Konya Şube:"HOCALI KATLİAMI TOPLU BİR CİNAYETTİR"

28 Şubat 2012
Konya Şube:"HOCALI KATLİAMI TOPLU BİR CİNAYETTİR"


Dağlık Karabağ`ın Hocalı Kasabası`nda 1992 yılında Ermeniler tarafından gerçekleştirilen Hocalı Katliamı 25 Şubat 2012 Cumartesi günü Konya’ da yapılan basın açıklaması ve mitingle kınandı. Basın açıklaması ve mitinge Türk Diyanet Vakıf – Sen Konya Şube başkanı Atilla AYHAN, Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah SUCU, Kamu-Sen başkanı Sadi ERİŞ, Kamu- Sen’e bağlı diğer sendikaların şube başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapılan basın açıklamasında : "Ermeni silahlı çeteleri tarafından Azerbaycan`ın Hocalı Kasabası`nda yapılan katliamda Ermeni güçleri 1992 yılının 25 Şubat`ı 26 Şubat`ta bağlayan gecede bölgedeki 366. Alayın da desteği ile önce giriş ve çıkışını kapadığı Hocalı Kasabası`nda, Azeri resmî rakamlarına göre, 83 çocuk, 106 kadın ve 70`den fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 kişi öldürüldüğü, yapılan katliamda bin 275 kişinin rehin alındığını ve 150 kişinin ise kaybolduğu, Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde cesetlerin birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başlarının da kesildiği görülmüştür. Hamile kadınlar ve çocuklar bile bu zorbalıktan, bu zalimlikten nasibini almıştır. Bu olayın vuku bulduğu 1992 yılı insan ırkının en kanlı sahnelere şahitlik ettiği talihsiz bir zaman dilimidir. Tarih bu anı, insanlığın topyekûn saldırıya uğradığı kanlı bir dönem olarak hatırlayacaktır denildi.

Üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen hala hafızalarda bu vahşetin taptaze yerini korumakta olduğu kaydedilen açıklamada,

"Tüm dünya bunun sorumlularını ve destekleyenleri nefretle hatırlayacaktır. Bugün dünya siyasetinde Ermenilerle ilgili sözde soykırım safsatasının peşine düşenler, Hocalı Katliamını okumaya ve bu katliamın fotoğraflarını, tüm delillerini izlemeye davet edildi.

Dost ve kardeş ülke Azerbaycan`da yaşarken bu zulme maruz kalmış tüm kardeşlerimize Allah(cc)`tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı dileriz. (www.tdvskonya.com Haber: İsmail TOPCU)







Bu haberi paylaş: