Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Şehit özel harekat polisi Veysi KAKI-26

Şırnak’ın İdil İlçesi`nde PKK`lı teröristlerin silahlı saldırısında şehit olan özel harekat polisi 26 yaşındaki Veysi Kakı`nın Mersin`deki baba ocağına ateş düştü...

Merkez Toroslar İlçesi Çağdaşkent Mahallesi Metrokent Sitesi`nde oturan baba Yılmaz ile anne Yıldız Kakı`ya acı haberi Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, Belediye başkanı MHP`li Hamit Tuna, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Elbir ve Özel Harekat Şube Müdürü Şahin Karabacak birlikte verdi. Oğullarının şehit olduğu haberini alan aile sinir krizi geçirdi. Acı haberi alan yakınları ve komşuları eve akın ederken fenalık geçirenlere sağlık ekipleri müdahale etti. Baba ocağına Türk bayrakları asılıp taziye çadırı kuruldu. Site sakinleri de evlerine Türk bayrakları astı. `3 GÜN ÖNCE BURADAYDI` Bekar olan şehit Veysi Kakı`nın Osmaniye`de görev yaptığı, İdil`e geçici görevle gittiği belirtildi. 4 çocuklu Yılmaz ve Yıldız Kakı çiftinin en büyük çocuğu olan Veysi Kakı`nın 3 gün önce Mersin`den ayrıldığını belirten dayı Günay Söyü, "Daha 3 gün önce buradaydı. Yakın akrabasının cenazesine katılmak için gelmişti. 11 gün kaldı, pazartesi akşamı da yola çıktı. Osmaniye`ye gitti, sonra da bunu Şırnak`a, oradan da İdil`e göndermişler. Sözün bittiği yer. Vatan sağolsun" diye konuştu. Aslen Bitlisli olan Veysi Kakı, yarın Mersin`de düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

 

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 19.02.2016

TÜRK DİYANET VAKIF SEN GENEL MERKEZİ

Bu haberi paylaş: